צלילת לילה בסטי"ל

צלילת לילה בסטי"ל

שוב רכבת השירשורים ירדה מהפסים... זו בהחלט צלילה יפה מאוד אבל לא צריך למהר לעשות אותה, מוטב להתנסות במספר צלילות לילה באתרים רדודים יותר - המערות, השמורה להמשיך לפתוח את המעטפת באוניברסיטה (עומק 15) אני אישית צללתי לראשונה לסטי"ל בלילה אחריי שהצטברו אצלי מעל עשר או עשרים צלילות לילה רדודות יותר. לא למהר לשום מקום, הסטי"ל לא ייברח (דווקא אתר המערות לר בטוח שייחכה לכם
) בברכת צלילה בטוחה ויפה

zorro

New member
בלילה החלק הפנימי של הסטיל

נראה כמו תמונות מהנוסע השמיני בררררררר

pilovich shahaf

New member
מנטה ריי ידידי-מזל טוב לך לסיום ../images/Emo45.gif

הקורס אבל יחד עם זאת אני מאוד, לדעתי חושב שטעית טעות חמורה שהלכת לצלול צלילת לילה בסטיל-עומק 20-25 מטר!!! טעות שניה- שפירסמת את זה בפורום, וזאת זכותך האלמנטרית לפרסם ולשתף אותנו, אבל היכן אחריותך אם לא כלפי עצמך ובני זוגך, אז לפחות כלפי הצוללים הצעירים וחסרי הניסיון שקוראים את הפורום?? מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

קותי

New member
הבעיה של אנשים שעסקו הרבה בהדרכה

היא שהם מאבדים את המגע עם עולם הצלילה של הצוללים הספורטיביים האמיתיים. צלילת לילה בסטי"ל, של צוללים מנוסים שהיו שם הרבה פעמים גם ביום, וזו צלילת לילה מספר 20+ שלהם, היא לא בעייתית. וכמובן שאין שום בעיה לדבר על זה בפורום צלילה. אם צולל מתחיל טפש יחליט לעשות את הצלילה הזו, זו אחריותו האישית בלבד! אי אפשר להגן על צוללים מתחילים בהסתרת אינפורמציה ובהתממות כאילו אין דבר כזה. צולל צריך להבין את מגבלותיו ואת מגבלות נסיונו כי מהרגע שהוא מקבל רשיון לצלול עם בן זוג, האחראי היחיד לחייו ובריאותו הוא הוא עצמו! ספר לנו מנטה כמה שתרצה על צלילות מהסוג הזה. אני בעד.

eradochan

New member
אז מה תגיד על צלילה למערות?

אדון שחף הנכבד, אם צלילת לילה מסכנה לסטי"ל נחשבת בעינייך מסוכנת- מה תגיד על צלילה למערות בעומק של עד 40 מטרים עם תערובות? בקיצור- הכל תלוי ברמה האינדיבידואלית של הצולל עצמו!

Frame

New member
נפלתם על הראש ../images/Emo35.gif

אתם משוים את הצולל הישראלי לאורופאי
דוגמא לא למדתם מהנסיון

javierg

New member
פילוביץ´, אני לא מבין מה הבעיה עם

צלילת בסטי"ל, ביום ובלילה. אחלה אתר, נוח להגיע, קרוב לחוף. קל למצוא אותו וקל לחזור ממנו לחוף. אני לא מוותר על אף הזדמנות לצלול לפחות פעם אחת בלילה שם, ואני תמיד נהנה ורואה שם דברים יפים. לדידי אין הבדל אם זה עומק 20 מטר או 20 סנטימטר. ובכלל, מה הקשר של צלילה בלילה בסטי"ל לאחריות כלפי בן הזוג? צולל צריך להיות אחראי כלפי עצמו ובן זוגו בכל צלילה ובכל מצב, ללא קשר למיקום, דת ומין. אחריות כלפי צוללים צעירים וחסרי מסיון? אני אמור גם לחשוב עליהם כשאני נכנס לצלול? לפני שאתה נכנס לצלילת לילה אתה חושב לעצמך "וואלה, איזה דוגמא רעה אני, צוללים חסרי נסיון שעל החוף וגם ילדים שעוד לא עשו קורס צלילה רואים אותי נכנס לכוון הסטי"ל בלילה, ואולי בעוד עשר שנים הם גם יעשו אותו דבר ואולי יקרה להם משהו"? נראה לי שאתה עוד חי במנטליות של שנות ה-60, שלא היו כותבים דברים בעיתון כדי שה-"ציבור הטיפש וחסר הנסיון" לא יתפתה לעשות "דברים". מדיניות של הסתרת מידע כמו שאתה רומז לה היא גם מתנשאת וגם משיגה מטרה הפוכה (אבל את זה אתה יודע, יש לך נסיון טוב בזה ואמרו לך את זה לא פעם), כי דווקא כשדברים חסויים אנשים מתחילים להרהר בעניין.

