צמחים וחיות מחמד

shanty.G

New member
צמחים וחיות מחמד

הי לילך, בשעתו(בזמן אחר, בפורום אחר), דיברת על מספר צמחים הידועים לך כרעילים לחתולים. האם את יכולה לציינם שוב, כאן? אם יש מישהו שיודע על צמחים הרעילים גם לכלבים, אשמח על האינפורמציה. *אגב, לי בבית יש דיפנבכיה, שהוזכר כרעיל, אך שנטי לא מתקרבת אליו, אז אני לא ממש מודאגת.

**לילך**

New member
צמחים רעילים לחתולים

ציטוט מהספר "החתול" (שהוא התנ"כ שלי לגידול חתולים....) פילודנדרון - Philodendron דיפנבכיה - Diffenbachia קיסוס - Hedera מכבד - Caladium חלבלוב הדור - Euphorbia pulcherrima פלפלת - Solanum capsicum הרדוף הנחלים- Nerium oleander אזליאה - Rhododendron כרזנית - Prunus laurocerasus דבקון - Vuscum יש לי ספר על צמחי בית עוד מעט אני אסרוק משם את התמונות של הצמחים אני מניחה שרובנו לא מקשרים את השם לצמח. גם לי היה כניראה צמח רעיל בבית , בגלל שחשדתי שמיקי וטושי הורעלו מצמח כלשהו (לא רציני, אבל יותר מידי הקאות) ,הוצאתי את כל צמחי הבית החוצה. (חוץ מזה שהם די הרסו את הצמחים ,כשהם היו בבית ופיזרו אדמה מסביב). קישור לאתר עם רשימת צמחים רעילים מפורטת יותר בקשר למידע על חתולים: יש לי רשימת לינקים לאתרים שקשורים לחתולים לפי נושאים

**לילך**

New member
תמונות של צמחים רעילים לחתולים

מצורף קובץ עם תמונות של חלק מהצמחים הרעילים שברשימה מי שיש לו תמונות של שאר הצמחים ברשימה מוזמן לשים אותם פה.

shanty.G

New member
הרשימה המפורטת בלינק מעולה!

יש לי בבית לפחות שלושה צמחים מהרשימה... לא שהיו עד כה הרעלות בלתי מפוענחות בבית (טפו טפו טפו!), אבל טוב מאוד לדעת אינפורמציה שכזו. הצמחים המפורטים ברשימה הם צמחי בית נפוצים מאוד, כך שמי שחתולו/תו/יו אוהבים ללעוס דברים ירוקים שכאלו- גשו להציץ! אלוורה, פרח הלילך, דיפנבכיה... הכל יש לי בבית. שימו לב תמיד- כשקונים במשתלה- לרשום את שמו המדוייק של הצמח (בד"כ שוכחים שמות שדומים יותר לקללות בארמית). תודה לילך!

בענין קרוב - cat nip

אנחנו (הכותב כאן הוא היצור-אנוש-של-לשלום, או היאש"ש בקיצור
, בן הזוג של השייכת. הי לכולם) מחפסים כבר זמן מה שתילים או זרעים של cat-nip, הלא היא "נפת-החתול", כך שיהיה לחתולים של חיינו מה להריח. אבל מה, במשתלות לא מכירים את הצמח. משהוא כאן אולי יודע איפה אפשר להשיג? אולי למשהוא יש שיח בבית ויכול לתת יחור או זרעים? תודה. היאש"ש.

**לילך**

New member
קונים את זה מיובש בחנויות לחיות

חשוב שזה יהיה טרי. ניסיתי כמה חנויות ,שבהם זה לא היה טרי ולכן מיקי וטושי לא התענינו בזה בכלל. עד שמצאתח חנות בשינקין בת"א. היו שם שני סוגים ורק אחד מהם משפיע על מיקי וטושי (זה סוג שמגיע יחד עם שני כדורי פלסטיק חלולים).

cat nip

אנחנו יותר מחפשים את הצמח של זה, לשתול ולשים במרפסת או משהו לא מצאנו בשום משתלה שביקרנו בה.

**לילך**

New member
תתקשרי לחנויות שמוכרות מזון וציוד

לחיות מחמד יכול להיות שיש להם זרעים של קטניפ הזה לקניה. למרות שאני בספק. כי הם מרוויחים הרבה על המיובש אז למה שיסכימו למכור את הזרעים? בכל מקרה שווה לנסות.

למעלה