צמח הבזיליקום.

יפמעהש

New member
צמח הבזיליקום.

למען שמו באהבה מישהו יודע אם: הפרחים של הצמח צריכים טיפול מיוחד בשביל להביא את הזרעים שלהם לפוטנציאל לזריעה? עלים שסבלו מחוסר מים ונשארו עלי'הם סימנים- להשאיר או לא? עלים ש"נשרפים" (ראו תמונה בקישור), ומדובר גם בנענע ומליסה לימונית (סימנים שחורים בקצוות העלה בנוסף התכלות הקצוות וסימנים שחורים במרכז הלעים)- מה לעשות איתם? איך למנוע מצב כזה ומה זה אומר? הצמחים נמצאים ב90 אחוז מהזמן בשמש מלאה למעט גשמים כבדים ורוחות חזקות בהן אני מכניס את העציצים לתוך הבית.

drorjs

New member
בזיליקום

בזיליקום צמח קיץ. לא להוציא החוצה בחורף וגם ככה אני לא יודע אם יחזיק מעמד. הפרחים הופכים לתרמילי זרעים ללא התערבות מלאכותית. החרקים עושים את העבודה (כמובן שבשביל זה הצמח צריך להיות בחוץ). קצוות שחורים זה נזק מקור. לגביי איזה עלים להוריד.. לא מדובר הרי במזיק כלשהוא או מחלה. אז לא מדבק. עלה מת ינשור מעצמו.

שחיין

New member
כמה הערות

1. הקישור לא מוביל לשום מקום או לפחות לא לתמונה שרצית. 2. בזיליקום, כפי שכתב כתב לך דרור, אינו שייך לחורף. מתחילים באביב וכדאי אז להשאיר את עמוד הפריחה הראשון שיוצא לטובת מחזור זרעים משום שלוקח לו הרבה זמן עד שהוא מגיע לייצור הזרעים מהתפרחת. 3. גם הנענע מתה בחורף ומתחדשת (לבד!) באביב. (בזיליקום צריך בדר"כ לזרוע מחדש). ככלל שני צמחים אלו צריכים שעות אור רבות יותר ממה שהחורף נותן על מנת לפתח את השמן האתרי שלהם שהוא הגורם לריח האופייני. בחורף היום קצר וגם בשמש מלאה אין מספיק שעות. 4. מה שלא ברור לי זו התופעה עם המליסה משום שלפי מה שידוע לי היא חוגגת בחורף. כדאי להעלות לכאן תמונות שלה לאיבחון מקצועי יותר.

Rebeccan

New member
../images/Emo88.gif נענע לא מתה בחורף

הצימוח איטי יותר אבל מה פתאום מתה
דווקא עכשיו אצלי הנענע נראית הרבה יותר טוב מאשר בקיץ אז בבקשה ......... פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

שחיין

New member
הבהרה

אולי לא דייקתי בלשוני אבל אם תקראי שוב את דברי תראי שכתבתי שהיא מתחדשת באביב אז ברור שהיא לא מתה אלא נכנסת לתרדמה. עליה קמלים והיא לא צומחת כלל ! לגבי הנענע שלך; האם זה כך כל שנה? האם דווקא בעונה קרה זו היא נראית יותר טוב או שזה עניין של החורף המיוחד הנוכחי? אני חייב לציין שגם הנענע שלי נראית בסדר אבל זה בגלל שאני מכניס אותה לבית בימים הקרים ומוציא אותה לשמש בימים החמים. אבל בכל מקרה זה לא כמו בקיץ.

Rebeccan

New member
קראתי - כתבת "מתה בחורף..."

אצלי כל חורף יש התחדשות יפה של הנענע אמרתי גם - הצימוח איטי, אבל בהחלט צומח ויפה מאוד הכל תלוי בטיפול וכבר כתבתי פה בעבר מה לעשות לצורך כך
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

שחיין

New member
אוף

לא אמרתי שלא כתבתי את זה!! אמרתי (בהודעה השניה) שלא דייקתי בלשוני ואם אני כותב (בהודעה הראשונה) שהיא "מתחדש לבד באביב" אז ברור שהיא לא מתה (כמו הריחן) אלא נכנסת לתרדמה.

רוּפֵן

New member
טוב,נו, אה..בה. אם תגדלי אותה בחממה

אז בכלל..., תוכלי גם לייצא לחו"ל.. כמו החקלאים. בחורף כשהיא "בחוץ" היא לגמרי מנוונת, ושומרת על עצמה + צימוח לאורך, מתוך }"כוונה" להחיל 'התנחלויות' חדשות, לעת התפרצותה, באביב. יוצאים לה כעת, ענפים ארוכים מאוד, שעליהם, מעט עלים מזעריים.

Rebeccan

New member
על מה כתבת ?

ענפים ארוכים ? למי ? לנענע ? דווקא ענפים מקוצרים מאוד אבל בהחלט הרבה ענפים והרבה צימוח, איטי אבל בטוח או שהתכוונת למשהו אחר שאצלם בבוקר ? פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
על נענע..... נענע...

בשביל מה לצלם.. אמרתי, שזה תלוי בתנאים השונים שבהם היא נמצאת.. אצלי היא חשופה לקור ולרוח, על כן היא נראית כמו "קש".. ורק מוציאה הרבה ענפים נמוכים הרצים לכל מקום כדי "להתנחל".. אפרופו, הם מעולים בתור ייחורים חדשים !

Rebeccan

New member
../images/Emo88.gif פעם ארוכים, פעם קצרים

הארוכים = שרידים מהצימוח של הקיץ הקצרצרים, בגובה האדמה כמעט = ענפים של חורף אוף, גם אתה וגם שחיין - כותבים א' ואח'כ כותבים ב' אצלי אין בעיות של הבנת הנקרא
לילה טוב
וקר
ובתקווה ל-
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

רוּפֵן

New member
"ג" גם "על קרקעי", אחרת לא הייתי

כותב על כך שלוחות של ענפים ארוכים ושמנים עם מעט עלים קטנים... כך, כל שנה..

רוּפֵן

New member
במקרה של נענע, פשוט מאוד..

כל ענף וכל שורש שלה, פשוט תוקעים באדמה.. וזה "תופס". לגבי צמחים אחרים.., כל מקרה לגופו.

רוּפֵן

New member
אם זה מעניין אותך, כתוב בחיפוש

ייחור או השרשה וכן, היכנס ל'מילון המונחים' וחפש ערכים אלו. יש בפורום המון מידע על כך. יש צמחים שניתן להשריש ולייחר בקלות, ויש כאלו שצריך לעזור להם, עם "אבקת השרשה" המכילה הורמון השרשה ומזרזת יצירת 'קאלוס' שזו רקמה המצמיחה שורשים. ויש כמובן "הברכה" ו"הברכת אויר" ועוד...

יפמעהש

New member
הנה תמונה של המליסה.

בעציץ אחר המליסה (ששוכנת עם הבזיליקום המגודל) גודלת נורא לאט. יש למישו רעיון איך מאיצים אותה? מה טווח הזמן שהבזיליקום הפורח צריך בשביל לתת זרעים?

רוּפֵן

New member
נראה שאתה "מתעקש" לגבי הבזיליקום...

אז שוב, בהמשך ל'דרור' ול'שחיין'.. בזיליקום לא גדל בחורף.. נקודה ! אם אתה רוצה לנסות לגדל אותו עוד מחזור, גזום אותו כעת, והוא יתפקץ שוב באביב. הבזיליקום פורח ומניב זרעים בסוף הקיץ, ובסתיו.

למעלה