צלפים.............

שקדי

New member
צלפים.............

לא לא אל פחד לא לנושאי מלחמה וקרבות עקובים מדם אני נדרש היום אלא דווקא בנושא המרחיב דעתו וחיכו של אדם מי מכיר את צמח הצלף?? או את הכיבושים המעולים המכינים ממנו יש אצלנו אחד שכבר שנים כובש צלפים ויש לו מתכון מעולה וכל ארוע שהוא מגיע אליו הוא מביא צנצנת צלפים שהופכת מייד למרכז הארוע אז היום החלטתי להיכנס לכיבוש צלפים אפשר לכבוש או את ניצני הפרחים או את הפירות אני החלטתי ללכת על הפירות משום שהם יותר גדולים ולא צריך לטרוח שעות על כמעט כלום אוכל הצלפים גדלים אצלנו בשטחי הבור ואין בעיה למוצאם כשקוטפים את הפירות יש להיזהר ראשית לא להידקר משום שקוצי הצלף רבים מים והינם מעוקלים וחדים כתער לא פחות חשוב זה לקטוף פירות נכונים.....מה זה??? הפירות כשמתבגרים מידי הם הופכים פחות טעימים ואף מרים איך בוחרים??? ניגשים לשיח קוטפים פרי ופותחים אותו(אפשר לשבור ביד או במזמרה) אם הגרעינים בפנים בהירים הרי הוא ראוי אם הם חום בהיר עדיין בסדר אבל קצת קשה....לקחת רק אם אין ברירה ואם הם כהים המרירות בהם רבה.......לזרוק אחרי הקטיף משרים במים כחמישה שישה ימים להפיג המרירות מחליפים את המים כל יום........... אחרי זמן זה מגיע שלב הכיבוש אך את המתכון המדויק עדיין לא קיבלתי.......התמתינו???? ובינתיים אפשר להתחיל בקטיף ובהשריה.....פרטים בהמשך....... אז אל תחמיצו את העונה.........כיבשו צלפים וגם קישורית לפרטים על שיח הצלף

שקדי

New member
אני אני אני.............../images/Emo22.gif

נראה מוכר אם כי מלפני המון שנים מהיכן זה?????

magy

New member
שתי נקודות על : המון שנים.....

30.11.44 יודע עוד משהו?

שקדי

New member
כשהתמונה צולמה ..........

עוד לא הייתי אפילו בתכנון אבל נראה מאד מוכר הגלבוע הזקן והטוב ברקע התמונה צולמה כנראה מבית בן שתי קומות שנבנה לזכר אהרון אתקין (אחד מאלה שעל שמם גן השלושה...סחנה) הילדים הולכים במקום המרוחק כשלושים מטר מהיכן שאני יושב כרגע הצריף שבתמונה נקרא´´הוילה´´ ובו נערכו שעורי המוזיקה ובצד שמאל שלו נראה עץ תות צעיר עליו טיפסתי עם חבריי שנים לאחר מכן ומפריו זללנו נראית באופק גם שדירת הוושינגטוניות שאת תמונתה מזוית אחרת הבאתי לפני כמה חודשים בתקוה שאני לא סתם אונס את השטח......................

magy

New member
ההסבר באוסף התצלומים הלאומי

היה הרבה יותר פשטני....... הצלם : קלוגר זולטן (כרגיל ברב הצילומים, מעניין מי היה האיש הזה) השנה : 1944 התיאור : נוף בגבע זה הכל.............

צלפים? לא יודעת מה עושים איתם...

רואה אותם בצינצנות קטנות סדורות על המדף בסופר, אבל מעולם לא השתמשתי בהם כתוספת לבישולים. אז אנא שקדי האר את עיני, מה אתה עושה לצלפים ובצלפים ולמה זה טוב ליהודים...(
אחר-צהריים נעים לכם ידידי, לקחתי חלק ביום עיון... רק על צרות וגזרות דווחנו, זה התחיל מחיוב עובדים בשווי הטבת שימוש בטלפון סלולרי של המעביד... וזה המשיך בביטול תקרת ביטוח לאומי והעלאה של % 1 למעביד.. ושוב ללא תקרות... עובדים שמשכורתם מעל ל-34,850 ש"ח שעד כה שילמו עפ"י התקרה ישלמו כעת מכל שקל בשכר, לא שאני מרחמת על בעלי המשכורות הגבוהות, אבל יהרסו לגמרי לכולם את המוטיבציה לעבודה (לאלה שעדיין נותרה)!!! ואם עד כה הביטוח הלאומי היה סוציאלי פחות או יותר, שילמת- קיבלת, היום תשלם יותר - אבל לא תקבל אגורה יותר, נהפוך הוא - הקטינו קיצבאות ילדים ואפילו קיצבאות זיקנה!!! פשע שלא היה כדוגמתו!!!! בקיצור, ב.לאומי הופך למעשה למס-הכנסה מס.2 ! ועוד משו...לא מובן לי, במדינה של אבטלה מתפשטת במקום להקל את הנטל מהמעבידים- גוזרים גזרות שיאלצו אותם לפטר עוד ועוד עובדים! מדינת חלם...!!! זהו... הוצאתי קיטור... אבל לא מספיק! הארוע היה במלון 5 כוכבים, המתיקו את הגלולה בכמויות אוכל וקינוחים... שחיתות של ממש! ואם לגעת בנוסטלגיה... יום עיון דומה לפני 25 שנה היה נגמר בקפה נמס, עוגיות פתי-בר - ומקסימום מיץ אשכוליות או תפוזים של יפאורה!!! ולא בא לי לחפש תמונה של בקבוקי המיץ הנוסטלגיים - אז תדמיינו!!!

