צלי חלוד / Rozsdas Pecsenye

Szasinko

New member
צלי חלוד / Rozsdas Pecsenye

צלי חלוד / Rozsdas Pecsenye מתכון: סבתא ריטה, אמא של Szasinko שם "מפחיד" לצלי מעולה, אפייני למטבח ההונגרי. הכוונה היא לצבע הרוטב, הטעם לא "חלוד" אלא חריף-מתקתק. 1.5-1 ק"ג בשר בקר לצלי (מומלץ כתף) 1/3 כוס שמן 1 בצל גדול, קצוץ דק 2-3 גזרים מגוררים, בפומפיה דקה מלח פלפל שחור גרוס/טחון טרי 1 כף פפריקה הונגרית (מתוקה) 1/4 כפית פפריקה חריפה 1 פלפל ירוק, מנוקה וחתוך לרצועות/קוביות 1 עגבניה גדולה, קלופה,חתוכה לקוביות קטנות בסיר גדול מחממים השמן ומטגנים בו את הבצל והגזר, תוך ערבוב עד שהבצל מתחיל להשחים בקצותיו. בוזקים על נתח הבשר מלח ופלפל שחור ומניחים בסיר עם הבצל/גזר. מטגנים תוך הפיכת הבשר בשמן עד ש"יסגר" וישחים יפה מכל צדדיו. מוסיפים לסיר את הפלפל הירוק והעגבניה, מערבבים. מוסיפים את שני סוגי הפפריקה ומערבבים. מוסיפים 1/4-1/2 כוס מים חמים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-שעתיים עד שלוש, עד שהבשר מתרכך. מידי פעם הופכים את הבשר בסיר ומוסיפים מעט מים חמים לפי הצורך. הרוטב צריך להתקבל חום/אדום ועשיר. יש להשמר שהבשר לא ייחרך/יתייבש. כשהבשר מוכן, מוציאים מהרוטב לקרש חיתוך וממתינים כ-20 דקות. פורסים דק עם סכין חדה ומושחזת. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול-מלח ופלפל שחור. מניחים את פרוסות הבשר בקערה להגשה ושופכים את הרוטב מעל. מגישים עם פירה תפוח"א או אורז לבן. מנסיון, הטעם משתבח אם מכינים יום קודם ומאכסנים ליממה במקרר. אם רוצים ניתן להקפיא אחרי הבישול. אפשר לקצר את זמן הבישול ע"י הכנה בסיר לחץ

עב

New member
למה לקצר?

מעולם לא הבנתי את אלה שרוצים לקצר את זמן הבישול. צלי זה דבר שמתנן לבישול איטי, ממושך ומתמסר. בכל אופן נשמע טעים וינוסה בהחלט. תודה על המתכון!

Szasinko

New member
בעקרון את בהחלט צודקת!

אבל בקצב החיים האינטנסיבי/מטורף של רבים, עושים הנחות. מי שיש לו ניסיון בבישול בסיר לחץ, יכול להגיע לתוצאות קרובות מאד לבישול הקלאסי, אבל זה דורש נסיון!

Szasinko

New member
Csőrőge - Forgács Fán

Csőrőge - Forgács Fánk מקור: סבתא ריטה, אמא של Szasinko מתכון ל-15-16 עוגיות 125 גרם קמח 4 חלמונים 1/2 כפית סוכר 1 כף רום 1 כף שמנת חמוצה קורט מלח שמן לטיגון עמוק סוכר וניל לזריה ריבה חמצמצה להגשה בקערה מערבבים הקמח עם החלמונים, סוכר, מלח ,שמנת ורום. מעבירים הבצק למשטח מקומח ולשים לבצק נוקשה. מניחים למנוחה ל-15 דקות. מותחים/מרדדים לעלה דק מאד. חותכים למלבנים בגודל 8X12 ס"מ. עושים חתך במרכז כל מלבן,ומכניסים את פינות המלבן דרך החתך. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בכל "נגלה" 2-3 עוגיות. מזהיבים צד אחד ואז הופכים. מוציאים מהשמן עם כף מחוררת ומניחים על מגבת ניר. מסדרים העוגיות על צלחת הגשה וזורים מלמעלה סוכר ווניל. מגישים עם צלוחית ריבה לכל סועד.

agibagi

New member
סאשינקו,יש לי בעיה

אני כל כך אוהבת את כל הווריאציות ל FANK אבל המשפחה, הבעל והילדים לא נוגעים ,אז חבל לי להתעסק עם ההכנה. אבל תשלח לי בדואר, אני אשמח מאוד לאכול .
אני בטוחה שמתכון של אמא שלך משהו-משהו ! שבת שלום

Szasinko

New member
Flodni

Fluden - Flodni אחת מהתרומות שלנו, היהודים, למטבח ההונגרי. העוגה דורשת עבודה רבה, אבל התוצאה משתלמת. לבצק: 200 גר' שומן מותך של אווז 350 גר' קמח 1 ביצה 1 חלמון קורט מלח 1 כף אבקת סוכר מיץ סחוט מלימון אחד למילוי : 1 ק"ג תפוחי עץ (מומלץ גראני סמית) 2-3 כפות סוכר 1/2 כפית קינמון טחון 100 גרם פרג טחון 100 גרם אבקת סוכר מעט גרידה מקליפת לימון 100 גרם אגוזי מלך טחונים 100 גרם אבקת סוכר 3-4 כפות ריבת משמש לזיגוג 1 ביצה טרופה בקערה, ללוש היטב את הקמח עם שומן האווז, ביצה, חלמון, מלח, אבקת סוכר ומיץ לימון. להניח את הקערה למנוחה במקרר ל-8 שעות לפחות. לקלף את תפוחי העץ ולגרר על פומפיה גסה. במחבת לבשל את תפוחי העץ ללא כל תוספת עד שמתרכך. להניח עד שמתקרר. לערבב בקערית הפרג הטחון, אבקת הסוכר וגרידת קליפת הלימון. לערבב בקערית אחרת את האגוזים הטחונים עם אבקת הסוכר. לחלק הבצק לחמשה חלקים. כל חלק יש לרדד למלבן שיתאים לתבנית האפיה. לרדד את הריבוע הראשון ולהניח בתבנית האפיה, לפזר מעל את התפוחים המבושלים ומעליהם 2-3 כפיות סוכר וקינמון טחון. לכסות בריבוע הבצק השני, ולפזר מעל את תערובת הפרג. לכסות בריבוע הבצק השלישי ולפזר עליו את תערובת האגוזים. לכסות בריבוע הבצק הרביעי, לחמם את ריבת המשמש (כדי לרכך אותה) ולמרוח מעל. לכסות עם ריבוע הבצק החמישי ולמרוח אותו עם ביצה טרופה. להניח תבנית עם העוגה הלא אפויה על השיש למנוחה של שעתיים. לחמם תנור אפיה ל-220 מעלות, ולאפות במשך 15 דקות. לתת לעוגה להתקרר (אפשר לפזר אבקת סוכר מעל) ואז לפרוס לקוביות מלבניות.

למעלה