צלילת בדד - Solo Diving

• פותח הנושא diw
  • פורסם בתאריך

הדיונון

New member
פגיעה בחופש הפרט והעיסוק

ללא ספק כולכם צודקים: בן זוג לצלילה יכול להוות מעמסה וסיכון ובן זוג לצלילה יכול להציל את חיינו, אבל זה נכון כמעט לכל ספורט אתגרי וכמעט לכל פעילות בעלת סיכון אחרת מסוכן יותר לטפס הרים לבד, מסוכן יותר לצאת לשחיות ארוכות לבד, מסוכן יותר לחצות את האטלנטי בפרשית לבד ואפילו יותר מסוכן לנהוג בכבישי הארץ לבד - אז מדוע אין חוקים לגבי פעילויות אלו ? מדוע מחייבים אותנו, הצוללים, לצלול בצוותא ? כולנו (ואני מתכוון לבני ה 18 ומעלה) אנשים בוגרים, מדוע הפילו עליינו את חוק הצלילה ? במה אשמנו ? האם לא היו תאונות שייס, תאונות דאייה, תאונות טיפוס או תאונות דרכים ? אני חושב שהחוק הזה פוגע למעשה בחופש הפרט ובחוקי היסוד ואני לא צוחק. אני חושב שזכותי לצלול כפי שמתחשק לי וזה עינייני בלבד מה הסיכון שאני נוטל על עצמי בספורט זה. הספורט הזה הוא אינדיבידואלי ובסיכון שאני נוטל על עצמי בצלילת סולו איני מסכן אלא את עצמי. מחר יאסור החוק על מטפסי הרים לטפס לבד על איזה ג´בל או על שייטים מנוסים לצאת לבדם לים הפתוח. אין ספק שהחוק הזה לא יחזיק מעמד אך זה תלוי גם בנו - עליינו לשחרר עצמינו מהחוק הזה.

הולנדי

New member
אחריות בין בני הזוג.

אני בעד צלילת סולו במיגבלות שתוארו כאן. רציתי להתיחס לשאלת האחריות של בן זוג לרעהו . ברור שקיימת אחריות, אשר ממנה עשויה לנבוע גם אחריות משפטית, ועילה לתשלומי נזיקין. יחד עם זאת על פי הפוליסות המקובלות בארץ אין לכך כיסוי ביטוחי, כלומר אין כיסוי לאחריות של בן זוג כלפי רעהו .

ניב ד

New member
פשוט לא נכון

אין שום אחריות משפטית הדדית בין בני זוג בצלילה, אפילו לא אם אחד מהם בדרגה בכירה יותר או מדריך, ובלבד שהצלילה לא נעשתה כצלילת הדרכה/לימוד וכד´.

תביעות בעקבות תאונות בארה"ב

באתר של scubadiving מובאים תיאורי תאונות צלילה, כמעט כל תאונה כזו ממשיכה בתביעה משפטית (כנראה שהתחקיר המלא מתקיים בעקבות התביעה) ושם משפחת הקורבן תובעים כל מה שזז - בן הזוג לצלילה, מועדון הצלילה, המועדון המסמיך, יצרן הציוד ואם אפשר גם את נפטון. אבל בהחלט בהרבה מיקרים הם תובעים אישית את הבן זוג לצלילה.

ניב ד

New member
ארה"ב זו לא דוגמא טובה

בארה"ב תובעים כל מה שזז בלי קשר, ואם לא מוצאים אותו שולחים עליו טיל שיוט או סתם הורגים אלפי אנשים חפים מפשע כדי להתנקם במישהו. השאלה היא גם האם בתביעות כאלה אנשים אכן יצאו אשמים, ושוב - מערכת המשפט האמריקנית המושחתת היא לא דוגמה לכלום. אני בדקתי בעבר את הנושא הזה בארץ ועלה במפורש כי אין שום אחריות בן זוג בענין הזה, לא בחקיקה, ולא בתקנה ולא בפסיקה ולא בתקדים. הרי זה מגוחך לחלוטין. אם יש משהו שאני לא יודע בענין או שחלו שינויים אשמח לדעת כמובן.

הולנדי

New member
אני מסכים כי היקף האחריות

בין בני הזוג לצלילה, איננו ברור ויתכן שאין לכך תקדימים בארץ, אולם בהחלט יתכנו מצבים בהם ברור כי יש אחריות, לדוגמא: א. בן זוג צלל ללא אוקטופוס, וכתוצאה מכך בן זוגו שנזקק לאוויר נפגע. מדובר על עוולה שנקראת הפרת חובה חקוקה, שכן בן הזוג "האשם" הפר חובה שבחוק שנועדה להגן על חברו, וניתן לחשוב על דוגמאות פחות ברורות כגוון צלילה עם אוקטופוס לא תקין וכדומה. ב. יתכן גם מצב בו בן זוג צלל מעבר למגבלות המותרות לו לדוגמא , עומק ובן הזוג נאלץ לרדת איתו, ונפגע. ג. יתכנו גם מצבים , כגון פגיעה מקרית ברשלנות של בן הזוג כתוצאה מבעיטת סנפיר, זריקת משקולות, סגירת ברז בטעות ( במקום פתיחה ). ד. בנוסף בשנת 1998 חוקק חוק אשר נקרא " לא תעמוד על דם רעך" אשר מטיל חובה בחוק לעזור, במידת האפשר לכל אדם שנמצא בסכנה, אומנם הסנקציה בחוק הינה קנס כספי, אולם יתכן וניתן לגזור מחוק גם עוולות אזרחיות שבין אדם לחברו, או בין צולל לבין זוגו. כאמור האחריות הנ"ל איננה מכוסה בביטוחי ההתאחדות וגם בביטוחים אחרים. אגב, ניב היום האופנה בבתי המשפט בארץ הינה להיזקק לתקדימים גם מארה"ב

