צלצול טלפון אחד

Mr RK

New member
צלצול טלפון אחד

ביום שישי האחרון, בשעות הערב, צלצול טלפון, שיחה לא מזוהה. עוד לפני שעניתי היה לי עקצוץ, זיהיתי ישר את הקול של הרופאה של רומי. רומי עושה יותר מדי 'אירועים' (אפניות וברדיקרדיות עמוקות) ואנחנו מרגישים שצריך להחזיר אותה לטובוס. הקרקע קורסת מתחת לרגליים שלנו. תחושה אדירה של חוסר אונים מציפה אותי, מגיעים בלילה לפגיה התינוקת השברירית שלנו כבר עם הצינור עמוק בתוך הגרון שלה, אינפוזיה ביד ואנטיביוטיקה מוזרמת לתוך הגוף שלה. ישבנו לידה כמה שעות וחזרנו הביתה כי באמת אין הרבה שיכולנו לעשות. בלילה מכרס בתוכי מחשבות שליליות מסוגים שונים. קשה לראות את האחיות ממשיכות את העבודה (הקשה מאוד) שלהן כאילו שום דבר לא השתנה. קשה להרגיש שרק לך באמת אכפת מהיצור הקטנטן, השברירי והחלש הזה באינטובטור המנוקר תחת אורות הנאון הקרים אבל אתה לא יכול לעשות עבורו דבר, כל החלטה וכל פעולה שנעשת בו, נעשת מעליך. עתיד החיים שלו בידיים של אנשים שלעולם לא יעריכו אותו כמו שאתה מעריך, אוהב וקשור אליו. זאת תחושה נוראית עבורי. חוסר אונים... יום שבת בבוקר, ואנחנו בפגיה כמו חיילים טובים. המצב יציב אומרת האחות, הילדה בהנשמה מינימאלית... בא לי לנער אותה מהאדישות (הכל כך מובנת) המקצועית שהיא נמצאת בה. צהריים, חילופי משמרות נכנסת אחות ושואלת בפליאה " מה קרה?". והלב מחמיץ פעימה נוספת. למה לנו? החיים כשקשה מרגישים כמו מקטעי תמונות ולא חוויה רציפה. מילה פה, תמונה שם... הרגשות עוצמתיים, יאוש כעס פחד מעורבבים יחד. כמו שלושה סוסים במירוץ מטורף, מדי פעם מוביל הפחד, וכשהוא מעייף עוקף אותו היאוש לזמן קצר רק כדי להיות מוחלף על ידי הכעס מעבר לסיבוב... מירוץ סוסים מבלי מנצחים... יום ראשון, "הילדה מאבדת סטורציות" מדווחת לי האחות. הרגליים רועדות. "יש לה שתן בדם" היא ממשיכה ואני רק בוהה בה, היכולת לקלוט מידע מתערערת. "הדוקטוס שלה גדל" היא ממשיכה (וידוא הריגה) ואני כבר סתם מהנהן. זיהום בתרביות. אני כבר לא מסתכל על האחות. אני מסתכל על הילדה שלי שוכבת בקן הקר של הפגיה בתא הקטן שלה חסומה מהעולם החיצון, במקום לקבל את החום של שני הורים אוהבים היא מקבלת דקירות בכל הגפיים הקטנטנות שלה, במקום ליטוף דוחפים לה במזרק את האוכל ישירות לתוך הקיבה, במקום קולות נעימים היא שומעת את צרחות המכשירים סביבה ובמקום נשיקות צינור אגרסיבי חודר לתוכה, מונע ממנה אפילו את הזכות הכל כך טבעית של תינוק לבכות, להביע את הכאב שלו. אם היא מסוגלת לעמוד בכל הסבל הזה 24 שעות למשך שלושה שבועות, אז אני בטח יכול לעמוד לצידה ולתמוך בה. להחזיק לה את היד, ללטף את גבה וללחוש לה מילים של אהבה. אני כל כך גאה בך יפיפייה שלי

וואי אין לי מילים

קודם מחזיקה אצבעות חזק חזק להחלמתה של רומי, שמהירידה הזו תדעו רק עליות... ממש מרגש מה שכתבת אין האהבה שלך לבת שלך מורגשת במילים שלך אם אהבה כזאת הילדה חייבת להילחם... חג החנוכה אצלנו מאחלת לכם שתראו רק ניסים ואור מהקטנה הלוחמת.....

