צליל מכוון בעיתון!

the band member

New member
צליל מכוון בעיתון!

לכבוד האיחוד של להקת "צליל מכוון" פורסם היום בשבעה לילות (ידיעות אחרונות) ראיון עם חברי הלהקה. מעניין

בהחלט!

כמה דברים נחמדים יש שם. הדבר שהכי אהבתי לקרוא זה הכנות של קלפטר, כפי שקרא לזה גדעון מרון, שראיין אותם. יצחק קלפטר דיבר שם על הסיבות האמיתיות (מבחינתו) של האיחוד - הוא פשוט הודה באופן חד משמעי שהמניע הוא כלכלי, בעוד שהאחרים התעקשו שמצדם זה לא כך. לא יודע מה נכון ומה לא - אך בכל מקרה זה יפה לקרוא. זה מציב אותו, לדעתי, בראש מצעד הכנות, או בעצם בתחתית מצעד הצביעות. זו כנות נדירה, ומעטים הם האמנים ה"פופולריים" כיום שיודו בכך. אפילו בפני עצמם. ועוד עניין שמאוד מאוד מסקרן אותי - נזרק שם איזה רמז על אלבום אינסטרומנטלי שיידוב עובד עליו כרגע. ולאחר התרשמותי העמוקה והתרגשותי הרבה מ"הפעם הראשונה" - אלבום הבכורה המדהים שלו, יש לי ציפיות מאוד גבוהות, שכן אני לא מאמין שמה שיהיה שם זה "חולם בספרדית" בלי שירה. אלבום אינסטרומנטלי חייב להיות מעניין מוסיקלית (ברמת העקרון לפחות) וכשמדובר ביידוב - הציפיות בשמיים.

begone

New member
פתרון התעלומה

"הוא פשוט הודה באופן חד משמעי שהמניע הוא כלכלי, בעוד שהאחרים התעקשו שמצדם זה לא כך" זה באמת נכון - קלפטר זקוק דחוף לכסף (אין לו כסף לאכול, ידידי אריק). השניים האחרים עובדים כל הזמן ואינם זקוקים לתזרים מזומנים. אז כל אחד אמר את האמת שלו. הם פשוט לא רצו להגיד לעיתונאי בקול ברור את המשפט הבא: "קלפטר בא, אמר שהוא צריך כסף, אז החלטנו לעזור לו", כי זה נשמע מתנשא ולא נעים. "נזרק שם איזה רמז על אלבום אינסטרומנטלי שיידוב עובד עליו כרגע" אגב, יש אלבום אינסטרומנטלי מצוין של שם-טוב לוי שקוראים לו ´בשביל הנשמה´. כדאי לך להשיג אותו, למרות שהוא נמכר במחיר מלא. יש שם עיבודים חדשים לכל הקטעים האינסט´ הכי טובים שלו. בדוק את זה.

טוב, שמע

אפשר להבין את הבנאדם. בכל מקרה, אנסה לתפוס אותם בהופעה, את החדש של יידוב ואת ההוא של לוי. מישהו יודע איך הוא הגיע למצב הזה בכלל?

begone

New member
אני רק יכול לנחש

שמדובר בפועל-יוצא של מצבו הבריאותי המתדרדר. ההוצאות הרפואיות היו אדירות, ומנעו ממנו לעבוד באופן מסודר זמן רב (עד שהוא נותח בהצלחה, ועדיין הוא היה צריך להשתקם). תוסיף לזה את המשבר של תעשיית המוסיקה הישראלית, ותקבל יופי של אסון.

CaerBannog

New member
הוא נשמע מאוד ממורמר מכל הסיפור

עם כל הדיבורים על "מוזיקה אלטיסטית" ועל זה שה"פרלטריון" לא מוכן לקבל אותו.... מתנשא משו

SMILE 4 NOTHING

New member
מתנשא?? זאת עובדה,לא התנשאות,

ובמקומו,הייתי הרבה יותר מ"ממורמרת"...

