צמחונות לא בריאה???

צמחונות לא בריאה???

היי, אני צמחונית כבר 13 שנה, היו תקופות של טבעונות. אני מכירה זוג צמחונים מזה 13 שנה שהתחילו לאכל בשר, כששאלתי אותם, הם אמרו שהם ראו כמה אנשים שהתפגרו מהיותם צמחונים.. שמערכת העצבים שלהם נפגעה והם נהיו עצבניים, דייכאוניים, עם בעיות בשרירים וכדומה. ביררתי עוד קצת, והבנתי גם שגוף האדם בנוי לאכל מוצרי בשר... מה יש לכם להגיד על הנושא?? מצד אחד- הבריאות מאוד חשובה לי ואני כן שמה לב שאני משתנה לאט-לאט: נהייתי מעופפת מאוד, דיכאונית ועצבנית מבעבר ועם נשירת שיער.. ואני פוחדת שזה יתגבר עוד כמה שנים.. ומצד שני- אין לי אומץ לאכל בעלי חיים...

marx04

New member
האם עשית בדיקות דם? האם התייעצת עם רופא?

שלום לך, לעניות דעתי, השאלה אינה אם את צמחונית או אוכלת בשר, אלא האם התזונה שלך בריאה ומכילה את כל אבות המזון שהגוף שלך זקוק להם. האם את עושה בדיקות דם מדי שנה או אחת לכמה שנים ? האם התייעצת עם רופא ? האם התייעצת עם בעל מקצוע בתחום התזונה ? אין לי נתונים סטטיסטיים, אבל נדמה לי שאין מחלוקת שיש לא מעט אנשים בעולם שהתזונה שלהם גרועה למדי (בין אם הם אוכלי בשר, ובין אם הם צמחוניים או טבעוניים). אפשר לאכול רע מאד גם כשאת אוכלת בשר וגם כשאת צמחונית. גם ההיפך נכון. אפשר לאכול בריא ומאוזן גם אם את אוכלת בשר וגם אם את צמחונית. הרושם שלי מדבריך, ואני מתנצל מראש אם אני טועה, שלא בדקת בצורה מסודרת את מצבך הבריאותי. אני ממליץ לך לעשות בדיקת דם, ואז להתייעץ עם רופא. לאחר מכן, במידת הצורך, כדאי לפנות לתזונאי ולבנות איתו תפריט מאוזן שיענה על הצרכים שלך. לעניות דעתי, אין שום מניעה לבנות תפריט מאוזן ובריא שיהיה על טהרת הצמחונות (ובמידת הצורך, אפשר להשלים את החסר בעזרת ויטמינים בכדורים). בברכה, אורי.

Gidi Shemer

New member
צמחונות מאד בריאה, אבל

היא בריאה כשאוכלים בריא. כשאוכלי בשר אוכלים לא בריא- מוצרים מעובדים, טונה של קמח ופחמימות אחרות וכו'- הם אוכלים לא בריא. כשצמחונים פשוט מפסיקים לאכול בשר ודגים, אבל אוכלים אוכל מעובד צמחוני, הם אוכלים לא בריא. אותו דבר נכון גם לטבעונים. אין לך שום בעיה לשמור על אורח חיים בריא כטבעונית, ובוודאי אין שום בעיה כצמחונית.

תלכי לתזונאית

שתפתור לך את בעית הנשירת שיער והדיכאון והעצבים (בהנחה שזה קשור לתזונה) זה עשוי לעזור לקריאה ראשונית: http://www.veganhealth.org/articles/hairloss וממליץ לקרוא גם את זה: http://www.atid-eatright.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/ADA.pdf ובגדול אין שום הכרח בלאכול בשר ,אנחנו מסוגלים לאכול בשר אבל זה לא אומר שאנחנו *צריכים* לאכול בשר אלו דברים שונים לחלוטין .

הצמחונות היא בריאה

אם אוכלים נכון! עצבנות אצל צמחונים נובעת בדרך כלל ממחסור בויטמין בי 12 לכן צמחונים לוקחים ויטמין זה בטבליות תופעות אחרות כמו נשירת שיער יכולות לנבוע ממחסור בויטמינים ומינרלים אותם אפשר לקחת בכמוסות ובטבליות

Amir Shvoong

New member
מעניין, העצבים ירדו לי פלאים :)

מאז שאני טבעוני (לא לוקח תוספים), אני רגוע לגמרי, אולי יותר מדי. אמיר :)

אולי כדאי לעשות על זה מחקר

האם טבעוניים עצבנים פחות ומאושרים יותר ? נראה לי שהשתובה היא כן, אבל יגידו שהם שזה בגלל שהם רוחניים ושמולנים (
) סיפור אמיתי

ptit

New member
עצבנים הרבה יותר כמובן!

