צמחונות

Heroine01

New member
צמחונות

שלום לכל הצמחונים והטבעונים שכאן :) לפני כמה ימים החלטתי שמהיום והלאה אני אהיה צמחונית. בגלל שאני עדיין נערה וההורים שלי מכינים בשבילי את האוכל, זה טיפה בעיה. אמא שלי מכינה תמיד מרקים עם ציר עוף כך שאני אהיה חייבת לאכול את המרקים האלה כי לאמא שלי אין זמן להכין לי מרק בנפרד מפני שהיא עובדת הרבה ואני מבינה את הקושי. לדוגמא היום אמא שלי הכינה פלוב (למי שלא יודע זה אורז עם בשר) והשאלה שלי היא האם אני יכולה לאכול רק את האורז בלי הבשר או אם אני יכולה לאכול את המרק עם ציר העוף אבל עדיין להיות צמחונית בגלל שחוץ מזה אני נמנעת מבשר לחלוטין. מודה לכל מי שעונה ויום טוב :)

האלזה

New member
ברוכה הבאה למועדון!

אין לנו כאן אנשים המוסכמים לקבוע מי ראוי לתואר צמחוני/ טבעוני
, אבל אני יכולה לענות לך לגבי עצמי שאני לא הייתי אוכלת משהו שבושל על ציר עוף או שבושל עם מיצים של בשר וכו'.
אולי אמא שלך מוכנה לעבור לציר ירקות או להשתמש באבקת מרק בטעם עוף?
אין סיבה שזה יקח יותר זמן מאשר אבקת מרק אחרת.
אפשרות נוספת היא ללמוד לבשל בעצמך. אני בטוחה שגם אמא שלך תעריך את זה

Heroine01

New member
אני חושבת

שלפעמים היא משתמשת באבקת מרק בטעם עוף. בכל מקרה, תודה על התשובה :)

beltal8

New member
אל תצמדי להגדרות, עשי מה שמרגיש לך נכון-

עד שמשהו ישתנה ואז תסדרי את ההתנהגות בהתאם.
בגדול, במיוחד במאכלים כאלה, ממש אפשר לעשות לבד בקלות! לשפוך אורז ומים לסיר. אני מאוד לא יוצלח במטבח, ובדיוק הסופ"ש בישלתי גם מרק מדהים (עדשים שחורות, דלעת, בטטה, בצל, סלרי ופטרוזיליה) בקיצור להרתיח מים ולזרוק ירקות לסיר..
אבל אפשר לבקש להתחשב. צריך לקבל את זה שהסביבה לפעמים רואה את השינוי כמשהו זמני, איזו 'פאזה של שגעון'. עם הזמן תהיה התרגלות של הסביבה ואיתה התחשבות. חשוב שתראי רצינות כדי שזה יקרה - ברגע שלא תגעי במאכלים האלה, היצר האמהי של אמא שלך יגרום לה להכין אוכל שגם את תאכלי

לעבור להכין אוכל צמחוני זה מאוד קל

זה לפעמים אפילו חוסך זמן מאמא שלך.
אבל הכי טוב כמו שהציעו לך זה ללמוד לבשל בעצמך- ואז להפתיע אותה עם מאכלים צמחוניים וטעימים לא פחות.
ההורים שלי למדו ממני לבשל דברים טבעונים שהם כבר מכינים לעצמם [אני מזמן לא גרה בבית].

למעלה