צליעה

נעמהר

New member
צליעה

בתי בת ה-4 צולעת כחודש ומתלוננת על כאבים קשים (בוכה ומתעוררת בלילה מהכאבים) מתחת לברך שמאל. היינו אצל אורטופד ילדים פעמיים הוא לא מצא שום דבר גם לא בצילום רנטגן. היינו איתה גם פעם אחת במיון ולא מצאו שום דבר. ביום חמישי יש לנו תור למיפוי עצמות. האם יש לך השערות מה זה יכול להיות? מה נראה במיפוי עצמות שלא ראו בצילום? אילו בדיקות נוספות כדאי לעשות? לא עשו לה US האם ניתן לראות ב-US ממצאים שלא יראו במיפוי? ולבסוף האם אתה יכול להמליץ לי על אורטופד ילדים טוב? בתודה מראש על התיחסותך נעמה

כאבי ברך

יש הרבה סיבות אפשריות לכאבים מסוג זה, החל משבר שלא אובחן, זיהום בעצמות ועוד סיבות רבות. מיפוי עצמות זו הבדיקה המקובלת בשלב זה. US יכול להדגים דברים שלא רואים במיפוי. אני לא ממליץ על רופאים בפורום.

נעמהר

New member
מיפוי העצמות יצא תקין

אילו בדיקות עלינו לעשות כעת? למי עוד כדאי לפנות? אני קצת אובדת עצות כי אין לאף אחד מושג מה זה וממה זה נובע וביניים הילדה צולעת וממשיכה לסבול מאבים. שוב תודה- נעמה

צליעה

בשלב הזה כדאי להבדק שוב אצל אורתופד ולחזור על צילומי רנטגן. הרבה סיבות לצליעה מתחילות לתת תמונה יותר ברורה כאשר חולף קצת זמן. לדוגמא שבר קטן שלא נראה בהתחלה בצילום, יתחיל להראות בצילומי המעקב כאשר מופיעים סימני הריפוי. אולטראסאונד גם חשוב בייחוד של פרק הירך (רוב הסיבות לצליעה קשורות לפרק הירך, גם אם הילד מתלונן על כאבי ברך!).

למעלה