צמח הבזיליקום.

יפמעהש

New member
כמה לגזום אותו?

ומה פירוש המילה "יתפקץ"? אתה רוצה לומר לי שעל אף הפרחים שיש לו, אין מצב שהחרקים יאביקו את הפרחים?

שחיין

New member
תשובות

יתפקץ = יתפרץ אם יש לו פריחה אז אולי באיזה יום "חם" יבואו כמה חרקים ששיעמם להם ויצאו לבלות בקור החורפי. אין הרבה כאלה. בכל מקרה אם הוא בחוץ ויקבל את מנות הקור שיש עכשיו בכל הארץ הוא ימות בלי קשר לכן או לא הואבק. בקיצר, עזוב אותך עכשיו מהצמח הזה. חכה לאביב. אם תרצה זרעים תוכל לקבל מחברי הפורום כמה שרק תרצה.

רוּפֵן

New member
בערך לגובה של כ 40 ס"מ

"יתפקץ" = 'יתפרץ' (ה"ר" וה"ק" די קרובים על הקיבורד.. קורה..!) גם לי נותרו כמה שתילי בזיליקום בגובה של כ 1 מטר, שהוציאו פריחה מאוחרת, מאחר וקטמטי להם כל הזמן את הפריחות החדשות, כדי שיוציאו הרבה עלים.. עם החורף המשוגע שעבר עלינו, הם החלו בפריחה מאוחרת, וקיוויתי שאולי גם יוציאו זרעים.., אך זו לא תקופה של מעופפים.. הם סגורים "בבית" בחורף, ורוב הפרחים מנונים וללא זרעים. כמה שיחים גזמתי כבר לפני החורף ואת השאר, עקרתי. אני משאיר צמחים שנראים ממש חזקים ועבים. הם יהיו הראשונים שיתפרצו באביב, עד לנביטה של שתילים חדשים. כדאי לשמור על חלקה קבועה שך בזילךיקום, והזרעים שנופלים, ימשיכו את ה'שושלת' של הבזיליקום באותו מקום, בלי צורך להעביר שתילים ממקום למקום.

רוּפֵן

New member
תביט מקרוב וגזום את כל הענפים ..

הירוקים לגמרי, אלו שאינם 'מעוצים'.

רוּפֵן

New member
"מעותים" כאלה שהם חומים ונראים כמו

קליפה חומה של עץ. הם יותר קשים ולא מתקפלים בקלות, אלא שבירים.

שחיין

New member
חלקי תשובות

תמונה חדה ויפה אבל לדעתי כדאי גם לתת תמונה של הצמח כולו. אפנה רק את תשומת הלב לכך שחוץ מהעלה הנגוע שאר העלים נראים מאוד יפים! כלומר, הצמח לא חולה ולא סובל (ושוב, חסרה כאן תמונה כללית של הצמח). ייתכן שדווקא הכנסת הצמח לבית פוגעת בו. ככל הידוע לי הצמח הזה אוהב קור. לגבי המליסה עם הבזיל; צריך תמונה של שניהם. ייתכן שאין מספיק חומרי הזנה בעציץ משום שבקיץ הבזיל השתמש בהם. משך הפריחה הנדרש אינו ידוע לי אבל ראיתי שלוקח לפרח הרבה זמן עד שהוא מתייבש. וכאן המקום לציין שצריך לחכות עד שהתפרחת כולה יבשה לגמרי ורק אז לאסוף את הזרעים (שצריכים להיות שחורים או חום כהה מאוד. שאם לא כן הם לא מוכנים.)

יפמעהש

New member
הבזיל לא ראה קיץ.

הוא נמצא אצלי מסביבת סוכות. שלוש חודשים בערך. הצמח בכללותו באמת נראה טוב. מה שלא נראה טוב הם העלים של הנענע שבניסיון להגיע לאור הם התפתלו, נתעקמו ונתעוותו. יש לך עצה בשביל זה מעבר לסידור מקום יותר גדול בפעם הבאה?

למעלה