צליפת שוט בצוואר

• פותח הנושא em91
  • פורסם בתאריך

em91

New member
צליפת שוט בצוואר

ד"ר יקר שלום.לפני חצי שנה נפגעתי בצווארי בצליפת שוט כתוצאה ממכונית שפגעה במכוניתי בעוצמה רבה בהיותי בעצירה מוחלטת באור אדום,מעוצמת החבטה טולטלתי בחוזקה בראשי,ונגרם נזק רב למכוניות.הנזק במכוניתי הוכר עי חברת הביטוח של הפוגע ושולם במלואו. שעה אחרי התאונה החלו כאבים חזקים בצוואר שהקרינו לראש ולכתף עם הגבלה בתנועת הצוואר.לאחר בדיקה בחדר מיון הומלץ על צילום רנטגן צווארי.אני סרבתי מפני שבעברי צולמתי עשרות פעמים עקב פגיעות שונות בגופי.שלא הראו ממצא ומשם זה נמשך לצילום סי טי.שהראה ממצא פתולוגי.ובמקרה אחר הגענו עד לצילום "אם אר אי".מאחר וכפי שאמרתי אני הוקרנתי רבות בעבר, אני בן 58 כיום.אני לא מעוניין לעבור שוב את מסלול הצילומים הסדרתי ולחתוף כמויות קרינה כתוצאה מפגיעה שאין לי שום חלק אחראי בה.עלי לציין שהומלץ ע"י רופאי המיון על טיפולי פיזיוטרפיה שניתנו לי במשך חודשיים ללא הטבה מיוחדת.סובל כל הזמן מהגבלה בתנועה המלווה בכאבים.וכעת אפנה בשאלה לדעתך המלומדת.כפי שידוע צילום MRI עובד על תהודה מגנטית. ואינו מקרין רנטגן ולכן החלטתי לבצע צילום MRI .האם ביצוע צילום MRI במקרה כמו שלי יספק מידע פטולוגי ורלוונטי על הנעשה בחוליות הצוואר.מתנצל שהארכתי ומודה לך על תשובתך המלומדת.בכבוד רב ושנה טובה.

MRI

הבדיקה יכולה לתת אינפורמציה משמעותית לגבי מקור הכאב אך גם ייתכן והמידע לא יהיה משמעותי לטיפול. היתרון באמת בכך שלא נחשפים לקרינת רנטגן. כאב כרוני אחרי צליפת שוט מהווה בעיה קשה לטיפול ואין לרפואה פתרונות טובים.

למעלה