צמחי "תה"

Lורליי

New member
צמחי "תה"

איזה תנאים הם אופטימלים לצמחי "תה" נענע, מנטה, לואיזה וכו´ שמש\צל מה הם אוהבים? איזה עוד צמחים אפשר לצרף לקבוצה הזו? תודה לור

תה....

יש הרבה צמחים שמצוינים להכנת תה, לדוגמא: לימונית/ לואיזה אוטרה מליסה שיבה/ לענה מרווה זוטה לבנה טרגון קורנית לימונית ועוד...

הלואיזה רגישה מאוד!

עץ לואיזה שלם הלך לי בגלל שמעט מים+סבון חדרו לשורשיה היא רגישה לעודפי מים הנענע השקי בהמון המון מים... הנענע רגישה לדישון מסיבי שהוא קומופוסט ולכן יש לדשן אותה בברזל מימי+דשן אצות כול 14 יום, אפשר לשים כמות נדיבה לפני בוא החורף כך הגדילה תשופר והנענע תוכל לתחזק נגד פגעי מזג אוויר ומחלות עלים . המלצה שלי לצמח תה מועדף הוא מרווה -אננס יש לו ריח נפלא ניחוח טרופי עדין של אננס ,נסי אותו בתה אולי תאהבי את זה. בהצלחה סער

Lורליי

New member
תודה לכווולם

אלו צמחים שאפשר למצוא בכל משתלה? שוב המון המון תודה :)

תלכי ל"כל משתלה"ותראי

לורלי שלום את כל השמות של הצמחים שהועלו כאן ניתן למצוא בכל משתלה. אבל הכי פשוט יהיה לעזוב רגע את המחשב וללכת למשתלה... באביב יהיה מבחר רב יותר של צמחים בכלל ושל תבלינים בפרט.

ayagal

New member
מקבץ

אצלי יש מקבץ של: - לואיזה שגדלה בשנה מכוסית רגילה מהמשתלה לשיח של שני מטר - למון גרס שממש חייב שמש ומים אחרת הוא מת - תימין מסלק חרקים - מרווה - מרוות אננס - נענה - נענה תפוחית וספרדית - מאוד דומה שתלתי אותם במעגל שהלואיזה במרכז וממנה בקוטר של מטר שאר הצמחים. שתלתי גם זותא לבנה שלא אהבה את הקומבינציה והעברתי אותה ליד סלע מוצל גם מנטה הודית (מנטה) היתה במעגל והשתלטה כך שאותה העברתי לעציץ. סידרתי טפטפת כי השקיה רגילה הזיקה ללואיזה. היום אחרי עונה אחת המעגל התחבר לגמרי ויש גוש ריחני של צמחי תה. מתכון התה שלנו כולל כמה עלי למון גרס, ענף לואיזה על אחד של מרווה ואחד של מרוות אננס, מעט זותא לבנה שנים שלושה עלי מנטה ולפעמים נענה שהיום נראה לי די מיותר במעגל.

greenthumb

New member
צמחי תה - תנאים

היי אורלי, בקשר לשאלתך, הרי שצמחי תה שונים דורשים תנאי גידול שונים. צמחים ממשפחת השפתניים האופייניים לארץ, כמו מרווה, זוטה לבנה, כלמינתה ואחרים, צורכים מעט מאד מים, רגילים לקרקע דלה למדי. אחרים, עדינים יותר כמו הלימונית (למון גראס), מליסה, נענע (וגם הבזיליקום) דורשים יותר מים, וקרקע דשנה יותר. וכולם כולם דורשים הרבה שמש! זהו, שיהיה בהצלחה

למעלה