ויש לי בדיחה חדשה...../images/Emo3.gif

ילד אחד משחק בים, ובאותו הזמן הסבתא הפולניה שלו עומדת על החוף, משכשכת את כפות רגליה במים ומסתכלת עליו בהנאה. פתאום מגיע גל גדול ומעלים את הנכד. הפולניה מרימה ידיים לשמיים ושואלת : "אלוהים, איך יכולת לעשות לי את זה ? לא הייתי אמא וסבתא נפלאה ? לא תרמתי לבני ברית ? לא תרמתי להדסה ? לא הקפדתי להדליק נרות כל יום שישי ? לא שמרתי אמונים לעם ישראל ? לא הבאתי לך מספיק גאווה ?". ואז יוצאת בת קול מהשמיים : "בסדר,בסדר". שתי דקות אח"כ בא עוד גל גדול ומחזיר את הנכד, כאילו כלום לא קרה. "את מרוצה ?", שואלת בת הקול, והפולניה עונה: "רגע, אבל היה לו גם כובע". אף פעם אי אפשר לרצות פולניה!!!!!!!!!

אורניהו

New member
ראיתם ת,סרט צלף מול צלף..קלינט איס

ופעם סיפרו שהשם של ´קפריסין´ האי,קשור לאותו שם של הצלף הקוצני[קיפר][קיפרוס]. בארץ שנים רבות לא הכירו את הכבושים של הצלף,רק שהתחילו עם חנויות המעדנים האלה שצצו בכל פינה,פתאום זה חדר לכל בית.

שקדי

New member
אז ככה............/images/Emo13.gif

בכל מיני ספרי בישול שאני חוטא בקריאתם ראיתי שמוסיפים אותם לכל מיני סלטים ומתאבנים מה שהוא לדעתי חילול הקודש ובזבוז טעם טוב אצלנו מנשנשים אותם עם כוס יין ביד לפני ותוך כדי ובין לבין ואז אפשר להתענג על טעמם המיוחד נטו ולמצותו אם יצליח לי אולי אביא לאחד המפגשים כמו את התאנים בזמנו......................

שילה1

New member
ואת ה../images/Emo48.gifמי מכין ואיך?../images/Emo8.gif

ואיך נדע אם לא נטעם?

שילה1

New member
שקדיון...הצעה לסחר חליפין...../images/Emo3.gif

ברוח ימים אלו,בהם פורח סחר זה,הצעה!! צלפים כבושים תמורת חמוצים אחרים לפי בחירה.. באים בחשבון מלפפונים,כרוב או שלל ירקות.. הכל עפ"י מתכון של סבתא.. הולך????

שקדי

New member
ממש לא שילונת....../images/Emo3.gif

כל זה יש לי משלי תצטרכי להעלות את המחיר...........

שילה1

New member
מוסיפה...ריבה!!!!../images/Emo140.gif

והרבה חנדאלעך....(כתבתי נכון??) מתאים???

שקדי

New member
אם זה .........

ריבת ורדים בנוסח יהודי רומניה כמו שהגיס שלי(הרומני) מכין כשנחה עליו הרוח אני בהחלט נוטה להרהר בזה בנימה חיובית............. סנוני לא לקפוץ..........

טרה10

New member
כבשתי כבר ואכלתי-יש להוסיף לימון..

ספרתי כאן פעם..שבילדותי אספתי בכרמל את הניצנים הצעירים תמורת 10 גרוש ל100 גרם..וזה הי מוקדש להצגה יומית שעלתה 9 גרוש ב´עצמון´ וב´גל אור´.. הנה כאן השיח שגדל על גדר האבן בשערי ביתי.

טרה10

New member
בצד שמאל למטה זה שיח הצלף..ואיך

אני יודע שיש להוסיף לימון..קניתי בסופר ב-6 שקלים צנצנת קטנה..והיה בה פלח לימון. עקרונית הצלף לא משו משו רק שטעמו שונה מזיתים ומלפפונים ומכרוב כבוש..בחריפותו ומרירותו..יש כמובן להחליף את המים שלש פעמים כמו בזיתים..ולהוסיף שמן זית..רגע אני שומע מאחורי את דודו הילד המגודל.. הראשון בבידור.. ואגב כיבושים..קניתי זיתים סורי- מבוקעים..כמו של בית השיטה..אבל יותר טוב..למעשה זיתים שאי אפשר להפסיק..אז הם מבית הבד אלברכה..באיזור התעשיה- זמר..שבטלפון הוא אמר לי שמשווקים אותם ב´ריבוע הכחול´ וזה על יד בת חפר..לאנשי המרכז שביניכם והאוהבים אוכל..! וכאן תמונה מקצת יותר גבוה.. נ.ב. ..ואיך שלחנו את הקוריאנים לאן שמקומם הטבעי..!

למעלה