Yudokolis

New member
כל מה שרצית לדעת על קלפטר, ועוד

אך קודם כל, לגבי האלבום של יידוב, אני הייתי מנמיך ציפיות. "הפעם הראשונה" הוא אומנם יצירת מופת, אבל כל דבר שיידוב עשה לאחר מכן, ובייחוד האלבום האחרון שלו שאת שמו שכחתי, מעיד על כך שהוא לא מתכוון לחזור למחוזות הללו בזמן הקרוב. מי יתן ואתבדה. אבל האלבום האחרון שלו היה לא יותר מאשר ערימה משעממת של לחנים לא מעובדים ומבוצעים בחוסר חדווה מדכא. ומכאן, סליחה על האופטופיק, קלפטר: קלפטר ידוע בכנות שלו. אולי כי אין לו מה להפסיד, אולי כי הוא פשוט כזה בנאדם, וכל התחכום, הליקוק והפוזה של עולם השואוביז לא כל כך קורצים לו. לקרוא אותו מדבר על תקופת כוורת זה לא פחות ממסמך אנושי מזעזע (אפשר ומומלץ לעשות את זה כאן: http://listen.to/kaveret , וסליחה על היחצון הבוטה). איך הוא הגיע למצב הזה? מה שאורי ציין (מצבו הבריאותי המדורדר ומצב המוסיקה הישראלית המדורדר לא פחות) זה נכון, אבל זה בעצם הסוף של הסיפור. ההתחלה היא ברגשי נחיתות קשים (ולא מוצדקים) שהתפתחו בימי כוורת, המשך באלכוהוליזם שהוביל למספר אישפוזים בבתי חולים לחולי רוח, וכלה בהחלטות לא מוצלחות ומזל לא מוצלח גם כן. האפיל התקשורתי שלו לא גבוה, ולמעשה שמעתי שכלי התקשורת מעוניינים לראיין אותו רק כשיש לו משהו מעניין וסנסציוני (או פורנוגרפי) להגיד על תקופת האישפוזים שלו. זה עצוב ומרושע, אבל ככה זה, כנראה. כיום, אגב, הוא במצב יציב יחסית, למיטב ידיעתי. הוא אומנם זקוק לכסף (מי לא?), אבל הוא כן מרוויח מתמלוגים וכן מופיע. ואיחודים למינהם מייצבים לו את החשבון אחת לכמה שנים (על האיחוד של כוורת ב-98 הסתובבו שמועות על סכומים דיי גדולים). ניתוח הסרת הגידול מהמוח שהוא עבר ב-2000 הסתיים בהצלחה מלאה. מהאלכוהוליזם הכרוני הוא נפטר, למרות שאתה עדיין יכול למצוא אותו כמעט מידי ערב ב"שופטים" או אחד הפאבים האחרים באבן גבירול.

HelterSkelter1

New member
לפי מה שאני יודע, האיחוד של כוורת

להופעה אחת, הייתה בשביל קלפטר, כדי לעזור לו לשלם על הניתוח להסרת הגידול...

Yudokolis

New member
לא לבלבל

האיחוד החד פעמי* ב-1998 נעשה כדי לציין 25 שנה לכוורת ו-50 למדינה. האיחוד החד פעמי** ב-2000 נעשה כדי לממן לקלפטר את הניתוח. מספיק אופטופיק, לא? ______________________ * חד פעמי זה מושג חסר משמעות בהקשר של איחודי כוורת. ** והנה ההוכחה.

Yudokolis

New member
כנראה שלא מספיק אוף טופיק

לכוורת היו שלושה איחודים רשמיים: 1984 - הופעה "חד פעמית" (אז עוד חשבו שיש לביטוי הזה משמעות) בפארק הירקון 1991 - סיבוב הופעות ברחבי הארץ, אולי כדי להימנע מהשימוש בביטוי "חד פעמי" 1998 - איחוד "חד פעמי" לציון 25 שנה למדינה ו-50 לכוורת, או להפך, מי זוכר (אתה זוכר? אנ´לא זוכר!) בין האיחודים האלה היו עוד איחודונים קטנים וחד פעמיים כמובן. מאוד חד פעמיים. אחד היה לפי השמועות ב-1978, ומעולם לא הצלחתי להוכיח שזה אכן קרה. עוד אחד היה ב-1995, לא כולל פוגי, בהופעת הוקרה שבוע לאחר רצח רבין, בה הם ביצעו רק את "מדינה קטנה". וכאמור, הייתה ההופעה ההתנדבותית לחלוטין מצד כל הנוגעים בדבר (כולל סאונדמנים ומוכרים בקיוסק) ב-2000 שנועדה לממן את הניתוח של קלפטר. וכאילו כל זה לא מספיק, מסוף שנות השמונים ועד ימינו כוורת מתאחדים בשקט בשקט פעם בכמה שנים ויוצאים לסיבובי הופעות חד פעמיים בפני הקהילה היהודית החד פעמית בארה"ב. סיימנו את האוף טופיק החד פעמי הזה אחת ולתמיד, אני מקווה. לעוד שאלות אפשר לקפוץ ולקרוא קצת באתר הלא רשמי של כוורת, וגם יש פורום מוסיקה ישראלית.

למעלה