מצמרר

כל-כך מוכר, כל-כך זכור. צלצול הטלפון, פיק הברכיים, האימה. חוסר האונים. הימים האפלים של שיא המאבק בטיפול נמרץ. רומי יודעת שאתם שם, איתה. היא יודעת שאתם יושבים לידה גם כשאתם לא נוגעים בה או מדברים. היא מרגישה את הרוח הגבית שלכם גם כשאתם לא בפגיה. תמשיכו להיות חזקים. לא ברור איך היא יודעת שאתם איתה במלחמה, ואיך היא בכלל יודעת על מה היא נלחמת - אבל היא יודעת. באמת. כמה שנים מהיום, כשתהיה לכם ילדה גדולה ובריאה ושמחה וחזקה ומלאת בטחון עצמי, אתה תדע שכל מה שכתבתי כאן היה נכון. יום אחד עוד יקרה לך מה שקרה לי - כשאיתמר ראה אותי מסתכלת שוב על הצלקות (הכמעט בלתי-נראות) שנשארו לו על הידיים והרגליים איפה שנדחפו האינפוזיות, ואמר לי "אל תהי עצובה, אמא. זה בכלל לא כאב לי. באמת. כי את שמרת עלי". ואז הדמעות שיפרצו מעיניך כבר יהיו מסוג אחר לגמרי. חזקו ואמצו - אתם הורים מדהימים לילדה מדהימה

הוא תמיד הורג אותי...

בשלב מסויים הבין את האפקט שיש לזכרונות עלי, והתחיל להמציא סיפורים על איזה כיפיות היו לו "הזריקות" ובכלל הפגיה היתה בשבילו לונה פארק - רק כדי לעודד אותי
בגלל זה אני ממעטת בדיבורים איתו על הנושא - קשה לי לשמור מולו על הפאסון הנדרש
יהונתן דווקא מתייחס לדברים בצורה עובדתית קרה - דומה לאבא שלו

ויקונטס

New member
דמעות הציפו את עיני

אתה אבא נהדר. נפלא. ושהרכבת הרים הזו תוביל את רומי הבובה האמיצה והלוחמת למקום טוב יותר. רפואה שלמה. חנוכה זה זמן של ישועות וניסים. חיבוק גדול.

אולגה ש

New member
מחזיקה לכם אצבעות!!!!!!

אתה אבא נהדר!!!!! רומי יודעת שאתם שם איתה, נלחמים יחד!!!!!!! תהיו חזקים!!!!!!! היא צריכה אותכם!!!!! זה ממש החזיר אותי אחורה, אני כל כך מבינה אותך!!!!!!! החלמה מהירה!!!!!!

