צמחונות לא מבושלת

J0hnny

New member
BMI זה מדד לא מדוייק שלא אומר שום דבר

ולאט לאט מתחילים להתעורר מהפרדיגמא הישנה שהסתמכה על BMI. מה האחוז שומן שלה אתה יודע ? לא ראיתי שזה נאמר בכתבה. ויזואלית אתה בטח לא יכול לקבוע. אחוזי שומן מינימלים המומלצים עבור גבר הם 5 אחוז ואישה 12 אחוז. ועדיין זה לא מוחלט ומשתנה יש כאלה שיכולים לרדת קצת מתחת לזה. לי למשל יש BMI של 19.7 שזה גם מתקרב לגבול התחתון של תת משקל לפי מדד BMI. וזה לא אומר שום דבר, אני עוסק בכושר ובריא.

Gidi Shemer

New member
כתבת משהו נכון למעלה

"מה שכן אדם שעשה שנוי גם ברמת זהות לא אמור כל הזמן "להרגיש שהוא שמן בראש". אבל מי אני שאשפוט". גם אם אי אפשר למדוד את אחוזי השומן, אפשר להקשיב ולקרוא מה שמישהו כותב. אני לא שם את עצמי כשופט של נעמי. אני לא אבא שלה ולא בן שלה. דעתי היא די ברורה, אבל אני חושב שזו זכותה לחיות את חייה כרצונה. אני כן חושב ש squalus הביע פה עמדה לגיטימית שכשמישהו במשקל נמוך מאד (לא נקרא לזאת תת משקל כרגע) נותן המלצות תזונתיות, כדאי להשים את תשומת הלב לענין. באותה מידה יש גם למישהו obese הזכות המלאה לכתוב בכל פורום, כולל בפורום תזונה, אבל ייתכן והייתי רוצה לדעת שמישהו כזה נותן לי עצות שקשורות בתזונה.

J0hnny

New member
המרחב הוירטואלי

מלא בכל מיני עצות. זה ברור שצריך לקחת את כל העצות בערבון מוגבל. חלקן יכולות להיות מאוד שימושיות חלקן מוטעות. אדם צריך לפתח את היכולת להבדיל. גם במקרה שרואים משהו שפחות מסכימים איתו אצל מישהו זה לא אומר שהכל בו פסול. וזה בדיוק מה שנכתב למעלה על ידי אדון squalus בטון שיפוטי, מלא פרדיגמות ובנימה מזלזלת. יש מלא אנשים בריאים במשקל שלה הרבה יותר בריאים מאנשים אחרים. כך ששיפוט מראה ויזואלי רק בגלל שהוא שונה המהמראה הויזואלי המערבי הנפוץ הוא די פזיז. בהחלט הייתה סיבה שכתבתי את המשפט "מה שכן אדם שעשה שנוי גם ברמת זהות לא אמור כל הזמן "להרגיש שהוא שמן בראש" כי זה חשוד. עדיין אני לא יכול לבנות אבחנה שלמה רק ממשפט כזה שנכתב באינטרנט. אם נלך לפי הגישה הזאת אפשר לפסול כל אחד. אני למשל מסכים עם כמה דברים שנכתבו ופחות עם אחרים. פשוט נראה שאנשים בכל הפורומים האלה רק מחפשים להיות צודקים.

squalus

New member
BMI זה ממד לא מדוייק

אבל זה לא נכון שהוא "לא אומר שום דבר" אחרת כל כך הרבה ארגונים לא היו משתמשים בזה. וכמו שכתבתי לך מקודם, אחוזי שומן מינימלים מומלצים זה לא מספר קבוע כמו "12 אחוז לאישה". איזה בת כמה? בת 5? בת 20? בת 90? אחוזי שומן מומלצים זה משהו שמשתנה עם גיל, אתה יכול למצוא טבלאות באינטרנט בחיפוש פשוט. הצרכים האנרגטיים של אישה בת 67 הם לא זהים לזה של גבר בן 30 שעוסק בכושר.

