צלילת שבת

gilad_no

New member
צלילת שבת

מכיוון שלא ראיתי שום הצעה, חשבתי לארגן לבד. אם יש אנשים שרוצים לצלול בשבת באזור הצפון (אני התאכזבתי מהמרכז) שיוסיפו שרשור להודעה, אם יהיו הענויות, אני אנסה לארגן משהו ותהיה לכולם שבת שלום

gilad_no

New member
פרטים נוספים

דיברתי עכשיו עם פוצקר. יש 2 צלילות מתוכננות (שעדיין פנויות) אחת לקניון ואחת לנקרות. אני הולך על הקניון. שמעתי שיותר מעניין אומרים שכנראה שיהיה אחלה ים בשבת יוצאים ב8 בבוקר מפוצקר (להיות שם קצת לפני בבקשה) ציוד מלא - עד 130 ש"ח רק מיכלים ומשקולות - 50 ש"ח סירה - 90 ש"ח לאדם אם נתארגן בקבוצה יש הנחה של 10% לחברי הפורום מי שמעוניין, בבקשה שייצור איתי קשר בטלפון או באימייל כדי שאני אשריין לנו מקומות. כמו כן, אנחנו מעוניינים לעשות אחרי זה צלילה עצמאית באזור, אז אם מישהו רוצה להצטרף, שיודיע לנו (אנחנו 2 אנשים) גלעד נוביק טלפון - 055-703084 אימייל - [email protected]

הולנדי

New member
צללתי בקניון ביום שלישי , מומלץ

האתר נמצא כ 300 מטר דרומית לאי קטן ( "אי האהבה" ,שמורת טבע אשר העליה עליו או התקרבות אליו אסורה) העומק המכסימלי 27.5 מטר, מדובר על קיר בחלקו כמעט אנכי אשר מתחיל מעומק של כ 12 מטר ויורד עד 27.5 מטר כך שיש מעין מדרגה ב 12 מטר, הקיר איננו אחיד לכל אורכו ויש בו מיפרצונים נקיקים ושינויי מיתאר. צללנו מהסירה על חבל העוגן למדרגה, בשלב זה אני ובן זוגי לצלילה סימנו למוביל הקבוצה כי אנחנו ממשיכים לתחתית המצוק , ונפרדים מהקבוצה, החלטה שהתבררה כהחלטה נבונה. איך שהיגענו לקרקעית הרעדנו מרבצו בחול מחבטן( חתול ים ) גדול, בהמשך נצפו עוד מספר מחבטנים בגדלים שונים, אשר התעופפו מהחול כאשר התקרבנו אליהם, כמו כן נצפתה דגה לא מעטה, אופינית לים תיכון לרבות מספר לוקוסים קטנים. הראות היתה טובה כ 10 מטר, צללנו בתחתית המצוק צפונה עד למחצית המיכל , הסתובבנו וחזרנו דרומה כאשר תוך כדי כך עלינו לכיוון המדרגה, בשלב מסוים צללנו מעל הקיר בחלקו העליון , כאשר מצד ימין "התהום" . כשהגענו לסירה התברר לנו ששאר הקבוצה ( אשר כללה זוג נערים בצלילה הראשונה לאחר הקורס ) בליווי המדריך עלתה על המים עקב סיום האוויר כ 250 מטר צפונית לסירה , וכנראה עקב זרם התקרבו לכיוון האי , לאחר שקיבלנו סימון מהמוביל , הרמנו עוגן ואספנו אותם באיזור של 100 מטר מערבית לאי. הקבוצה צללה בתחילה על המדרגה ולאחר מכן בעומק של 20-24 מטר וכאמור ביצעה צלילה לכיוון צפון בלבד, אינני ממליץ על פרופיל זה , לדעתי רצוי לצלול קודם כול לתחתית הקניון , הסיכוי טוב יותר לראות דגים בפרט במעין מערה לאורך הקניון כאשר הסלע מתחבר עם המישור החולי , כדאי לתת לשם הצצה הגונה , ולחזור על המדרגה, פרופיל זה עדיף גם כדי להימנע מפרופיל שיני מסור . לסיכום היתה צלילה מעולה אתר שווה ביותר.

gilad_no

New member
נותרו 3 מקומות

עקב ביטול. מי שעדיין מעוניין, שייצור איתי קשר.

c_f

New member
גם אני אגיע מחר ../images/Emo76.gif

בתקווה שיהיה ים טוב....

הולנדי

New member
כריש , ראיתי אותך מככב בוידיאו

מהצלילות שלכם לזנוביה, שמוקרן אצל פוצקר מסביב לשעון, היה נחמד להזכר באמצעות התמונות.

c_f

New member
דיווח : ../images/Emo70.gif

צלילה ראשונה הייתה מאורגנת (בסירה + מדריך). הראות כ-17 מטר - לא רע בכלל והים היה פלטה. אמנם שתיתי אוויר כמו מטורף (אין לי מושג למה ואני עדיין מנסה לעבוד על הקטע הזה אך כנראה שלשווא). לאחר מכן חזרנו למלא אוויר וירדנו בחוף אכזיב. - היה די סתמי כי הים לא היה משהו. זה הכל בינתיים. קווה שיהיה משהו מעניין בשבוע הבא!

gilad_no

New member
ניסיתי להתקשר ../images/Emo10.gif

אבל כל הזמן הייתה שיחה ממתינה. לא נורא, פעם הבאה. כמו כן, במה את מתמחה ? (עבודה אפשרית ?)