(כדאי להציץ מדי פעם ב-301 לדוגמאות חיות) ומאושריםפחות ככל שמגלים יותר לגבי העוולות שבתעשיה ואנשים שאדישים לסביבתם נהיים עצבנים יותר ומאושרים פחות

Gidi Shemer

New member
שירי, את צריכה לבקר בפורום זכויות בע"ח

והרושם של טבעונים כאנשים עצבניים פחות ומאושרים יותר יימחה ללא הכר

חשבתי על הערה אבל התחרטתי

ולא אכתוב על ביקור בפורום שמתנגד לתופעות כמו KKK (לא נותן דוגמא על השואה) או כזה שמתנגד להתעללות בבע"ח, ניסויים בבע"ח וכו'. כי עלול להווצר רושם של אנשים עצבניים ולא מאושרים אבל זה בהתאם לפורום שעוסק בנושא עצוב. כלומר, זו טעות לחשוב שכשעוסקים בנושאים אחרים אז אין אושר ורוגע. חלק נכבד מהתגובות בפורומים של צמחונות וטבעונות רגועות ומאושרות לגמרי. השאלה היא למי מגיבים. כי תאמין או לא, יש גם כאלה שאינם צמחונים ואינם טבעונים אבל מטעים את הקוראים ומעיזים לתת עיצות על צמחונות וטבעונות למרות שזה לא חלק מחייהם ולפיכך לעולם לא יבינו. תאמין, יש גולשים כאלה, אפילו כאן... פלא שמגיבים למתחזים כאלה בעצבנות ?

Gidi Shemer

New member
דרך אגב

את יכולה לטעום טעימה קצרה מאותו פורום בעזרת המגיב שהגיב לי פה, בחור שמבקר פה מאותו פורום ושמנסה להישמע רגוע וחביב אבל קצת קשה לו. מה שהוא כן צודק בו הוא שבפורום צמחונות וטבעונות יש רוב מכריע לאנשים רגועים ובכלל על הכיפק. בפורום זכויות בעלי החיים יש גם כאלו, אבל קשה למצוא אותם מתוך שלל המתלהמים.

זה לא נכון

כי המתלהמים עושים זאת בצדק. מתלהמים על התעללות בבע"ח, נכנס נסיין בבע"ח ונותן עיצות על אי פגיעה בבע"ח, נשמע לך הגיוני ? התעללות בבע"ח אינה נראת לך סיבה מוצדקת להתלהמות ? בעצם, את מי אני שואל ...

זה לא נכון

גוף האדם יכול לאכול בשר אבל לא בנוי לזה. גוף האדם יכול לאכול בשר אם יוצרים שינויים כימים בבשר, לכן אנחנואוכלי כל כי אוכלי כל לא צריכים ליצור שינויים כימים בבשר, אבל אנחנו משתמשים באש, בכל מיני צורות בישול, פיסטור, אידוי, חדרי עישון וחומצות, כל אלה מצמצמים את כמות החיידקים והטפילים שבבשר כי הכמות יכולה בקלות להרוג אותנו כתזונה קבועה. את בע"ח שהם אוכלי כל לא. אצלנו חומציות הקיבה לא גבוהה כזו של בע"ח שהם אוכלי כל. בכל מקרה, גם לא חייבים "תזונה נכונה" מספיק לגוון וכבר יהיה את כל מה שהגוף זקוק לו. גם אנששים שאוכלים בשר לוקחים תוספים, אפילו אלה שלא מודעים לזה. את התוספים דוחפים למזונם של בע"ח, כולל B12. אנשים שאוכלים בשר מקבלים B12 מתוסף דרך בע"ח. בשר אינו בריא לך, כפי שהסברתי, בני אדם לא בנויים לאכול בשר ללא שישנו את הבשר כימית וגם אז הבשר יביא להם מחלות ויקצר את חייהם כפי שהוצגו לכך מחקרים ומאמרים בעבר (גם מאגודות תזונה שאינן צמחוניות המצהירות שבשר הוא גורם מרכזי למחלות). אז תדאגי לשרירים שלך עם חלבון ופעילות גופנית, קחי B12 בסוכרית מציצה, ואם יש לך נשירת שיער כמו שיש ללא מעט מאוכלי הבשר אז תבדקי את העניין ותשקלי אם עלייך לקחת אבץ, יש גם סוכרית מציצה של אבץ.

למעלה