צלילת ילדים - מגזין ים

באז

New member
צלילת ילדים - מגזין ים

במגזין ים האחרון התפרסמה כתבה בנושא צלילת ילדים. לאלו שאינם מנויים והנושא קרוב ללבם אביא את עיקרי הדברים (תמצית בלבד ולא במקום קריאת הכתבה ) : 1. בריאות – השפעת בצלילה (בועיות החנקן גם השקטות ) על תהליך הגדילה של ילדים לא נחקר דיו ואין מסקנות וממצאים מדעיים. צוין ע´י אחד המתראיינים כי השפעת החנקן על תהליך הגדילה יכולה להיות קריטית . דר´ יהודה מלמד שהתראיין לכתבה ציין כי חשבוה להקפיד על צלילה בפרופיל אשר ימנע יצירת בועיות שקטות ככל הניתן. השפעה נוספת הנה ההשפעה הפסיכולוגית – יש להביא בחשבון את יכולתו של הילד להתמודד עם מצבי לחץ וחרדה הנוצרים בשעת צלילה והשפעה של אירועים כאלה על עתידו של הילד. 2. כשירות – לדבריו של דר´ מלמד ילד כשיר לקורס הנו ילד אשר משקלו לא פחות מ- 45 ק´ג וגובהו 150 סמ´ ויותר. רצוי לברר כי זהו רצונו של הילד ולא כניעה ללחץ הוריו (הצוללים בעצמם על פי רוב ) . כושר לימדה ויכולת ההפנמה של נושאי הבטיחות והנושאים התאורטים הנם MUST . 3. קורס – ישנם מסגרות שונות ומערכי לימוד המיוחדים לילדים. רצוי לברר באילו מועדונים מתקיימים קורסים לילדים (ולא כאלו המשלבים בוגרים וילדים) . הומלץ לקבל מהמועדון המועמד רשימת ממליצים , הורים שילדיהם עברו קורס צלילה, ולברר לגבי המסגרת ויכולת המדריכים להתמודד עם חינוך והכשרת ילדים. אגב PADI ציינו כי קיימים קורסים מקדימים מבלי לציין הפנייה. באחד הדיונים הקודמים בפורום המליץ קותי על שליטה מוחלטת של הילד בקמס (דיבר על בנותיו אבל ראוי לכל אחד). 4. ציוד – ציוד מתאים הנו חשוב מאין כמותו. ציוד לא מתאים (גדול ) יכול להביא לתאונה ולהסתיים במוות. לא רצוי לקנות ציוד לילדים מאחר והם (כידוע) גדלים אלא לשכור ממועדות המשכיר ציוד מתאים לילדים. 5. צלילה – חשוב לדעת – צלילה עם ילד כבן זוג משולה לצלילה סולו. ילד אינו בן זוג היכול לחלץ צולל מבוגר במצוקה. . צלילה עם ילד תעשה רק בליווי צולל מנוסה מאד, רצוי מדריך. המלצה - חבל הקשרות או צלילה יד ביד.

אבי ע

New member
אכן נכון ../images/Emo39.gif

כל מילה, וגם מנסיוני עם בתי (זאת שכשלה בחינוכי...). אכן יש בצלילה עם ילדים אלמנטים של צלילת סולו ויש לקחת מרווח בטחון. אני דווקא קניתי לה ציוד יד שניה מתאים, לא ביוקר, וזה עזר מאד לחוויות הצלילה (תכופות אין ציוד מתאים במועדונים). אגב, חליפה בספא מקבלת "ביטוח גדילה" למשך שלוש שנים: הם חוזרים ומתאימים אותה למידת הילד כל שנה במידת הצורך ללא כל תשלום (בדוק). צלילה יד ביד היא בפירוש חובה. למען האמת, זה הכי טוב בכל צלילה, אבל אנשים נמנעים מכך משום מה...

mares

New member
בענין החזקת ידיים

אבי, אני בצלילות כחולות מחזיק ידיים עם בן זוגי. (אפילו אם יהיו פה אנשים שיחשבו שזה מגוחך). חשבתי פעם לקנות חבל לצלילה, אבל זה נראה קצת מוגזם..

הולנדי

New member
צלילה עם ילד איננה צלילת סולו

נראה לי שמזלזלים ביכולת של ילדים בני 13 14 לעזור לצולל מבוגר, ניתן לקבל אוויר מילד בשעת חרום. נראה לי שילדים שלומדים לצלול ההתנהגות שלהם הרבה יותר טבעית במים לעומת מבוגרים בלתי מנוסים. לאחרונה אני צולל עם הבן שלי שהוא בן 13 והופתעתי לטובה מהרמה שהוא מפגין בצלילה. אשמח לשמוע מנסיונם של אחרים לגבי צלילה עם ילדים.

matroz

New member
דוגמא טובה...

