צלילת nitrox עם מחשב רגיל

באז

New member
צלילת nitrox עם מחשב רגיל

האם יש בצלילת nitrox עם מחשב רגיל סיכון נוסף. בהתאם לנלמד בקורס (ראו גם באתר nitrox ) צלילה באויר מעושר תוך הקפדה על מגבלות זמן תחתית אויר רגיל, בטוחה יותר. לפי כך אני מסיק שניתן לצלול עם מחשב רגיל והקפדה על זמני תחתית "רגילים" מקבלים " תוספת בטיחות". אכן ? או שאני מחמיץ משהו ? !

אבי ע

New member
רק דבר אחד, אבל חשוב ../images/Emo39.gif

כל שכתבת נכון לחלוטין וגם יש העושים כך לתוספת בטיחות, אבל...
המחשב לא יתריע על כניסה לתחומי סיכון של הרעלת חמצן: צריך לחשב אותם, וכמקובל היום לא לרדת מתחת לתחום של לחץ 1.4 . אם המחשב מאפשר לך התרעת עומק מירבי, קבע עומק מירבי לאותה צלילה לפי חישוב לחץ חמצן כמו שלמדת בקורס. בהצלחה !

ניב ד

New member
לא נכון - המחשב בהחלט מראה את

הכניסה לרמת הסיכון של הרעלת חמצן. בוייפר לפחות אתה יכול לקבוע 1.4,1.5 או 1.6 ובהתאם הוא מזהיר אותך מיד. כמו כן, מכמה בדיקות שעשיתי המחשב די שמרן אפילו ביחס לכמה טבלאות ניטרוקס פופולריות.

אבי ע

New member
ניב, ניב, ניב... ../images/Emo13.gif ../images/Emo39.gif

איך בחור כמוך שכל כך שקול ורגוע בחיים ובצלילות, נהיה כזה קפצן באינטרנט?
(אנא, קבל הערתי בחיוך...) וייפר הוא מחשב מותאם נייטרוקס ובודאי שיש לו את פונקציית לחץ החמצן בכל מקרה. השאלה היתה על מחשב רגיל, כלומר בלי נייטרוקס (עוד יש הרבה כאלה). וגם לגבי וייפר, אם תצלול נייטרוקס כלשהו בעוד שהמחשב מותאם לאויר או לנייטרוקס 21, התראת לחץ החמצן תהיה בהתאם למה שהמחשב יודע ולא בהתאם למצב האמיתי - וזו בדיוק הסכנה הגדולה!

ניב ד

New member
בלי קשר למחשב - כמובן שכדאי

מאד לדעת את ה MOD ואפילו לרשום אותו בבירור על הסלייט.

בובי

New member
אני הבנתי שהשאלה היא על מחשב רגיל

שאין לו אופציה לניטרוקס.

markfdr

New member
מחשב NITROX

חשוב לזכור שמחשב שמרון או לא מתייחס לטבלאות הדקומפרסיה ולא לנושא של הרעלות חמצן.

אבי ע

New member
טעות לצד השני... ../images/Emo39.gif

מחשב נייטרוקס בהחלט כ ן מתייחס להרעלת חמצן ונותן התראה ויזואלית וקולית, בדיוק כשם שפירט ניב, ואפילו נותן רמת ספיגת חמצן מצטברת ברקמות.

markfdr

New member
אני לא חושב

אני לא יודע איך הבנת שכתבתי שמחשב NITROX לא מתייחס להרעלת חמצן ולכל מה שציינת. מה שכתבתי זה שכאשר מדברים על מחשבים שמרנים יותר או פחות (כפי שהזכיר ניב) אז הכוונה היא לזמנים שהם נותנים בחישובי חניות וזמן תחתית ולא להרעלת חמצן. את הפקטור הזה קובע הצולל, ולא המחשב. לכן, אין קשר בין הרעלת חמצן ומחשבים שמרנים יותר או פחות, אלא הקשר הוא בין צוללים שמרנים יותר או פחות.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שלילי חזק

מחשב האלדין מתייחס בפירוש גם לנושא רעילות חמצן מצטברת (CNS). לגבי חישובי רעילות OTU זה ממילא לא רלבנטי מאחר ומי שאכן מתכנן צלילות שמגרדות את מגבלות ערכי ה OTU מחשב ומתכנן את הצלילות באופן ידני או עם תוכנות מתאימות. אני מעריך שגם המחשבים של סונטו מתייחסים לזה אבל זה שווה בדיקה. ו ב ב ח י " נ

אבי ע

New member
NITROX, וייפר וחמצן ../images/Emo39.gif

ל-markfdr: נדמה לי שכל אחד היה מבין כמוני מהודעתך, אבל כיוון שטעיתי אז מתנצל. לגבי וייפר: הוא נותן OLF (כך הם קוראים לזה) בחיווי מצטבר בצד שמאל למטה, ומתריע עליו כשצריך (נדמה לי שפעם בדקתי זאת בסימולציה). למשל צלילת נייטרוקס 36 שעשינו יום א בבוקר (שבסיומה היה הצב) היתה לעומק 25 מ´, 43 דקות, ובסיום שני קוים בחיווי OLF (מתוך 10 קוים בתחום הירוק, 2 בצהוב ואחד באדום).

למעלה