צמא והנקה

צמא והנקה../images/Emo96.gif

יש לי שאלה מתוך סקרנות: ברגע שאני מתחילה להניק (ואני מניחה שאצל רובכן זה כך) השניה הראשונה מלווה בתחושת צמא שאחר כך נעלמת..ולא משנה אם שתיתי ממש לפני כן. האם זה בא להזכיר לנו לשתות? האם זה בא כי באמת בתוך שניות אלו המלאי מתחלף? מענין אותי לדעת..

inbale

New member
אני לא בטוחה וזה סתם הימור ....

למיטב הבנתי פעולות הוואקום שהתינוק עושה בזמן יניקה גורמת לגירוי הורמונלי מסויים אשר בין השאר משפיע על מרכז הצמא. דבר אחד ברור מדובר בתופעה שהיא מוכרת וידועה והיא פיזיולוגית ולא תופעה פסיכולוגית. אני באמת אנסה לברר את הנושא.

תודה..זה באמת מעניין

בטוח שישנו הסבר פיזיולוגי, למרות שבעלה של חברה שלי, אשר נשלח כל פעם כשהיא מניקה להביא לה כוס מים, טוען במרץ שזה "הכל בראש שלך!"..

זה לא בראש שלה!

כשאייל נולד ואחות טיפת חלב הייתה אצלי לביקור בית, הנקתי וביקשתי משי שיביא לי מים. היא חייכה באושר ואמרה: "מנגנוני ההנקה שלך עובדים מצויין" (והתכוונה לעניין הצמאון מיד עם התחלת ההנקה).

zimes

New member
את רצינית?

כי - כן, אבל גם הילדים שלי יתרוצצו שם (לא יקפצו על האמהות, כמובן. בחצר)

לגבי המרפאה? או לגבי היותך שם?

אני רצינית לגבי המרפאה, ואני יודעת שאני אשמח אם תהיי שם. יחד עם זאת (ושימי לב כמ האני מתחשבת...!) אני מודעת לכך שאת החלטותייך את צריכה לעשות
ואת הילדים שלך כבר ראיתי.. אין לי בעיה שהם יהיו שם! (לא מאיימים על זונה בזין ועל שיכור ביין)

zimes

New member
התכונתי למרפאה

ד"א - הסיבה שאני לא בקורס של טל וסיגל עכשיו, היא שאני עוד לומדת, ויום נוסף בשבוע בלי הילדים נראה לי מוגזם. מחשבה שהיתה לי - להרים קורס מדריכות כזה, יחד עם הילדים. הוא יצטרך להיות של יותר שעות, כי הלמידה תהיה פחות יעילה, אבל זה אפשרי בעיני. נראה לך שיש עם מי לדבר על מחשבות משוגעות כאלה? (השלב הבא הוא קבוצות למידה ליועצת, גם כן - עם הילדים, אבל זה כבר ממש לטווח הרחוק, ואני לא בטוחה שאני רוצה).

תודה..זה באמת מעניין

בטוח שישנו הסבר פיזיולוגי, למרות שבעלה של חברה שלי, אשר נשלח כל פעם כשהיא מניקה להביא לה כוס מים, טוען במרץ שזה "הכל בראש שלך!"..

גם לי יש את זה לכן אני תמיד

דואגת שיהיה לי בהשג יד בקבוק מים. זה ההורמונים, כרגיל

למעלה