צמחי מרפא - עזרה

melamed85

New member
צמחי מרפא - עזרה

שלום, מצאתי מאמר לפני כמה ימים באינטרנט על כמה טיפים בנושא צמחי מרפא: חרצית, זנגביל, שום, רוזמרין וקורנית. http://pitaka.co.il/כתבות/צמחי-מרפא-טיפה-בים/117.aspx רציתי לשאול אתכם האם הדברים האלה באמת עובדים? אצלנו בבית תמיד כשכואב משהו לוקחים כדור או שניים, אבל יותר ויותר אני שומע שגם צמחים יכולים לעשות את אותה הפעולה. זה באמת עוזר? או שזה פשוט גורם לנו לחשוב שזה עובד ואנחנו פסיכולוגית מרגישים יותר טוב? אשמח להתייעץ איתכם, תודה :)

איילת1974

New member
שלום לך וברוכה הבאה (או ברוך הבא)

אינני עוסקת בתחום, אך אשמח לספר מנסיוני האישי. ראשית אציין שאני סובלת מכאבי ראש תחופים הן בצורת מיגרנות והן כאבים רגילים. במשך תקופה ניסיתי להשתמש בכדורי חרצית צהובה, ולי אישית זה לא עזר, אך איני יכולה להעיד על השפעתה לגבי אחרים. כמו כן אייני בטוחה לגבי מחקרים של צמחי מרפא, שכן כאשר כתוב עליהם "באישור משרד הבריאות" או ה-FDA (רשות המזון והתרופות האמריקאי), אין הכוונה שע"פ מחקרים התרופה נמצאה מועילה או יעילה, אלא שהיא איננה מזיקה. על מנת לבדוק אם תרופה אכן יעלה ובעלת חומר פעיל אמיתי יש לערוך מחקר בו חלק מהאנשים מקבלים תרופה עם החומר הפעיל, אותו רוצים לבדוק, וחלק מקבלים תרופת פלצבו (דמה), ואז בוחנים האם ההשפעה היא יותר בזכות החומר או אפקט פסיכולוגי, קרי: אפקט פלצבו (לא ידוע לי על מחקרים בנושא). כמו כן זכור לי את דבריו של פרופ' קראסו (ונתעלם מהעובדה שהוא לא ידידותי לצמחונים) כי הבעיה בצמחי מרפא היא שלא ניתן לשלוט על המינון. למה הכוונה? חרצית הנה פתרחת ולא פרח, קרי: מה שנדמה לנו כפרח מכיל הרבה פרחים קטנים, ובכל אחד מהעלים הן של הפרחים והן של התפרחת יש כמות שונה של חומר פעיל, ולא ניתן לבודדו ולשלוט על הכמות. לכן יכולים להיות כדורים עם חומר פעיל רב וכדורים עם חומר פעיל מועט ואף בכלל לא. מקווה שעזרתי עד כמה שניתן ושנראה אותך שוב בפורום, ממליצה על מתכונים וטיפים על תזונה. אגב, לאחרונה אני בגמילה משוקולד, ואני בהחלט יכולה לומר שכאבי הראש שלי פחתו.

yair and sveta

New member
יש דבר כזה רפואת צמחים

הי יש רפואה שלמה שזו רפואת הצמחים ובטבע יש פתרונות להכל ואני אגיד לך יותר מזה בגוף שלנו יש את הבית מרקחת הכי איכותי ואת הרופא הכי חכם הגוף יודע לתקן את עצמו בתנאי שניתן לו את כל הויטמינים והמינרלים שהוא צריך והויטמינים האלו נמצאים בצמחים השונים. וכן יש צמחים מסויימים שיכולים להעביר גם כאבים ההבדל בין משכך כאבים כימי לבין צמח שהכדור נותן הקלה מידית אבל לא פותר את הבעיה ולצמ יש השפעה יותר עדינה והוא באמת מרפא ומחזק את הגוף כדי שהבעיה לא תחזור על עצמה. בכל אופן כדאי לתחזק את הגוף בעזרת צמחים באופן קבוע ולא רק כשכואב

איילת1974

New member
האם ידוע לך על מחקרים אמפירים

הכוללים קבוצת ביקורת

squalus

New member
זה שצמחים עובדים אין ספק

הרי כמה עשרות מהתרופות שקיימות בשוק מקורן מצמחים. אבל כמו שאמרת, אי אפשר לשלוט על המינון, ועל שאר המרכיבים הנלווים למרכיב הפעיל הנדרש. בזכות הכימיה המודרנית, ניתן לבודד את המרכיב הפעיל, לטהר אותו, ואף לשפר אותו, ולשלוט במינון באופן מדוייק, לכן אין כל סיבה להשתמש בצמחים כמו שהם. אני אישית סומך על כימאים הרבה (הרבה) יותר ממה שאני סומך על הרבליסט שלמד "רפואה" בקניון. אני תומך נלהב בסיסמה של DuPont מתחילת המאה - Better Living Through Chemistry. אבל לשאלתך, מידי פעם מתקיימים מחקרים אמפיריים, double blind, על אפקטיביות של צמחים, כמו זה למשל, שבדק את האפקטיביות של קליפת עץ הערבה (אספירין).

למעלה