צללתי היום בחוף דור

בובי

New member
צללתי היום בחוף דור

סתם צלילה ללא ציוד סנפירים ומסיכה יש המון המון דגים צילמתי 127 תמונות החלפתי סוללות ולמדתי כמה דברים. 1. שיוצאים מהמים ורוצים לצלם בחוץ יש לוודא שאין טיפות על העדשה החיצונית. 2. לא להשתמש בזום הדיגיטלי הוא הורס את התמונות 3. חובה בטריות נוספות. 4. יש בעיה שלא רואים את המסך בגלל השמש וצריך לחשוב מה עושים עם זה 5. לצלם במוד חסכוני בלי להפעיל את המסך הרבה 6. לצלם הרבה זה מצלמה דיגיטלית וזה לא עולה כסף מצורפת דוגמא של להקת דגים יש עוד המון תמונות במים ומחוץ למים אם תרצו צריך גם למצוא תוכנה שעושה עיבוד תמונה בקלות.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כמה טיפים

ממליץ לצלם ככל האפשר דרך העינית הרגילה (Viewfinder), היא לא מושפעת מהשמש והחיסכון בסוללה משמעותי ביותר (במצבים מסוימים של הזום תראה רק את החלק העליון של האובייקט ותצטרך לדמיין את השאר). לתשומת לבך, בעת המעבר למוד מאקרו יופעל הצג באופן אוטומטי, במצב זה אתה חייב להשתמש בו שכן הזוית שבין העינית לבין העדשה כבר אינה זניחה ורק הצג יתן לך תמונת אמת לגבי מה שיצולם. בסיום הצילום במאקרו צא ממוד זה ע"י כיבוי הצג לשם המשך החיסכון בסוללה. אי יציאה למספר צלילות עם סט נוסף של סוללות מהווה עבירה חמורה עליה נענשים במיידי. נ.ב. רוב התמונות שצולמו מתחת למים מחייבות עיבוד צבע בתוכנה לשם החזרת הצבעים שנבלעים ע"י המים (תיקוני Gamma ו .R.G.B, כמו כן רצוי להוסיף ניגודיות (Contrast) שמטשטשת גם היא במים. ב ה צ ל ח ה ו ב ב ח י " נ

בובי

New member
זה מה שרציתי לשאול

עם איזו תוכנה אתה משתמש לעבד את התמונה ? יש לי כמה ואני לא יודע במה להתעמק יש לי את ה ACDC ששם יש גם עיבוד תמונה ויש לי את הקורל דרו ששם יש המון אפקטים שאת רובם אני לא יודע להפעיל. בטריות יש לי המון ומקרו עוד לא יצא לי לצלם

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני אישית משתמש ב PSP

יעני Paint Shop Pro. התוכנה דומה לפוטושופ המפורסמת אולם הרבה יותר ידידותית למשתמש. בגירסאות האחרונות הוסיפו ברגל כלים מיוחד לעיבוד תמונות מסורק ר/או מצלמה דיגיטלית. קבל דוגמה לעיבוד מהיר של התמונה שלך. ו ב ב ח י " נ

בובי

New member
יאלה קניתי

אני תארתי לעצמי שזו התוכנה אך חיכיתי למוצא פיך

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
עניין של טעם

אולי אני זה שלא ידידותי כלפיה. בכל מקרה ה PSP אכן הרבה יותר קלה לשימוש ואינטואיטיבית למשתמש חדש (סרגלי הכלים המוכרים מהחלונות והאופיס עם אפשרות התאמה מושלמת למשתמש). כמו כן הפילטרים המובנים לעיבוד תמונה ותיקוני צבע הופכים לאחר מספר כיונונים את העבודה לחצי אוטומטית. ו ב ב ח י " נ

זהרון

New member
לגבי השתקפות שמש ותוכנות גרפיות

היי בובי, הבעיה של השתקפות במסך היא אכן ידועה, והטיפול בה כפי שציין השייח´ חוסך גם סוללות וגם מוריד בהרבה את רמת התופעה (השתקפות וכד´) מעבר לכך, יש פתרון שמוצע על ידי ספקי ציוד ומדובר במתאם שמודבק על המצלמה מסביב למסך ובמתאם זה העשוי מפלסטיק ישנם חריצים שלתוכם מושחל שרוול פלסטי שחור בצורת פירמידה קטומה המאפשרת הצצה נוחה. את הפטנט הזה תוכל למצוא למשל באתר של אולימפוס. צריך לציין שזה אמור להיות מודבק ישר על המצלמה עצמה, אבל אולי שווה לנסות להדביק את המתאם על המארז או לשפצר משהו מעין זה. אמנם המארז שלך ייראה כמו שואב אבק, כפי שהגדיר זאת פעם מישהו בפורום יואל, אבל זה יעיל עד מאוד. אגב, אני לא יודע עם איזו מסיכה אתה צולל, אבל בגליון הלפני אחרון של סקובה דייוינג מופיעה כתבה על ציוד המתאים לצלמים תת מימיים והכותב, צלם מנוסה ומקצועי ציין שעדיף להשתמש במסיכה עם סיליקון שחור ולא שקוף, תנסה אולי זה יעזור קצת. אני צולל עם סיליקון שחור (במסיכה במסיכה) אבל עדיין נתקל בבעיות השתקפות של מסך ה- LCD של הוידיאו שלי (לעומת זאת יש לי התקן פירמידה תואם ומיוחד וזה אכן עוזר). בקשר לתוכנות עיבוד התמונה... בתור משתמש פוטושופ וותיק כשניסיתי לעבור לעבוד עם פיינט שופ פרו לא כל כך הסתדרתי ולא היה לי נוח במיוחד... אני מניח שכל אחד מרגיש בבית עם התוכנה אותה הוא מכיר, על כך אם הבנתי הערתו של אבי. אין ספק שהפיינט שופ החדשה איכותית מאוד ומגיעה לתוצאות גבוהות מה גם שהיא די בחינם, אבל הפוטושופ שעולה הרבה כסף עדיין מקצועית יותר ויש לה פונקציות רבות יותר. אולם ברם, יש לה יותר מדי פונקציות ממה שאתה צריך. לצרכי עיבוד תמונה, במיוחד אם אין לך נסיון בתוכנות גרפיות מקודם, הפיינט שופ היא בחירה מצויינת עבורך. בהצלחה.

קותי

New member
בובי, תמונה נהדרת

דוגמה טובה לנוף ים תיכון במצב טוב (תשובה לשאלות קודמות על מה אפשר לראות בים תיכון).

freimann

New member
טיפ לעיבוד תמונות דיגיטאליות

בפוטושופ, נסה את ההליך הקצר הבא: IMAGE ADJUST AUTO LEVELS התוצאות מפתיעות

למעלה