צלצולים במנוע

cleveland brown

New member
צלצולים במנוע

שלום,

יש לי גולף 2013 1.4 tsi
המנוע משמיע רעש מתחתי בהאצה , גם במהירויות נמוכות סביבת ה- 2000 סל"ד.

במוסך (מוסך מורשה, ספטון בפ"ת)לא הפגינו יותר מדי רצון לפתור את הבעיה והציעו בשלב ראשון להחליף תחנת דלק. אחרי חודשיים של תדלוק בתחנות אחרות שום דבר לא השתנה.
האם יש מה לעשות?
כמובן שגם אפנה למוסך אחר...
חשוב לציין שמבחינת ביצועים אני לא מרגיש השפעה לרעה, וצריכת הדלק מעולה, ואפילו מפתיעה לטובה...

תודה מראש

enigo

New member
איזה הספק המנוע?

אם זו הגרסה עם שני המגדשים אז צלצולים הם בעיה מוכרת שגורמת להרס מנוע. צור קשר עם מחלקת השירות של היבואן, בכתב, ודרוש פתרון.

חן 1111

Active member
איזה מין רעש?

באיזה תנאים מופיע? עומס? כל הזמן?
האם התחיל פתאום או שהיה תמיד?
ניסית להשתמש בדלק 98 אוקטן?

cleveland brown

New member
תשובות

המנו הוא עם שני המגדשים (TSI) 122 כ"ס
הרעש מופיע בעיקר בהאצה
התופעה קיימת כבר לא מעט זמן אבל לדעתי החריפה לאחרונה
לא ניסיתי דלק 98 זה יותר יקר, וגם אין שום הוראה של היצרן להשתמש בסוג דלק כזה...

ANZ1

New member
זה הדבר הראשון שצריך לעשות

תגמור את המיכל הנוכחי וכשהוא יהיה כמעט ריק תמלא 98 מלא ותראה אם הצלצולים נמשכים או מפסיקים,
זה הדבר הראשון שצריך לעשות, כי דלק לא איכותי הוא הגורם הראשון לצלצולים.
וזאת גם בדיקה הרבה יותר זולה מאשר לבזבז יום עבודה וללכת למוסך.

enigo

New member
אם אני זוכר נכון, ה-122 כ"ס הוא רק עם טורבו

והבעיות היו בעיקר בגרסאות החזקות יותר. יכול להיות שהצטבר פיח בתאי הבעירה, שמחמיר את התופעה. נסה לשים תוסף.

מנחם231

New member
חדש לי

המנוע 122 כ"ס לפי מה שאני יודע טורבו.
ב2012 היה גולף 1.6 עם טורבו כפול.
אבל אם השואל אומר כנראה שהוא יודע יותר טוב.

מנחם231

New member
תוספת קטנה

בזמנו כשהוצאתי מכונית חדשה מהיבואן בת"א ניגש אלי מנהל המוסך שהכרתי והמליץ לי להשתמש ב98.
קיבלתי הנחה רצינית לתדלוק והמחיר כמעט כמו 95.

enigo

New member
אני לא זוכר מנוע 1.6 טורבו בגולף

לא עם מוגדש אחד ובטח לא עם שניים.
בכל מקרה, במקור היו למנוע ה-1.4 ל' שני מגדשים, אחד טורבו ואחד מגדש על. מזה גם השם tsi - טורבו סופר צ'ארג'ר אינג'קשן (רק אחרי זה הצירוף הפך לשם כללי למנוע מוגדש בפולקסווגן) . מנוע חדשני מאוד לתקופתו, הפיק הספק גבוה בלי לפגוע בגמישות או בתגובת המנוע וזכה בהרבה פרסים. אבל היה יקר לייצור, ולכן ככל שמגדשי את הטורבו השתפרו, הוא התייתר.
בנוסף, המנוע סבל מבעיות אמינות, והיו הרבה סיפורים על מנועים שנהרסו בגלל בעיית דטונציה. גרסת ה-160 כ"ס זכתה לעדכון תוכנה שנועד לפתור את הבעיה, וגרר הרבה תלונות על פגיעה בביצועים.

חן 1111

Active member
תנסה דלק 98 לפחות לצורך האבחון.

אם הצלצולים יפחתו או ייעלמו, יש כמה דברים שאפשר לנסות לעשות. לא ענית, האם זו תופעה שהיתה כל הזמן או שהתחילה בזמן האחרון. האם התחילה אחרי אירוע, תיקון או טיפול כלשהו?

למעלה