כרו פודיסט (high raw) כבר שנתיים בערך
בואו נעשה קצת סדר, קופי פייסט מהודעה שלי בפורום מצעוחות וטבעונות (הפורום המוסרי): רוב האנשים שידברו איתכם על רו פוד וחיפוש שלכם בגוגל או ביוטיוב מתכוון ל -vegeterian raw food vegan או high raw vegan-vegeterian. מזון שלא חומם מעל 48 מעלות כדי לשמור על כל הערכים התזונתיים שלו. לא להתבלבל בין סוגים אחרים של רו, כמו רו מיט. יש ברו פוד וגן-וג'טריאן כמה "זרמים": 1. 80-10-10 . 80 אחוז פחממות, 10 אחוז חלבון מעלים ירוקים, 10 אחוז שומן מאגוזים וזרעים בעיקר. (תזונה זו פוסלת דגנים, קטניות בכל מצב שהוא, גם כנבטים, שמנים מכל סוג שהוא, לדוגמא, מיותר לציין שגם מזון מבושל). יש כאלו שקוראים לתזונה זו בשם נוסף, low fat raw vegan. לא להתבלבל בין תזונות של אכילה בלעדית של פירות קולינרים או בוטניים (fruterianism), אין קשר. 2. רו גורמה: רו פוד כמו רו פיצה, רו קרקרים, ועוד הרבה מזון שמיובש במייבש מזון. מזונות שומניים, בין היתר, כמובן שתזונה זו מורכבת גם מפירות וירקות חיים ועלים ירוקים, אבל פירות במינון קטן יותר. יותר/הרבה יותר מהקלוריות מגיעות משומן. יש כאלו שקוראים לתזונה זו בשם נוסף: high fat raw vegan. 3. רו פוד וגן של מצב ניקוי הגוף וצומות בריאותיים כדי להרפא ממחלות כמו סרטן, קנדידה ועוד ועוד או סתם בשביל לשדרג את בריאות הגוף. תקופה של צום על מים/מלונים/אבטיחים/מיצים ירוקים, ועוד. 4. high raw: רוב התזונה מורכבת מרו פוד (פירות ירקות, עלים ירוקים, ועוד) עם כמות קטנה יותר של מזון מבושל כמו דגנים וקטניות מבושלים, יכול להיות גם תה צמחים, ירקות מאודים. כמובן ללא מזונות מעובדים או רכיבים כמו סוכר לבן, כמו בכל רו אחר, מיותר לציין. זה בערך, כמובן שאפשר "להמציא" או לקתלג עוד סוגים של רו, אבל אני מקווה שאנשים מבינים עכשיו קצת יותר מה זה רו פוד, מקווה שלא בלבלתי אתכם יותר מאפשר עזרתי, כי קל להתבלבל. התזונה שלי מורכבת כרגע משילוב של 8/1/1 (בהקשר הפירות בעיקר), high raw, ו רו "גורמה".