צל עץ תמר

נענע NY

New member
צל עץ תמר ../images/Emo53.gif

שלום לכולם, אני לא חבר פעיל בפורום הזה, אבל אני שמח שהוא קיים. אני חובב מוסיקה יוונית; אלא מתוך מה שאני רואה, המשתתפים כאן ממש מומחים בהשוואה לחובב הממוצע. בכל מקרה, תהיתי אם יש למישהו מושג מי הלחין את השיר המוכר לנו "צל עץ תמר." את המלים בעברית כתבה אפרת שלמה פיינטוך. בדרך כלל תחת הלחן אנחנו נראה "עממי יווני," אלא שאולי מישהו יודע את שם המלחין. אני אשמח לקבל תשובה.
שלכם, בן.

F a d i

New member
ברוך הבא......

האם אתה בטוח במידע שיש לך?! הסתכלתי בכל הדיסקים שיש לי של זוהר ושל אחרים שמבצעים את השיר הזה ושם כתוב "עממי" (גם תחת "מילים" וגם תחת "לחן")..ובאוסף שנקרא "ים של דמעות" כתוב שכתב והלחין את השיר הזה "רמי לב" (למרות שאני מטיל פקפוק בנכונות המידע שבאוסף הזה) אז אם תוכל לאמר לנו מאיזה דיסק (או מקום אחר) קיבלת את המידע שהבאת.. שבוע טוב...

נענע NY

New member
תודה... ../images/Emo168.gif

F a d i כן, אני בטוח במידע שיש לי. לרמי לב אין שום קשר יצירתי ל"צל עץ תמר." ראיתי גם הצעה שאביהו מדינה הלחין את "צל עץ תמר," וכמובן שלהד"ם. בנוסף, בשלישיית הדיסקים "זהר ארגוב/ במיטב להיטי הזהב חלק א'" שיר מס' 7 כתוב "עממי" תחת המלים והלחן. גם בדיסק של דקלון, "חפלה עם בן מוש א+ב," מחרוזת מס' 9, כתוב "עממי/עממי." מילות השיר "צל עץ תמר" מיוחסות לאפרת שלמה פיינטוך. אני אשתדל למצוא את המקור למידע הזה. הלחן הוא יווני במקור, אלא אם כן אני טועה... שבוע טוב לכולנו

נענע NY

New member
מילות השיר "צל עץ תמר ואור ../images/Emo29.gif"

הן אכן לאפרת שלמה פיינטוך. המקור הכי אמין למידע הזה הוא לא דיסקים, אלא האתר של אקו"ם. חיפוש "צל עץ תמר" תחת "איתור יצירות," יראה את שמה של התמלילנית לשיר (יצירה מס' 042890) . בן.

orna44

New member
אם אכן המלחין מזוהה

היתי אומרת שזו קצת חוצפה לרשום על הדיסקים "עממי" ועוד יותר מזה - גם Mooma וגם שירונט הוסיפו חטא על פשע והעתיקו את המידע הלקוי מהדיסקים. חבל.

נענע NY

New member
אז זהו, שאנחנו מנסים לברר...

מי המלחין. זה בטח לא מוזיקוס קומפוזיטורוס...

orna44

New member
אופס, התכוונתי שהתמלילן מזוהה

או משורר..... כי בכל המקומות האלה (Mooma, שירונט) גם לא רשום מי כתב את המילים. הכל עממי. אבל מוזיקוס קומפוזיטורוס הלחין דוקא כמה קטעים לא רעים בכלל.......

למעלה