אבי ע

New member
אכן, אכן, אכן ואכן ../images/Emo39.gif

כל מתחיל יודע ושומע שכולם צוללים לילה לסטי"ל, ומגוחך להסתיר זאת. להיפך, הודעה שקולה כמו של חברנו הזהיר מאין כמוהו מנטה מבהירה מתי ואיך כדאי לעשות זאת, וזה עדיף על שלילה גורפת שאחריה בכל זאת יעשו זאת אבל בלי מידע. ופ"ש - ביקשו ממך כבר כמה פעמים להפסיק לצעוק בפורום וההדגשות שלך הן שווה ערך לצעקה וירטואלית. בתור טיפול גמילה נסה במשך שבוע לא להדגיש בכלל, אפילו סתם שתי מילים להדגשה...

Famous

New member
בתור מי שהתחיל את כל הדיון בנושא...

בסך הכל רציתי לחלוק מחמאה לבני ותראו מה יוצא מזה
... הרשו לי להגיב בקצרה (פחות או יותר
) למה שנכתב כאן מאז. ראשית פ"ש, אני לא מבין מה אתה קופץ. למה זו טעות חמורה (ועוד בהדגשה... אמא´לה) לצלול לילה בסטי"ל ? זה אחד מהאתרים היותר קלים להתמצאות בלילה (כמו גם ביום), הכיוון חזרה לחוף ברור כשמש בצהרי היום, האתר עצמו מוכר היטב - אפילו טרחתי לציין בהודעתי המקורית שכבר צללתי שם אי אילו פעמים ביום לפני שירדתי לצלילת לילה. חוץ מזה, מה בדיוק הבסיס שלך להניח שצלילה בלילה - באתר מוכר היטב כמובן - מסוכנת הרבה יותר מצלילה ביום ? מה, פתאום לחץ החנקן החלקי עולה ? האויר נגמר מהר יותר ? מה העניין ? מי שלא מפחד מהחושך (ויש כמה אנשים כאלה) יכול לדעתי להנות מאד מצלילות לילה ומי שכן, ממילא לא יכנס למים בחושך... אז איפה הבעיה ? לגבי הזהירות עם מה שכותבים בפורום בנימוק שצוללים צעירים קוראים ועלולים להתפתות לחזור על מעשי הגבורה המופלאים של צוללים וותיקים ורבי מעללים, אני משאיר את העניין הזה לדרוויניסטים. מי שקורא כאן הודעה על צלילה נחמדה מאד באתר מדהים שנמצא בעומק 70 מטר ורץ לצלול שם (ואינו מוסמך לזה כמובן...) שיבושם לו, אני מוכן להגיש בעצמי את מועמדותו לפרס דרווין לשנת 2001. זה לא צריך למנוע ממי שמכיר אתר כזה וחזר מצלילה מדהימה ונהדרת לספר על חוויותיו לחברי הפורום. אתה זוכר את הסיפור של ד"ר זיו על הצלילה בים המלח ? כמה אנשים כבר הלכו לצלול שם מאז ? אתה חושב שהוא לא היה צריך לחלוק איתנו את החווייה ? אני אישית מאד נהניתי מהסיפור, מתיאור ההכנות המדוקדקות ומתיאורי הנוף שאפשר לראות שם, אבל אין שום סיכוי קלוש שאחשוב אפילו על להתקרב לים המלח עם ציוד הצלילה שלי. אני מתכנן לחיות עוד כמה שנים
בדבר אחד אני מסכים לחלוטין עם מה שנאמר - לא הייתי צולל צלילת לילה באתר שלא הייתי בו כמה פעמים בשעות היום ובהחלט לא הייתי עושה את צלילת הלילה הראשונה שלי דווקא בסטי"ל. אבל מכאן ועד לא לצלול שם צלילת לילה בכלל, או להמנע מלפרסם צלילה כזו בפורום המרחק עוד גדול. ואולי תספר לנו כבר מה החומר שעליו צריך להתכונן כדי לעבור בהצלחה את מבחן התוצאה ?

