צמחים

צמחים

צמחים וצמחונות למדנו כי האור אין סוף מקיף את התודעה ופוגע בנשמה , ויוצר אור הנמשך מהנשמה חלקו לתוך הכלי המקרין את הגוף וחלקו חיצוני לגוף , החלק הממשיך את הנשמה אנו קוראים צדיק ומסומל באות צ'. לאור הצדיק ישנם מקיפים המקיפים את מודעותו ומעצבים את המרחב, מעין עיצוב נוסף על עיצוב הבריאה , סה"כ הקרנה זו נקראת צמח , והיא צומחת בין אם באדמה במים וכו' . הצמח אם כן ממשיך את אור הצדיק , חלקו מחיה את הכלי ואת הגוף וחלקו לא מאכיל את הכלי או הגוף , דהיינו צמחים שניתן לאכול וצמחים שלא ניתן לאכול . השאלה איזה חיות יש בצמח אותו אנו צורכים כמזון , ישנם צמחים בעלי חיות הנמשכים לפי ההבדלה של הנשמה ותואמים לנפש ולרוח ולנשמה, המשכה זו התואמת לחיות האמיתית נקראת דרש . ואותו אפשר ללמוד ולברך על המזון ולתת חיות נכונה הנותנת בריאות חוכמה שפע שמחה וכו' , חזרה לגוף לכלי ולנשמה . ישנם צמחים המכילים חיות רק לגוף , אבל שאוכלים אותם משלמים מחיר של שפע חוכמה בריאות אריכות ימים וכו' , ונקראים צמחי סטרא אחרא. היו רבנים כגון הרמב"ם שכתבו ספרים אלו צמחים לאכול ואילו לא . פירות הארץ והצמחים טובים הן בדרש ובחיות המלאה שלהם , יבולים מחוץ לארץ המגודלים בארץ אינם מספקים חיות לכלי ולנשמה אך מוסיפים חוכמות חיצוניות , שצריך בעידן המודרני . יש ללמוד אילו צמחים ואילו דרשות של חיות הצמחים מועילים לנו , כדי שלא נסבול מחוסר שפע ובהירות מחשבה בריאות או סתם דיכאון , צריך לגלות את הכוונה הפנימית באכילת צמחים , ולברר אילו צמחים טובים לנו . צמחים רבים בימינו אינם הצמחים המקוריים בעלי החיות הטובה , ישנם תיאורים בספרי חז"ל איך הצמחים נראים וכיצד מזהים אותם , היום הצמחים בשווקים אינם הצמחים המקורים ולכן חיותם פגומה , המביאים לכל מיני תחלואי גוף ונפש ורוח . הצמחים המקוריים נסתרים בגלל עוונותינו , בצע לגדל צמח הגודל בקלות וקל למכור אך חסר חיות , מה שקוראים ממשפחת הצמח המקורי . בכדי להיות בריא מאושר חכם שמח בעל שפע וכו' , צריך לאכול צמחים המספקים חיות שלמה לגוף לנפש לרוח ולנשמה, ללא זה נוצר סבל מיותר בכל תחומי החיים . דוד

מדיטציה

איזה שיטה אתה מודט, אתה אוכל צמחים שהם חלק מהמודעות הפנימית שלך , אתה אולי עדיין לא מזהה את הערכים המספקים חיות ומודעות לעומת הנשמה , חלק מההתבוננות הפנימית היא על הערכים הפועלים עליך, ואולי המושג הארה נמצא אצלך כמשהוא שלא פועל וחי, ומסביר. דוד

A r j u n a

New member
תראה מה זה

בא בנאדם ומתחיל לבלבל את המוח על זה שזה לא בסדר לאכול פרות ואילו אני צמחוני מזה שנים כה רבות נראה לי שאתה מתפרץ בדלת פתוחה וכמנהגו של סוקרטס ארעיף עליך שבחים אעטר ראשך בזרי דפנה ואשלחך לפורום הבא חה חה חה