AmirProg

New member
כרו פודיסט (high raw) כבר שנתיים בערך

בואו נעשה קצת סדר, קופי פייסט מהודעה שלי בפורום מצעוחות וטבעונות (הפורום המוסרי): רוב האנשים שידברו איתכם על רו פוד וחיפוש שלכם בגוגל או ביוטיוב מתכוון ל -vegeterian raw food vegan או high raw vegan-vegeterian. מזון שלא חומם מעל 48 מעלות כדי לשמור על כל הערכים התזונתיים שלו. לא להתבלבל בין סוגים אחרים של רו, כמו רו מיט. יש ברו פוד וגן-וג'טריאן כמה "זרמים": 1. 80-10-10 . 80 אחוז פחממות, 10 אחוז חלבון מעלים ירוקים, 10 אחוז שומן מאגוזים וזרעים בעיקר. (תזונה זו פוסלת דגנים, קטניות בכל מצב שהוא, גם כנבטים, שמנים מכל סוג שהוא, לדוגמא, מיותר לציין שגם מזון מבושל). יש כאלו שקוראים לתזונה זו בשם נוסף, low fat raw vegan. לא להתבלבל בין תזונות של אכילה בלעדית של פירות קולינרים או בוטניים (fruterianism), אין קשר. 2. רו גורמה: רו פוד כמו רו פיצה, רו קרקרים, ועוד הרבה מזון שמיובש במייבש מזון. מזונות שומניים, בין היתר, כמובן שתזונה זו מורכבת גם מפירות וירקות חיים ועלים ירוקים, אבל פירות במינון קטן יותר. יותר/הרבה יותר מהקלוריות מגיעות משומן. יש כאלו שקוראים לתזונה זו בשם נוסף: high fat raw vegan. 3. רו פוד וגן של מצב ניקוי הגוף וצומות בריאותיים כדי להרפא ממחלות כמו סרטן, קנדידה ועוד ועוד או סתם בשביל לשדרג את בריאות הגוף. תקופה של צום על מים/מלונים/אבטיחים/מיצים ירוקים, ועוד. 4. high raw: רוב התזונה מורכבת מרו פוד (פירות ירקות, עלים ירוקים, ועוד) עם כמות קטנה יותר של מזון מבושל כמו דגנים וקטניות מבושלים, יכול להיות גם תה צמחים, ירקות מאודים. כמובן ללא מזונות מעובדים או רכיבים כמו סוכר לבן, כמו בכל רו אחר, מיותר לציין. זה בערך, כמובן שאפשר "להמציא" או לקתלג עוד סוגים של רו, אבל אני מקווה שאנשים מבינים עכשיו קצת יותר מה זה רו פוד, מקווה שלא בלבלתי אתכם יותר מאפשר עזרתי, כי קל להתבלבל. התזונה שלי מורכבת כרגע משילוב של 8/1/1 (בהקשר הפירות בעיקר), high raw, ו רו "גורמה".

AmirProg

New member
בנוסף, המלצה חמה: אל תאכלי ירקות באופן בלעדי

כארוחה, הם מאוד דלים בקלוריות. ירקות משלבים כחלק מארוחה, אך לא בונים אותה עליה, אלא אם כן את במצב ניקוי. נותר לך לבנות את הארוחה על פירות (קולנריים) בעיקר, אם את רוצה להיות מסופקת ממה שאת אוכלת ולשמור על משקל בריא כרו. תזונה טבעונית.צמחונית או תזונה כלשהי בריאה ומספקת רו פודיסטית או שלא, בנויה ברובה מפחממות שברו זה בעיקר פירות. אני משלב בנוסף מנה אחת מבושלת של דגן או קטניה מבושלים כחלק מארוחת הערב. אף אחד גם לא אמר שחייבים להיות 100% רו. כמובן שיש הרבה הרבה מעבר לפחממות בתזונה אבל זהו להפעם.

למעלה