אין מילים

כתבת כל כך כואב, קשה למצוא את המילים... הפגייה היא תקופה קשה מאד, צעד קדימה ושלושה אחורה. יום אחד את מתעודד, ולמחרת מקבל פטיש חמש קילו על הראש. ותחושת חוסר האונים, שהילדה שבשבילך היא כל העולם, בשבילם היא עוד פג בפגייה העמוסה. מקווה ומתפללת שמעתה יגיעו רק בשורות טובות ב"ה. אתם הורים נפלאים, והילדה שלכם מרגישה את האהבה ואת הכוחות שאתם מזרימים לה. מדכא מאד לראות שוב את הטובוס אחרי שכבר ראיתם קצת פנים. לא יודעת אם זה יעודד אותך, אבל עצם העובדה שרומי החזיקה כמה ימים בלי טובוס הפתיעה אותי מאד. לפני כמה ימים הפגית שלי (בת 5) שאלה אותי מה הנקודות שיש לה על הידים. לא מצאתי מילים לענות לה, בסוף הסברתי לה שכאשר היא הייתה בפגייה היא קיבלה זריקות... סוג של חצי אמת. אני עדיין לא מעיזה לחשוף אותה לתמונות ולכל מה שהיה שם. כשאני נזכרת בטובוס הזה אני מרגישה עד היום מחנק בגרון. בעניין הדוקטוס, שהילדה שלי גם סירבה לסגור דוקטוס עד שסגרנו כירוגית בגיל חודש, אחרי 5 קורסים של נסיונות לסגור באופן תרופתי, עם 2 תרופות שונות - אינדומד ואיבופרופן. היא שקלה אז 730 גרם. כתוצאה מזה היא הייתה 5 שבועות רצופים עם טובוס. במבט לאחור, ייתכן שהיה עדיף לבצע את ניתוח הסגירה מוקדם יותר, ואולי היא הייתה נגמלת מוקדם יותר. בשעת מעשה לחצנו מאד שלא יעשו פעולה כירוגית, ייתכן שטעינו. האופציה הניתוחית היא לא נוראה, מדובר בניתוח שנחשב "קל". מקווה שרומי תסגור אותו מה שיותר מהר! רפואה שלמה, בשורות טובות, מחכים כאן לעדכונים ממכם.

מחזיקה אצבעות לשיפור במצב

כל כל מבינה כל כך מוכר לא להאמין שהייתי שם בדיוק באותו מקום לפני 7 שנים. לחץ, פחד קופצים מכל טלפון מכל פרצוף שרופא או אחות עושים למה הדלת של הפגייה סגורה ולא נותנים לנו להכנס, למה יש אמבולנס בכניסה לפגייה מפחדים מהרע ביותר מדקלמים וזוכרים צד אחד קדימה 2 אחורה והיום כשהפספוסים שכבר קשה להרים אותם (בני 7) שואלים שאלות על אז ואיך נולדנו ואיך היה בפגייה (בכל שנה ביום ההולדת שלהם אנחנו חוגגים להם יומולדת בפגייה כבר 7 שנים) מאחלת לכל ההורים והפגים בפורום המקסים שמהר מאוד תסתכלו אחורה ותגידו איזה תקופה זו הייתה אבל עברנו אותה בשלום

ayelet i

New member
חייבת להגיב...

כי הדברים שלך רגשו כ"כ. כאמא לפגה שנולדה בתחילת השבוע ה - 28 - כ"כ מזדהה עם הדברים שכתבת - ואנחנו עברנו פגיה קלה יחסית. בדיוק כך הרגשתי בזמנו - שהיא גיבורה. לא פחות - ואם היא יכולה לעמוד בתקופה המחורבנת הזו - מי אני שאשבר? (ולא הייתי רחוקה מזה...) כשהיא הגיעה הביתה (בת מינוס חודש מתוקן), היא נראתה לי חזקה כ"כ - אחרי כל מה שעברה - כך שבמקום לשמור אותה בצמר גפן - עשיתי ההפך - יצאנו איתה, טסנו איתה לאילת וכד' - היה נראה לי שאחרי הפגיה היא יכולה לעמוד בהכל... וכן, אף אחד חוץ ממי שחווה את הפגיה לא יכול להבין. הקטן שלי שהה 6 ימים בסה"כ בפגיה - ואני עדיין מבכה את העובדה שהוא התחיל את חייו במקום קר במקום עם חיבוק של אמא, נדקר מס' פעמים ביום. אתה נקרא אבא נהדר ורומי בת מזל. מאחלת לכם בריאות והמשך פגיה רגוע. שולחת לך כוחות וחיזוקים.

שובר את הלב ועם זאת מוכר

מדי.. גם 7 שנים אחרי זוכרים את הטלפונים, הפחד היום יומי לקראת היום הבא . מתפללת איתכם שהגיבורה שלכם תתגבר על הקשיים ותתגבר . חיבוקים חמים

imaLee

New member
הרגת אותי

מסכנים כולכם. כמה קשה. מקווה שצפה רק ילך וישתפר. מחכה לעוד עדכונים, בתקווה מחוייכים

hope30

New member

אין לי מילים, רק תקווה שהבוקר הדברים נראים קצת. יותר טוב. מחזיקה לכםאצבעות, רומי כבר הראתה שהיא פייטרית גדולה ואתם הורים מדהימים. שיהיה רק טוב.