עבר בגיל 12 קורס כוכב אחד (לא אצלי-->הייתי עסוק), והייתי מופתע לטובה מרמת הצלילה שלו. כאשר אני העברתי לו את כוכב שני(צעיר), יצא לי לראות אותו עוזר לחניכים אחרים, ולמרות מאמץ פיזי לא קטן מצידו הוא עשה זאת על הצד הטוב ביותר. אני חושב שזה בדיוק כמו עם מבוגרים - יש למדוד כל אחד בנפרד,ויש לקדם בני נוער וצעירים בצלילה . אני עשיתי את קורס הצלילה הראשון שלי בגיל 15(הגיל המינימלי שהיה מותר עד לפני מספר שנים) והלוואי שיכולתי להתחיל מוקדם יותר.

c_f

New member
זה באמת נכון

זה באמת נכון. אמנם אינני הורה ואת הקורס עשיתי אם אחי הקטן (כוכב ראשון הוא עשה > צולל צעיר ואני עשיתי עד 2 כוכבים ובתקווה להגיע לDM ) ואכן ככל שהוא צלל יותר והתגבר על פחדיו הוא השתפר פלאים ביחס למהירות ההשתפרות שלי . נכון יש שיגידו שזה אני אבל.... בואו נמנע מכך

אבי ע

New member
לכן כתבתי ש"יש אלמנטים של..."

בודאי שיש גיבוי באויר וגם בעזרה עד גבול מסויים, תלוי ביכולתו של הילד. מצד שני, יש בני זוג מבוגרים שיכולת העזרה שלהם אינה גבוהה יותר אבל ההכרה במגבלות אינה קיימת אצלם, וזה יותר מסוכן. ובקיצור: אין כמו לצלול עם ילדיך... כמובן, בהכרת המגבלות, בכל מקרה לגופו.

gidibba

New member
הבן שלי בגיל 13 (לפני שנתיים) הרגיש

כמו דג במים עד כדי כך שהוא חשב שהאויר מיותר. תפסתי אותו עם 0 לחץ. זה היה מעט אחרי הקורס, של שנינו. אצלי זה לא יחזור. לצוללים עם ילדים אני מציע להתייחס אליהם כאל המשך שלך (extention). גידי.

צלילה (היא לא) משחק ילדים

אבל ילדים שמתחילים עם משחקי צלילה (מכירים "קטרים באים"?) מגיל צעיר בבריכה ולאחר מכן עוברים לשנירקולים הדרגתיים בים עם קרקעית ומאוחר יותר אף בלעדיה, תוך יכולת שחיה ושליטה עצמית טובה מאוד, יהפכו מן הסתם להיות גם צוללים טובים יותר. כמו בכל תחום, גם כאן כמובן הנסיון המצטבר מדבר. ברור שמי שמחליט יום אחד "באמצע החיים" לעשות קורס צלילה ואין לא מושג ירוק בים עד לרגע פתיחת הקורס, עשוי לסיים בהצלחה את הקורס וברבות הימים להיות אפילו צולל לא רע. אולם היכולת הכללית, במיוחד בתנאי לחץ מסויימים, תהיה מן הסתם נמוכה יותר לעומת מי שמגיל צעיר בילה שעות על שעות מתחת לגלים בצלילות חופשיות ושנירקולים. אין כיף גדול יותר מאשר לצלול עם הבן או הבת, כמו גם עם בן או בת הזוג. מי שבנו/ביתו הגיעו לגיל שאפשר להתחיל ללמוד בו לצלול, טוב יעשה עם ימתין עוד קימעה, יראה שבנו או ביתו אכן מסתדרים היטב עם קמ"ס ורק לאחר מכן, גם עם חלפה שנה או שנתיים, יגשו היורשים לקורס הצלילה עצמו.

גרזנית

New member
צלילת ילדים - המשך ../images/Emo95.gif

בשיחה עם ד"ר זיו הוסבר לי כי קיימת בפאדי תוכנית לצלילת ילדים החל מגיל 10 במידה והם מסוגלים מנטלית ולימודית להתמודד עם החומר הלימודי, ובסיום הקורס מותר להם לצלול בלווית דייב מסטר ובמגבלת עומק של 12 מטר על פניו נשמע טוב וגם אחלה תירוץ בשבילי לעבור קורס דייב מסטר

למעלה