ניטרוקס

New member
עו"ד צמוד

כשאני קורא את הדברים האילו יוצא לי כל החשק לצלול הצלחתם לזרוע בי פחד לא מצלילה אלה מבן הזוג אולי כדאי לפני צלילה לבקש מבן הזוג מכתב ויתור על תביעות דרך אגב גם לצורך שייט בסירה דרוש בן זוג להבדיל מטיסה וכל ההנאות האחרות שהוזכרו מקווה מאד שלא ינסו להצמיד לנו בני זוג גם לצניחות ואז ניצטרך ללמוד נושא של בן זוג מחוסר הכרה בשחקים לצורך העניין כמו שכבר הוזכר בדיברי אחרים בן זוג בצלילות צילום צלילות דייג או כל צלילה אחרת שבא אתה רוצה להנות נטו להתבונן בכל סלע או דג ובמקום זאת עליך להיגרר אחרי בן זוג שאותו זה לא מעניין או להיפך זה לא לעניין ותמיד אתה מאבד את בן הזוג במקרה הטוב אתם ניפגשים בחנית בטיחות ואם לא אז רק בסירה בצלילה בים תיכון ברוב המיקרים בגלל ראות לא טובה אתה מאבד את בן הזוג אחרי כמה שניות של הפנית מבט לצד שני והרי בגלל דבר פעוט כזה לא מבטלים צלילה לכן אני חושב שכדאי לנסות ליזום מהלך של ביטול צורך בבן זוג וכל אחד אחראי לעצמו מצטרף לדעת השייח בדבר הצורך בדד או דדים בצלילת כיף

לא מדוייק

אין שום דבר שמונע תביעה של בן זוג או משפחתו אותך כצולל. על אחת כמה וכמה אם אתה מדריך, עוזר או צולל 3 כוכבים. בחו"ל זה קרה מספר פעמים.

אסף דר

New member
נקודה נוספת למחשבה ...

גם אני בד"כ מעדיף לצלול לבד אבל בלי קשר לרשות (אין שום פקח במים) ובלי להיכנס לוויכוח מה יותר בטוח ,לבד או עם בן זוג לא מנוסה) יש עוד נקודה חשובה והיא נושא הביטוח: הביטוח הרגיל מכסה צלילה ספורטיבית המוגדרת כצלילה עם בן זוג (לפי עניות דעתי) ,כלומר כל מי שצולל לבד (לא משנה כרגע הסיבה) צולל למעשה ללא ביטוח. עקב כך אני כרגע לא צולל לבד ואין לי שום בעיה עם זה. גם כשאני מצלם תמיד נחמד שיש עוד אחד ,שיודע לצלול כמובן,שעוזר למצוא דברים קטנים ומעניינים (לצילום מאקרו) ויכול לשמש כדוגמן בצילום (בצילומי זווית רחבה/נוף). מר פולינצקי היקר משמש כבן זוג מושלם לצלילת צילום ואף פעם לא חשתי חסר בטחון שצללתי איתו ולעומת זאת חלק מהצילומים שלי הם בזכותו.

צולל לבד - מת לבד

כל הגיבורים ויפי הנפש שטוענים שבן-זוג הוא מעמסה, טירחה וכו´והולכים לצלול לבד יקחו נא בחשבון תקלו כגון :פריצת או-רינג, גמר אויר, הסתבכות בחבל, שיכרון, פניקה, אובדן התמצאות,נפילת חגורת משקולות, אובדן מסיכה, התנפחות מאזן ללא שליטה( את כל אלה ראיתי הן בקורסים שהדרכתי והן (ובעיקר) בקבוצות מוסמכים שהובלתי או הצטרפתי. מעבר לקטע הביטוחי - חוקי בן-זוג הוא תעודת הביטוח הכי אמינה וזמינה, הוא מחפה על חסך היסטרי בכל החושים הקיימים ומה בדבר שיתוף בחוויה מזדמנת. נראה לי שאלה שצוללים לבד פשוט לא מוצאים בן-זוג(מעניין למה!) הייתי מת להגיב על הפלצותיו של אחד בשם אמיר דרור אך נראה לי כי הוא ניזון מעצם ההתייחסות אליו, השמצותיו ברורות ומגמתיות. בואו ונתעלם שלומי תתיצב באילת ביום ו´ אסף , חניכים שלך באו להשלים אצלי כוכב שני\צולל מתמחה כמה בוץ!סתאאם - מת עליך!

שי רוט

New member
הבהרה בנושא ביטוח

צודק אסף , אף פוליסה ישראלית אינה מכסה צלילת יחיד באם נאמר כך בעבר , דירשו הבהרה על נייר בחותמת החברה המבטחת אופתע ביותר באם תשיגו הבהרה זו . הכיסוי היחידי הוא של DAN אירופה , בהנחה שהצולל הוסמך ורשאי ע"פי אירגונו ושייכותו המקצועית לצלול לבד . שי

למעלה