צמחים לזיהוי 1

sfarim

New member
צמחים לזיהוי 1

שלום לכם, הרבה זמן לא הייתי פה ואני רואה שהרבה חומר מעניין הצטבר בין דפי הפורום. אני מצרף כמה צמחים לזיהוי: זה צמח עם ריח חזק- משהו בין עץ התה למנטה לטיון דביק. יש לו עלים בשרניים ופריחה סגולה. מהו? מה אפשר לעשות איתו? יש לי אותו הרבה זמן והוא נראה מענייו. תודה

sfarim

New member
צמחים לזיהוי 2

הייתי בטוח שזה אלוורה עד שראיתי השבוע באיזה מקום אלוורה שלא נראית ככה.... :) אז האם זה זן שונה של אלוורה או בכלל משהו אחר???

sfarim

New member
צמחים לזיהוי 3

כאן יש 3 צמחים שאין לי מושג איך קוראים להם... מה תנאי הגידול האופטימליים עבורם??

טסונמי1

New member
הראשון לדעתי פלקטרנטוס מסוג כל שהוא

רשום בגוגל PLECTRANTHUS מישפחה די גדולה של צמחים כולם פורחים בפריחה סגולה ובעלי ריח אופיני את השאר אשאיר למומחי הבשרניים

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifזה גם אני ידעתי- הוא כניראה

מעונין בפירוט וסוקולנטים זו נישה מאוד חלשה אצלי

sfarim

New member
זה גם אני יודע :)

יש לי הרבה סוקולנטים (הרבה מהם יכולים דרך אגב לגדול יפה גם כשהם נמצאים באיזור מוצל למחצה או אפילו מוצל כמעט לגמרי- ככה זה אצלי בגינה) אבל רציתי פירוט יותר ספציפי. תודה בכל מקרה... טסונמי, חיפשתי בגוגל ונראה לי שזאת המשפחה, למרות שכל הצמחים שמצאתי (ששייכים למשפחה) הם בלי עלים בשרניים ולזה יש עלים כמו של סוקולנט. אני אנסה לחפש אחר כך באופן קצת יותר יסודי- אול בכל זאת אני אמצא.

טסונמי1

New member
בהחלט יכול להיות שטעיתי -ואני יודעת

למה אתה מיתכוון [בעיקר ביגלל הצבע הבהיר שניראה לי חשוד] מחר אבדוק במשתלה מה שמו

sfarim

New member
טסונמי, בדקת לי את הצמח??

גם בהיר מדי וגם עם עלים בשרניים מדי. מה את אומרת?? שייך למשפחה או לא?

טסונמי1

New member
עניתי כמה שורות גבוהה יותר

במשתלה אמרו מיד פלקטרנתוס-מאיזה סוג לא יכלו לומר לי

מייקלה1

New member
הראשון כמו שטסונמי אמרה,פלקטרנטוס

ולדעתי הוא פשוט צמח מ ס ר י ח !! אבל הריח זה ענין של טעם. עדיף לשתול בגינה בחצי צל, מפתח גוש יפה, צריך מעט השקיה. בחצי צל העלים מקבלים גוון ירוק - אפור. הסוקולנט האמצעי שייך לסוקולנטים דמויי אבן ונקרא -LITHOPS. גדל בחצי צל, השקיה פעם ב10 ימים, פורח בצהוב. לגבי הימני אני לא בטוחה בזיהוי. יכול להיות או CONOPHTUM שפורח או בצהוב או בורוד. עוד אפשרות היא שזה CHEIRIDOPSIS. לגבי השמאלי, אין לי מושג.

sfarim

New member
הפרחים של הימני והאמצעי צהובים

האמצעי לא מזמן פרח- לימני יש אפילו עוד ניצנים. אני אחפש יותר מאוחר בגוגל.. חצי צל, מה שחשבתי- שמש מלאה לא עשתה להם טוב.. אז העברתי אותם למקום מוצל. הם די הרבה זמן ב 3/4 צל ונראים די טוב- חוץ מזה שהכלבה הפכה ואכלה את השמאלי לא מזמן.

sfarim

New member
לא הייתי אומר שיש לה טעם טוב...

היא לא כל כך בררנית
, אוכלת עציצים מכל הבא ליד.... לא נורא, ככה זה עם גורים. נקווה שייפסק בקרוב.

sfarim

New member
השמאלי באמת ADROMISCHUS

הימני לא נראה לי COTYLEDON תודה.

sfarim

New member
קישור לאתר על סוקולנטים דמויי אבן

http://www.lithop.supanet.com האתר די טוב וממצה- אולי עוד מישהו יוכל להנות ממנו. (אפשר אפילו להכניס לקישורי הפורום) ומייקלה, לא נראה לי שהימני הוא CONOPHTUM או CHEIRIDOPSIS, אם כי היה נחמד לגלות את ה CONOPHTUM- צמח יפה ומעניין! לגבי הסירחון של הפלקטרנטוס- לדעתי הוא לא כל כך מסריח... אבל אולי זה בכלל ססוג אחר ואז אולי גם הריח שונה :)

למעלה