תלמד דבר חדש

צמחונות לא מספיק, צריך לאכול צמחים בעלי חיות שלמה ולא צמחים שנחשבים לסטרא אחרא דהיינו רק נותנים חיות לגוף,ואז אין חיות לנפש לרוח לכלי ולנשמה ורוב התחלואים מזה . תתבונן פנימה ותתאמץ קצת להפתח לפנימיות שלך , לגבי בילבול מח , לא אני זה שטוען"לא בסדר לאכול פרות", חוסר הבנת הנקרא נובע מחוסר בהירות פנימית שתלוי אצל הוד צימחוניותך מצמחים של חיות גוף בלבד . מילא היית אומר שאתה צמחוני כדרכו של דניאל הנביא או אימצת את דרך הרמב"ם, לגבי שיטות חיות נכונה מצמחים . אין כאן כוונה לפגוע אלא להאיר במקצת . דוד

tzuf20

New member
ומאיפה אתה יודע למה הוא התכוון?

לי אתה נשמע כמו בכין מסיונרי שמנסה לבלבל לאנשים את המוח לגבי צמחים מזכיר לי מישהו שהיה אתי ביחידה בצבא שכל זמן היה אחוז אובססיה לגבי הצחצוח של הנעלים שלו בסוף חתף כדור בעזה. ישר בין הגבות. אבל מה - מת עם נעלים מצוחצחות. ככה גם אתה ; אל מפותח רוחנית אבל מתבכיין כל הזמן עם הצמחים שלך.

A r j u n a

New member
דוד היחיד

מתנצל קבל עם עדה על דבריו של תלמידי. אכן תלמידי, אבל לא הבין את מה שביקשתי מתוך קבוצה של עשרה תמיד יש אחד ששומע בדיוק הפוך ביקשתי לא להגיב לאף אחד ולא לרשום דבר ומישרוצה לרשום בלי קשר אלי ובלי להזכיר אותי - מוזמן מה לעשות, תמיד יש גם אחד כזה ששומע הכל הפוך.

A r j u n a

New member
תודה חמודי, אתה מתכוון בשונה ממך?

שאיבדת את זה כבר מזמן?

A r j u n a

New member
זהו שלא רשמתי באיזו יטה אני מודט

אבל זה לא משנה מה אני ארשום, נכון? כי זה לא מעניין אותך כלל, מה שכן מענין אותך הוא לקבוע לי קביעות מה אני מזהה ומה אני לא מזהה. וזה ידיי החדש - חוצפה לשמה אתה מבין - אתה מגיע לכאן עם מרכולתך והדרך בה אתה מנסה למכור אותה היא לטעון שמישהו עושה דבר מה אחר ממך ומה שהוא עושה טוב פחות, כי אין לו הבנה עד כאן זה בסדר ואםילו לגיטימי אלא מה, לא הצלחת להוכיח שמה שאתה יודע יותר טוב, או אפילו שהוא נכון, או בכלל קיים במציאות אתה רק מצטט דברי חז"ל ב- 1930 נערך ניסוי פיסכולוגי בבוסטון בו אדם עמד ברחוב והביט לעבר השמיים במשך זמן מה. עוברים ושבים ששאלו אותו מדוע - נענו כי הוא ממתין להופעתו של צ'פלין גרמני חדש. לאחר זמן מה התאסף שם קהל רב והיו בו שטענו כי הם רואים את הצפלין למרחוק ושהנה הוא מגיע. אתה לא גילית דבר, ואינך יודע או מבין דבר. קראת קצת ספרות קבלית וסידרת לעצמך בראש את מה שראת. זה לא אומר אפילו שמה שאתה מבין - הם הדברים אליהם התכוונו המחברים. אין נבואה בישראל - ומי יטען אחרת מסתכן בחרם האם אתה נביא? לא? סימן שלא הצלחת לטהר את המערך האנרגטי של הצ'קרות שלך. וזה מצביע על שיטתך הקלוקלת את מוזמן להמשיך לשגות בחלומותיך או לנסות ללמוד דבר מה חדש. וכנראה שכאן הוא המקום הנכון. ברוך בואך לפורום

האיש הזה אינו שונה משאר באי הפורום

המציגים דברים כפי שהם רואים אותם, או כפי ששמעו מאחרים. במקרה זה , דעה מעניינת...