עצוב וכואב..

מבינה כל כך מבינה, גם אנחנו במצב הזה עכשיו. וזה כואב... כי אין הכי מה לעשות רק האחיות עושות את העבודה , עוברות מילד לילד... ולא מבינות כמה קשה לנו הן לא מלטפות אותם... לא נותנות חיבוק קל...ר ק דוחפות א ת המוצץ והאוכל... באות לדפוק 8 שעות עבודה וללכת...לא מעבר , לא מילה חמה, לא מילה טובה... רק עבודה ופגים...מבחינתם. לפעמים אני מעדיפה להישאר שם כל היום רק כדי להיות זאת שמלטפת ומחבקת.. הלוואי שזה ייגמר לכולנו. יהיה סוף טוב...בשם ה' נעשה ונצליח..

כרוביד

New member
ניסחת ככ מדויק

את החוויה הרגשית שעוברים בפגיה. את היאוש, הכעס והפחד שמתחרים אחד בשני ולא משאירים אויר לנשום, את התסכול על ההרגשה שרק לך באמת אכפת ואת התיאור שלך בשורות האחרונות יכולתי לקרוא במעורפל דרך הדמעות שמציפות בהפתעה, עברו שמונה חודשים והפגיה פתאום צצה, בכל מיני מקומות בחיים, זאת חוויה רגשית ככ חזקה שקשה להתנער, אני זוכרת שהייתי בוכה ואומרת שאני רק רוצה להיכנס לאינקובטור יחד איתו, כל המהות והישות שלי הצטמצמה לחוויות שעוברות עליו או לחילופין לניסיון להדחיק את המחשבות האלה. אבא של רומי יקר, השורה האחרונה שלך מטלטלת, אחרי כל הסבל שאתה מתאר, אתה מצליח למצוא מאיפה אתה יכול לשאוב את הכח שלך, וזה מדהים ויפה ונכון. אחד הדברים שעודדו אותי בתקופה הזאת היה שניסיתי להזכיר לעצמי ללא הרף שלמרות שהדקירות והעירויים והצינורות זה דבר נורא וקשה, זה הדבר שמחזיק את שושו שלי בחיים, וזה מקדם אותו, מזין אותו ומגדל אותו, ואי אפשר היה לדעת מה היה קורה ללא ההתערבות הזאת. מקווה שלא עצבנתי

כ" מבינה אותך

גם אנחנו היינו שם, ברכבת ההרים הזו, בטלפון מהפגייה: אל תבהלו כשאתם מגיעים אבל הילדה עברה לט"נ כי היה צורך להנשים שוב, בפחד הזה להגיע כל בוקר לפגיה ולא לדעת מה מצפה לנו שם,הפחד לעזוב כל ערב כי מי יודע מה יקרה בלילה, להשאיר את הילדים שם ולחזור לבד הביתה. לא פשוט בכלל. מאחלת לכם שהשהות שם תעבור בקלות ובבריאות, בלי דרמות נוספות. רוצה רק לומר לגבי האחיות שנכון שיש כאלו חסרות רגישות,שנראה כאילו באו רק לתת משמרת וללכת, אבל רובן בד"כ כן איכפתיות ודואגות לקטנטנים. יצא לי לראות הרבה מאוד גילויים של דאגה לקטנים גם בדברים שהם מעבר לטיפול הנדרש (נניח להזיז מוצץ שתקוע מתחת ללחי כדי שלא יפריע, להלביש חולצה לבת שלי כי שמו לב שהיא אוהבת להיות מכוסה באינקובטור.אחיות שהיו במשמרת בחדרים אחרים וסתם קפצו להציץ ולראות מה שלומנו ועוד) אתה כותב כ"כ אמיתי וכ"כ מרגש. אין ספק שרומי זכתה בהורים מקסימים ושעוד יהיו לכם המון רגעים טובים ושמחים ביחד!

למעלה