לגבי התמחות... ../images/Emo22.gif

אני צעירה מדי בשביל ממש להתמחות במשהו.. הדבר היחיד המשמעותי שמאחורי הוא שירות בדובר צה"ל ועבודת תחקירנות בערוץ 2. אח"כ כל מיני חלטורות.. יש לך משהו להציע?? אני לומדת ממש מהר..

gilad_no

New member
המשך דיווח

עם תחילת הצלילה, הפחדנו מחבטן ענקי שהחליט להעתיק את משכנו לאזור אחר. במהלך הצלילה, נתקלנו בעוד כ2 מחבטנים מעט יותר קטנים. אני אישית ניסיתי לרדוף אחר אחד מהם, אך הוא היה יותר זריז
התקדמנו לאורך הקניון ללא ארועים מיוחדים. חניית בטיחות, ולמעלה. במהלך ההפלגה, שמענו קצת סיפורים מיגאל אודות הזנוביה (החלטתי שאני חייב להגיע לשם ביום מן הימים). לאחר הצלילה, התארגנו עצמאית - יגאל,אלדד,חן ואנוכי, כאשר זוגתי על תקן של צרורנית (מחזיקת צרורות המפתחות על היבשה). צללנו עצמאית לאזור המערה (?). היה מטונף נורא. ניסינו לאסוף מעט פסולת לתוך מלכודת דייגים שיגאל אסף בדרכו, אך היא הייתה קרועה. מצאנו סרטן קטנטן ואדום שהחליט להצטרך אלינו לסיור. כמו כן, נתקלנו במשנרקל שהיה עסוק בדיג בעזרת רובה (התחשק לי לקשור אותו לחץ ולירות רחוק). בנוסף, עקב היותי צולל דיי טרי, היה נחמד להתנסות בצלילה עם זרמי מים עם מקדם בטיחות של יגאל כבן זוגי. לסיכום: היה מהנה למדי, אך אין מה להשוות לים סוף. מתכנן ירידה בעוד כשבועיים שלושה, אשמח לפגוש אתכם שם :)

כן עוד צלילה עם חברי הפורום

היה נחמד לצלול עם 3 חברי הפורום gilad_no ,cf, black Tip. תמיד אני מוצא את הקשר המרתק שבין החברים הוירטואלים והחיבור הממשי לפנים. כמו גלעד שפירט לפני, הצלילה הראשונה היתה לקניון בה ראינו עם תחילת הירידה אמא מחבתה
ואת בנה אחריה ובסוף הצלילה מחבטן נוסף (חיה מדהימה לעניות דעתי. צורתה ותנועתה ממש אצילית). בדרך חזרה קלטתי בזוית העין כי לאחד הצוללנים היו 40 BAR ואנו ב-20 מטר. הצעתי לו את האוקטופוס שלי(היה לי 120) והוא בנון-שלנטיות החליט שלא צריך. בתגובה הצביע לכיוון נזילת אויר בחיבור שבין צינור הלחץ גבוה לאינפלטור תוך כדי ביצוע תנועת "אין מה לעשות". במחי יד ניתקתי לו את החיבור כשאני מסמן לו על הפה. היה די מצחיק לראות אותו במעין הלם של "אוי מה עשית לי". כשיצאנו החוצה שאלתי אותו : למה לא ניתקת את החיבור לבד? לתדהמתי הוא לא הכיר את האופציה ולא ידע שניתן לנפח מהפה. לצוללנים החדשים: האם מלמדים זאת בקורסים שעברתם? צלילה שניה עשינו עם אותו מיכל באכזיו במעבר מהלגונה לים (לא מערה). כמויות גדולות מאוד של דגים ולצערי גם הרבה לכלוך. להתראות יגאל

gilad_no

New member
מלמדים

בקורס שאנחנו עשינו, תרגלנו צלילה שלמה ללא ניפוח מאזן (רק ניפוח עם הפה). דיי מעצבן, אבל לפחות יודעים מה לעשות. כמו כן, תרגלנו עוד מצבים שונים כגון, מספר דקות ללא מסיכה (בכל צלילה !) ולא רק בישיבה, חוסר אוויר ושחייה עם אוקטפוס של בן הזוג וצלילת התקלות: סגירת מיכל אוויר, שחרור חגורת משקולות, שחרור מיכל או מאזן ועוד דברים מפרי דמיונו הפורה של מדריכנו האהוב. לדעתי, זה דיי נוסך בטחון במהלך הצלילה העצמאית מכיוון שאני יודע כי עברתי תרגולות שונות ואני יודע להתמודד עם בעיות נפוצות (והכוונה הינה לא קשירה ע"י רשת דייגים - יגאל
)

Black Tip

New member
השלמות

אכן, הים התיכון גילה היום ראות שלא מביישת כמה איזורים טרופיים, ובוקר חלק ונעים אל מול ראש הניקרה. דווקא המנהרה לים מול אכזיב היתה נחמדה מאוד עם החלקים החשוכים והמוארים שלה. אני אישית הרגשתי קצת כמו במנזר, מתחת לכמה קרני שמש שעשו עיגולים בתוך המים (עולם דימויים שכזה.......). היה כיף לחזור ולהרגיש את החנקן ברקמות. אגב מנזרים, באיי קוק יש פרסומים על צלילות ל"קתדרלות", חללים תת מימיים גדולים עם כמה כנסיות ויציאות, שמכניסים אור מפני המיים. אין לי קישורים, קראתי את זה בפרסומים של PADI. יגאל, C-F, וגלעד, להתראות ביבש ורטוב. ד"ש למחבטנים (ולכל המשפחה), BLACK TIP.

למעלה