A r j u n a

New member
אתה טועה בדבריך או פשוט שכחת

התקבלת בסבר פנים יפות מאוד ואני יכול להפנותך לשחור על גבי פורום ואין ביננו כל וויכוח - לראייתי מלבד 3 נקודות מחלוקת - לא חושב שהטכניקה של המ"ט היא בבחינת ראה קדש או אין בלתי... לא חושב שצריך לתקוף מישהו רק בגלל שהוא מתנגד ספציפית לטכניקה שבה אתה, או מישהו אחר, תומך ולא חושב שצריך לזבל את הפורום בעשרות הודעות שורה ריקות. יש לך משהו לכתוב - תרכז בהודעה אחת ושלח לחמך. מצד שני, זו רק דעתי ואני לא מנסה לכפותה עליך (בהתאם לסעיף ה-1) תבחר להתנהג בצורה המכבדת את שיבתך ושנותיך - תכובד בהתאם תבחר לנהוג כפרחח מהשכונה - תכובד בהתאם זה הכל

מנור9

New member
הזכרת לי את מקור השם - לד זפלין

איזה טמבל שמע אותם מנגנים ואמר שהם יצללו כמו צפלין מעופרת (lead) ומזה נהיה לד זפלין (ניתן להעברה לפורום אגדות רוק)

הוספת תובנה

על אופן החיות של הצי-אור ויחסי הגומלין בינהם הנשמה עד לגוף, אילו צמחים נעלמו מסביבתנו, פעם היו צמחים שהאוכל אותם היה מואר מיד , גנטיקה בצמחים עלולה לפגוע ברמת החיות לנשמה לכלי ולגוף, ולספק רק את צורכי הגוף ונהיה חסך לנשמה ולכלי קרי לנפש ולרוח, ואז גם מדיטציה לא מועילה כי יש רק הספקה של חיות לגוף שהוא כאמור הקרנה של אור הכלי שמוקרן מהנשמה . דוד

כל עוד

יש לו דרש הנותן חיות גבוהה יותר מאשר רק הגוף , כילאים הכלאות זנים גם אסורים , הנדסה גנטית תלוי מי ומה עומד מאחוריה זה(ברמת הדרש) בעיקר לחיות הגוף ולא מועיל לנפש לרוח ולנשמה. וחוזר חלילה בשיטות אחירות אם יש דרש תואם דהיינו המשכת האור שממלאת את המזון באופן הנותן חיות לכל רמות האדם ובהתאמה איזה סוגי שכלים ובריאות באים מתוך כך . יש מנהג לברך על פרי חדש ביום הרביעי של סוכות ששם התכנים הרוחנים נגלים , וניתן לעמוד על טיב חיות הפרי החדש ולתעל את שכליו ובריאותו ולהתאים דרשים של התנהלויות בחיי היום יום למען הקדים תרופה למכה ולנצל את סוג החיות הבא בזן החדש . כל שיטה לגופה תועלתה ותחלואיה, ואם אפשר להעלות את רמת הדרשנות כלפיה. למען לא ננזק . ההתבוננות הפנימית שלנו לגבי הערך העולה מתוך הפרי או הזן החדש או שיטה חדשה של גידול אנו יכולים לחוות במצב טהור ולזהות מה טוב ומה לא איזה חיות מלאה יותר ומזינה בעת ההתמרה לאור את הגוף הנפש הרוח והנשמה , את הכלי וכו' ותוך כדי כך לזהות את ההארות הקטנות הנובעות מכל פרי . דוד

A r j u n a

New member
תגיד מאיפה אתה יודע מה היה פעם

אתה היית שם, אתה ראית? או שאתה פשוט חוזר כתוכי על דבריו של מישהו אחר, שגם הוא לא היה שם ולא ראה?

תוכי לא אבל

אני עדיין ישני מפעם, תתבונן פנימה ותראה שאין פה טעויות . דוד חי וקיים \דוד

למעלה