pilovich shahaf

New member
famous ידידי- " בסך הכל רציתי לחלוק ../images/Emo18.gif

חמחמאה לבני ותיראו מה יצא מיזה" !! סוף ציטוט מתחילת הודעתך לעיל, בדיוק על זה אני מדבר ומיזה אני מודאג. famuos ידידי-בהודעתך המקורית בנושא הייתי "מת" להיתיחס אבל אמרתי לעצמי, נו מילא "פעם famuos תמיד famous" אבל להודעה/דיווחו של ידידי מנטה ריי אני מרגיש חובה להיתייחס ולומר את דעתי, וגם תקציר של סיפור קטן..
דעתי:- 1. כל עוד יש נוהל צלילת לילה לחניכים בקורס בכלל ולצלילת מוסמכים בפרט יש לקיימו הלכה למעשה. 2. בצלילת לילה לעומק שמעל 10 מטר יש להגדיר בדיוק וגם מבחינה ביטוחית, שכל צולל שעבר הכשרה/התמחות/הסמכה מיוחדת כצולל לילה יהיה רשאי לצלול מעבר לעומק 10 מטר ולא יותר מ42 מטר-אני מדבר אך ורק על צלילה ספורטיבית בלבד. 3. אנו חייבים לזכור שאסור לנו לשכוח כפי שהוזכר לעיל את "אופיו של הצולל הישראלי". תקציר-סיפור אמיתי:- בשנת 1995 ירדו 4 צוללים ביניהם מדריך צלילה, לצלילת לילה בקניון הקטן בדאהב-סיני בשעות הערב המאוחרות. ה-4 לא חזרו מהצלילה. כל מי שחיפש אותם ושאל עליהם חשבו שהארבעה הלכו לטייל בשוחות........!! לאחר כשבוע ימים, מצא בידואי מתושב המקום, מאזו ציפה תפוס על אחד הסלעים-בשעת שפל באתר הצלילה "אבו הילל", דרומה לאתר הצלילה הקניון. בידואי תושב המקום דיווח לבעל המועדון צלילה וזה עשה אחד ועוד אחד מתוך כל גל השמועות, ובינתיים אבא של אחת הצוללת ל. הגיע מאנגליה והחליטו כולם, כולל השילטונות המצריים, להזמין צוות חיפושים מישראל תמורת תשלום. צוות ישראלים-"צוללי טרימיקס"-שתי זוגות יצאו ביום שבת בבוקר מוקדם וחצו את הגבול, והגיעו לאתר בסביבות השעה 13:00. לאחר תאור קצר שנימסר לצוות ירד הצוות הראשון ומצא,הציף והוציא,גופה אחת מ-92 מטר, הגופה נימצאה בין הקניון לאבו הילל שבדאהב. הגופה שנימצאה היתה הילדה ל. של האבא שהזמין את החיפוש, שילם וחיכה על החוף........את כל הסיפור במלואו על כל פרטיו העסיסיים תוכלו לקרוא בקרוב, בסיפרי שיצא לאור בע"ה בעיתוי הנכון. לסיכום:- מנטה ריי,קותי, אבי ע. ו-famuos ידידיי-"סוף מעשה במחשבה תחילה"!! אין חדש תחת ..............
מבחן התוצאה. פילוביץ שחף. ונעבור ל......פיייייייררררססססססססווווממממממוווותתתתתתת

