צמח האהבה שנעלם

צמח האהבה שנעלם

סיפור מתוך סיפוריו של שבו (שבתאי לוי) איש בית השיטה, שחי עם הבודאים בסיני כמה שנים. מקווה שתאהבו, בתקווה שנמצא כולנו אהבה.

love lev

New member
;-לא ברור לי, אם שעבן ידע את תוצאות

מעשהו מראש, כי ראה את העכבר והעכברה, מדוע ברח לאחר שתקוותו נתגשמה (לעורר את אהבתה של נג'ימה). כך או כך, הזכיר לי את הבדיחה הבאה: שני סוסים היו מאוהבים. כל יום בשעה 5 קבעו להפגש על ראש הצוק. באחת הימים בשעה 5 כרגיל הגיע הסוס לצוק לפגוש את אהובתו, חיכה וחיכה וביאושו קפץ מראש הצוק. שניה אחרי מעשהו הגיעה הסוסה, ומרוב צער על אהובה שהתאבד קפצה אחריו מראש הצוק. מלמטה נשמעה צעקה: תפסיקו כבר לזרוק סוסים מלמעלה!

הוא פחד מאחיה

מבחינת החברה הבדואית הוא פגע בתומתה של האישה - נג'מה, לכן הוא פחד שאחיה יהרגו אותו כפי שמקובל בחברה הבדואית. יתכן ולא הדגשתי זאת בסיפור.

love lev

New member
עדיין לא ברור. אם פחד מאחיה וידע מה

תהיה התוצאה אם תתאהב בו, למה עשה את זה? בתקווה שזה יעזור לך לשפר את הסיפור כי לי זה הפריע

צמח האהבה.יפה.../images/Emo140.gif

היי בס בבילון. יופי של סיפור לטעמי יש מה "לפתח" בו .בכל אופן סיפור יפה.נהניתי. תודה. חן חן פרי גן העדן

הנוסח המלא

את הנוסח הקודם כתבתי מהראש לאחר שמספר שנים לא קראתי את הספר. במרוצת השנים ספרתי אותו בכל מיני טיולים, ועם הזמן השתנו לי הדברים: במקום פרוזה, עלתה על שפתיי נג'מה, ועוד דברים שונים שלא היו מדויקים. לאחר ההערות של מספר חברים, עיינתי בספר ומצאתי שבאמת שכחתי כל מיני פרטים, לכן העתקתי אותו מילה - במילה, והרי הוא לפניכם.תודה לכל המעירים ולכל המדרבנים, והרי לפניכם הנוסח המלא של:צמח האהבה שאבד מאת שבו ששמע אותו מבדואים בסיני.תהנו

תודה ! זה שיעורבשמירה על העיקר

שכן אין ספק שהגרסא המקורית היא שלמה, יפה ומוסברת הרבה יותר טוב.

בס בבלון-צמח האהבה-מקסים!../images/Emo24.gif

היי ישתבח וייתברך שמו! אכן יפה יפה הסיפור המקורי .הוא נפלא.! וטוב ששעית לנו והבאת אותו במלואו. אהבתי מאוד. תודה. חן חן פרי גן העדן

למעלה