צמחי מרפא והנקה

צמחי מרפא והנקה

שלום, בתי בת שנה ו-5 חודשים יונקת. אני מעוניינת להוריד ממשקלי בעזרת פורמולת צמחים כגון: גווארנה, תה ירוק, סלרי, שומר, אשכולית, אגוז קולה, תה יונאן, ציקורי ועוד... האם ניתן לשתות את משקה הצמחים במהלך היום לא יאוחר מהשעה 15:00, וההנקות יתבצעו החל מ- 20:00 ועד הבוקר? כמה זמן לוקח לצמחי מרפא לצאת מהגוף? האם תקבל אותם בחלב למרות הפרש של 5 שעות מרגע הלקיחה? תודה.

טאוֹ

New member
איני מבין בצמחי מרפא

אבל לדעתי מוטב תמיד להוריד את המשקל בצורה מתונה ובטוחה, באמצעות שילוב של פעילות גופנית מתאימה עם תזונה מאוזנת ובריאה. כמובן שגם שינה מספקת ואורח חיים מאוזן תומכים בתהליך, וכל אלה עדיפים על פורמולות שמבטיחות הרים וגבעות ושנמכרות ברשתות הפארם למיניהן. גם צמחי מרפא יכולים להשתלב בתהליך ההרזייה, אך זאת לאחר שהומלצו על ידי מטפל מוסמך כחלק מתהליך כולל, ולא במקומו. בהצלחה.

hal767

New member
לדעתי, הגישה שלך לנושא אינה נכונה

הרזייה הינו תהליך שנעשה בתוך הגוף ועל ידו. שימוש במזרזי הרזיה, מזיק. הרזיה נכונה נעשית ע"י תזונה נכונה, כבסיס לשיטה, ובוודאי קיום אורח חיים נכון, הכולל בין השאר הפעלה גופנית סבירה ומנוחה מספקת. אז מתרחש התהליך הנכון והבריא של הורדה במשקל מחד, ושמירה על הבריאות מצד שני. הדרך הנכונה, אינה מיועדת לתקופה זמנית בלבד. היא מיועדת גם לאחר סיום תהליך ההרזיה, הן לשמירה על הבריאות, והן כדי למנוע הישנות ההשמנה. אני דוגל בתזונה הצמחונית האורגנית נכונה, או קרוב אליה ככל האפשר, כדי להשיג את המטרה. יש לקחת בחשבון את העובדה שאת מניקה. הנקה דורשת מגוף האם לספק יסודות מזון לתינוק באמצעות החלב. אם גוף האם אינו מוזן כראוי, היא תיסבול מכך, כי הטבע דואג לתינוק יותר מאשר לאם המניקה, בכך שהמעט שיש, יגיע אליו. חלק מהצמחים, עלייהם שאלת, מזיקים לבריאות, וכדאי להמנע מהשימוש בהם בעיקר בתקופת הנקה. אין בטחון שצמחי רעל אלה יוצאים מהגוף בפרק זמן מסויים. אפשר שהם גם נאגרים בגוף ומופרשים ממנו בזמנים לא ידועים.

Fistandantilos

New member
וכמובן

הכי חשוב פעילות גופנית ומה יותר חשוב? לאכול פחמימות מורכבות לפני כל פעילות כזו בעיקר עם מטרתך היא הרזייה, להמנע מסוכרים פשוטים(פירות מתוקים וכו') לפני המאמץ.

לא מומלץ.

הסיבה העיקרית- את מייצרת חלב. את החלב הבת שלך יונקת... יתכן שמולקולות מהצמחים יעברו לתינוקת, ואנחנו לא רוצים שזה יקרה, כמו גם מולקולות של רעלנים שישתחררו מרקמות שומן- בהן חלקם נאגרים (הצמח מעודד פעילות, כלומר- גורם לגוף לעשות זאת, גם מעבר לכמה שעות...). אלה צמחים ממריצים ברובם, ועלולים לשבש את סדר היום של בתך, ולהתיש אותך, משום שעליך לצרוך כמות גדולה של אנרגיה, ושל רכיבי מזון, שמכסים על החוסר שנוצר בעקבות ההנקה. ההמלצה שלי היא לא לחשוב על דיאטת הרזיה כל זמן שאת מניקה, ולאחר מכן לעשות זאת בצורה מסודרת. בינתיים אני ממליץ לך לשפר את הרגלי האכילה שלך, לעבור למזון מלא, טבעי ובריא, ולהמעיט במזון מזוכך או מעובד. הגוף יתחיל לפרק בהדרגה את כל מה שהוא לא צריך, בתנאי שיקבל את כל מה שהוא צריך, ומאיכות טובה. אני לא יודע אם את נוטלת תוספי מזון כלשהם, אך בתקופת ההריון וההנקה נוצר, כאמור, חוסר עצום בגוף האם (התינוק מקבל את כל מה שהוא צריך על חשבונך), וחשוב מאוד להשלים את הכל (למען הבריאות שלך קודם כל, וגם לטובת ההרזיה). בהצלחה, והרבה בריאות!

למעלה