פ"ש ידידי היקר, שכח מהעניין הזה רגע

בתור אחד שיודע כל מה שקורה בביצה של אילת, לא שמתי לב להתייחסות שלך לנושאים חשובים קצת יותר מאשר דאגה כנה לחיי: דייג דגי שונית חוף רוקסא (או שאתה עדיין ממתין לפרס של שרקי, לחילופין אני יכול לתת לך 8 מסיכות , 12 שנורקלים , ומספר זוגות של משקפי שמש שנאספו בקו סירות) עשינו עסק ? בידידות עמוקה

javierg

New member
פילוביץ´, סיפרת סיפור עצוב על

הצוללים שנעלמו בקניון (אגב, לא ברור לי למה לעשות צלילת לילה בקניון, אבו הילל הוא אתר פי אלף יותר מתאים לצלילת לילה ויש שם הרבה יותר מה לראות). אם תסתכל על הקישור שצירפתי כמה הודעות למטה (סיכומי תאונות לשנת 2000 של BSAC) ותלחץ על הלינקים בתחתית הדף ל-FATALITIES, תוכל לקרוא עוד הרבה סיפורים עצובים כאלו. עכשיו, בגלל הנסיון שלי איתך (חצאי אמיתות), אני הייתי רוצה לדעת אם ידועים לך עוד פרטים, כגון: האם החבורה עישנה חשיש לפני שירדו לצלול? האם הם שתו אלכוהול? כמה צלילות עומק עשו באותו יום? היו להם אמצעי תאורה? וכו´. אולי תספר לנו קצת על הספר שלך? נשמע מאוד מעניין.

קותי

New member
לספר באופן סלקטיבי זה כמו לשקר פ"ש

עברת כל גבול. הסיפור ההוא על הארבעה שהלכו לצלול בקנין בדהב ונעלמו כולל עוד פרט אחד או שניים קטנים ולא חשובים: 1. כל החבורה היתה שיכורה אם לא מסוממת. (אני מרשה לעצמי להתבטא בחופשיות מכיון שאף אחד מהם לא היה ישראלי). 2. הם הלכו לעשות צלילת עומק חריגה (40-50 מטר ויותר) בצלילת לילה. 3. אם אני לא טועה לא היה ביניהם מדריך צלילה אחד אלא יותר. אם אני לא טועה הם כולם היו DM ומעלה של PADI. במשך הרבה זמן לעגו באילת למקצועיות של מדריכי PADI בגלל הסיפור הזה (לא שזה היה מוצדק במיוחד מכיון שהם לא היו מייצגים של כל הארגון). 4. והכי חמור: מה הקשר בין החבורה הזאת ובין חוסר האחריות של הצולל הישראלי? פ"ש (ואני לא משתמש בתואר "ידידי" מכיון שמי שמעוות בצורה כל כך מגמתית את העובדות לא יכול להיות ידידי) עברת כל גבול. אין שום נוהל צלילת לילה למוסמכים ותפסיק להטעות את הציבור. הנוהל היחיד שאני מכיר באילת לגבי צלילות לילה זה לדווח לחיל הים. שום דבר על עומק מקסימלי המיוחד לצלילות לילה. אל תערבב בין קורס לבין החיים האמיתיים. החיים האמיתיים מתחילים במקום שבו נגמר הקורס! כנראה שעסקת יותר מדי שנים בהדרכה ואיבדת לחלוטין את הקשר עם החיים האמיתיים.

javierg

New member
פילוביץ´, מה שאתה עושה זה הרבה

יותר גרוע מלשקר. אתה כותב חצאי אמיתות, תוך ידיעה ברורה שלו כתבת את כל הסיפור במלואו אז לא הייתה לך פואנטה. אילו כתבת סיפור על צלילת לילה ל-50 מטר של חבורה שהיו באותו רגע קצת מסוממים, שיכורים, בלי פנסים ובלי שום תוכנית צלילה מוגדרת, בלי חלוקה לזוגות וכו´ אז היה לכולם ברור שאין קשר בין התאונה המצערת הזו לבין צלילת לילה בסטי"ל, ואפילו להיפך: זה עושה את הצלילה בסטי"ל ליעד הרבה יותר הגיוני (קירבה לחוף, עומק, אמצעי פינוי וכו´). אבל הכי מרגיז, זה שאתה ממש מתנשא, חושב שאנחנו חבורת מטומטמים פתאים שנולדו אמתול ולא זוכרים אירועים שקרו לפני חמש, עשר או עשרים שנה. אז מדי פעם לאנשים הסיפורים שלך עוד מפעילים כמה תאים אפורים ונזכרים בפרטי הסיפור וחושפים את השיטתיות שלך באמירת חצאי אמיתות כדי שיתאימו לאינטרסים שלך. יש לך בעיה: או שאתה עם זכרון ממש גרוע וסלקטיבי ובאמת זוכר רק חלקי סיפורים, או שאתה חצי שקרן מגמתי ועושה הכל בידיעה ברורה ומניפולטיבית. כך או כך, אתה צריך לטפל בזה, כי אמינות זה הדבר הכי חשוב למי שרוצה שיקשיבו לו, ואתה כרגע בקנטים בנושא האמינות שלך. הגיע הזמן (וזו הפעם המאה שאומרים לך את זה) שתתחיל לפרסם סיפורים במלואם, בלי "המשך יבוא" ובלי בבל"ת. הציבור ישפוט לפי כל הסיפור על הרלוונטיות שלו לנושא הדיון! (אולי מזה אתה חושש?)

