צלקת בגבה

צלקת בגבה

היום נשרטתי בגבה מחתול, ירד דם שפסק לאחר כמה דקות. השריטה אלכסונית וחותכת את הגבה. אורכה כסנטימטר וחצי ועובייה כחצי מלימטר. ביקרתי אצל האחות והיא שמה פלסתר ואמרה לא לגעת שלושה ימים. היא הגדירה את השריטה כלא עמוקה. אני מאוד חוששת שתשאר לי צלקת ולכן רכשתי קלו קוט שאתחיל להשתמש בו בעוד שלושה ימים. מה הסיכוי שתשאר לי צלקת מכך? האם שערות בגבה יפסיקו לגדול עקב השריטה ותשאר לי צלקת?

שריטה

ניחוש - את גרה בגוש דן ?

אני הייתי נוהג אחרת

קודם כל התייעצי עם רופא עור שיבדוק וימליץ לך את המשחה הרלוונטית ביותר למצבך
אם זה בלתי אפשרי בשלב הזה קלו -קוט לא יתרום לך
אם כבר מרחי משחה אנטיביוטית
חשוב ליטול גם חיסון לטטנוס במידה ואינך מחוסנת .

הלכתי גם לאחות וגם לרופאה

מתי להתחיל לשתמש בקלו קוט?
האם שערות בגבה יחדלו לצמוח עקב השריטה?

קניתי גם שמניים אתריים, בזה אני אוכל להתחיל להשתמש?
השריטה היא באמצע הגבה שלי, אני מאוד מפחדת שתשאר לי ממנה צלקת, זה מכוער והורס את פניי- מה עלי לעשות?

אני מחוסנת לטטנוס והחתול הינו חתול בית מחוסן גם כן.

כמה עובדות בנוגע לשריטה.בבקשה מבקשת מענה!

1. השריטה קרתה ביום שלישי בבוקר, ומיד ניגשתי לאחות. היא שמה לי פסטר שנקרא "סטרי-סטריפ" והבנתי שהוא מעולה.- האחות אמרה שהחתך שיטחי ואמרה לא להוריד את הפלסטר 3 ימים
2. עם הפלסטר נשארתי עד הערב, בערב ניגשתי לרופאה, היא הוריד את הפלסטר היסתכלה ושמה את אותו הפלסתר חדש.-הרופאה אמרה גם שהחתך שיטחי ואמרה לא להוריד את הפלסטר 3 ימים.
3. יום למחרת בערב לאחר שעברו 24 שעות שבו שמו לי שוב את הפלסטר, הייתי מאוד מאוד מודאגת והייתי חייבת להסיר את הפלסתר כידי להתבונן בחתך. הסרתי אותו בעדינות עם שמן ומים.
4.ניקיתי את החתך בעדינות ושמתי פלסטר חדש אך לא הסטרי סטריפ.
5. הבוקר הורדתי את הפלסתר הרגיל וניקיתי את החתך ושמתי סטרי-סטריפ חדש שבו אני לא הולכת לגעת עד שייפול.

מה הסיכוי שההחלמה של החתך תפגע מעצם "המשחק" בין הפלסטרים והלילה שבו החתך עבר בלי הפלסטר סטרי-סטריפ?
אחרי החלמת החתך אני מתכוונת לטפל בקלו-קוט ובמקביל בשמנים אתריים שרכשתי במיוחד.

אני מצרפת תמונה של החתך מהיום השני שבו הסרתי את הפלסטר (סעיף 3)
האם החתך ישאיר צלקת? האם שעות הגבה יחדלו מלגדול?
כמובן שאת עצותייך אני לוקחת בגדר ייעוץ בלבד וחלילה לא כתחליף לבדיקה רפואית פיזית של רופא עור אחר.

אני מבקשת התייחסות, אני מאוד לחוצה, בבקשה אשמח מאוד להתייחסות אפילו חלקית לנושא.

תשובות לשאלות

מה הסיכוי שההחלמה של החתך תפגע מעצם "המשחק" בין הפלסטרים והלילה שבו החתך עבר בלי הפלסטר סטרי-סטריפ?
לא יודע להגיד מספרים- אני מניח שזה לא מאד משנה את הסיכוי של החתך להחלים בצורה יפה.

האם החתך ישאיר צלקת? האם שעות הגבה יחדלו מלגדול?
יכול להיות שכן. אני מקווה שלא - חכי עוד כמה ימים-שבועות ותדעי.

למעלה