pilovich shahaf

New member
הודעה לנקאי-האם אני צריך להגיב ../images/Emo35.gif

להודעה כזו, או שאתה מתכוון למחוק אותה. מבחן התוצאה. פילוביץ שחף. הערה: עברו כמעט 3 שעות מאז עלתה ההודעה לאויר והיא עדיין בפנים.

pilovich shahaf

New member
,תגובה ל-avierg ../images/Emo54.gif

עליך ועל אנשים כמוך נכתב הפתגם- "אל יתהלל חוגר כמפתח" , תמשיך לעקוב ואולי תילמד מה זה עיקביות והתמדה. התנהגותך ותוכן הודעותך משקף לחלוטין את רוח הפורום. אני בטוח שאתה וכמה מחבריך תוכלו את הכובע. אין חדש תחת...................
מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
העמדת העובדות על דיוקן

פ"ש היקר, הואשמת כאן על ידי מספר משתתפים במסירת עובדות באופן סלקטיבי ובהסתרת פרטים מהותיים מהסיפור על מנת שהוא יתאים לתזה שלך קרי "צלילת לילה עמוקה מסוכנת". מאחר ואתה מאשים אותם ושואל מדוע הודעותיהם לא נמחקו אבקש ממך להשיב על כמה שאלות על מנת שלפחות לא נהיה חלוקים לגבי העובדות וזאת מבלי להכנס להאשמות, לכינויי גנאי ולהצעות לאכול כובעים (דבר אגב שיכול להביא לתביעת נזיקין אם מישהו מהם יקבל את המלצתך וינזק מאכילת הכובע). א. האם הארבעה היו אכן כולם מדריכים ודייבמסטרים ? ב. האם היו שתויים/מסוממים בשעה שירדו לצלילה ? ג. האם באמת רצו לרדת בלילה לעומק של 40 או 50 מטרים ? ד. האם לא היה תכנון צלילה מוקדם ? ה. האם אכן לא היו לפחות רובם מצויידים בפנסים ? ו. האם אכן לא היו ישראלים ? (נק´ זו חשובה מאחר והסיפור הובא כדוגמה להתהגות של הצולל הישראלי). באם רוב התשובות לשאלות ששאלתי חיוביות הרי שיש לא מעט מהצדק בטענות שנטענו נגדך ואכן הבאת חצאי עובדות בלבד על מנת שיתאימו לתאוריה בעוד שהעובדות המלאות כפי הנראה ידועות לך (אני ממש לא מאמין שסיפרת לנו על נושא שאותו אתה לא מכיר היטב). ד"א לא הצלחתי למצוא שום הנחייה לגבי צלילת לילה מלבד ה ה מ ל צ ה שלא לעבור את עומק 10 מטרים ושלא לצלול בלילה לאתר שלא מוכר מצלילת יום, וכמו כן לא מצאתי לכך כל איזכור בתנאי ביטוח הצלילה. מאחר וכותב שורות אלו (הידוע כמי שמקפיד על קלה כחמורה) צלל כבר יותר מפעם אחת צלילת לילה ליתוש אודה לך מאד אם תביא סימוכין לקיום של חוק, תקנה או הוראת שעה המגבילה עומק של צלילות לילה על מנת שלא אמשיך חס ושלום לצלול בחטא. ו ב ב ח י " נ

אבנר29

New member
צלילת לילה דייג 30 מ´

אני מכיר כאלה שצוללים לילה דייג 3 מ´ מה דעתכם על זה

קותי

New member
חוץ מזה שאני לא חסיד של דיג

אני לא רואה עם זה בעיה. כל אחד אחראי לעצמו.

למעלה