DIR היגיון ונסיון
שלום פיליפס וקותי ושנה טובה לכולם . פיליפס , שאלת מספר שאלות , אנסה לענות עליהן אחת אחת תוך כדי התיחסות לדבריו של קותי . ציינת שהDIR נראה לך הגיוני ושאלת לגבי הנסיון . כמו בכל תחום ההגיון הוא בעצם התאוריה שעומדת מאחורי שהיא בעצם הבסיס להבנה כאשר הנסיון מהווה בעצם את הידע והזיכרון ליישום הלכה למעשה . את המושג DIR טבעו בעצם מספר חברים בפרוייקט שניקרא
WKPP הפרוייקט הוא בעצם פרוייקט עמצאי של חוקרים צוללי מערות שהחליטו לחקור מע´ מערות בצפון פלורידה ובמהלך השנים יצרו לעצמם מעיין פרוטוקול מסודר של סגנון צלילה שימוש בציוד צלילה ודרך חיים . ראשי ה
WKPP הסכימו לקבל לשורותיהם רק צוללים שהסכימו לצלול על פי אותו פרוטוקול כאשר הרציונל מאחורי החלטה זו הינה בטיחות הקבוצה ואכן מעולם לא נפגע צולל שלהם בתאונת צלילה כאשר הצלילות שהם מבצעים נחשבות לקיצוניות ביותר בעומק ובזמן התחתית. לאחר שנים של צלילה החליטו חלק מחברי הקבוצה להעביר הלאה את הידע שנצבר על ידם לאחרים תחת הכותרת DOING IT RIGHT . צריך וחשוב מאוד להבין שצלילה עפ"י DIR היא לא רק שינוי קונפיגורצית הציוד אלה מעיין פילוסופיה אשר עוסקת חוץ מציוד צלילה גם בתזונה נכונה , אורחות חיים , סגנון צלילה ועוד . למרות שצלילת DIR "הומצאה" בעצם ע"י קבוצת חוקרי מערות זה לא יהיה נכון לומר שזה יעודה . הDIR נועד לכל רמות הצלילה והבסיס שלו הוא בעצם כללי למשל חובת צלילה עם בן זוג , דגש יתר על המשקל במים ועד לנוהלים מיוחדים שעוסקים בצלילה לאוניות טרופות במיים קרים ( משום מה מערות נחשבות כסביבת הצלילה ה"מסוכנת" ביותר או הקיצונית ביותר אך צריך להבין שה"בעיה" היחידה במערה היא בעצם למצוא את היציאה לעומת סיכונים רבים יותר בצלילה בים פתוח או אוניות טרופות , סיכונים ומשתנים כגון זרמים משתנים , ים גבוה , בעלי חיים מסוכנים תנועה של כלי שייט ועוד ) . נתת מספר דוגמאות בנושא ציוד , אנסה לענות . בצלילה עפ"י DIR משתמשים בעצם באותו ציוד צלילה לכל סביבה ימית בין אם זה צלילה רדודה באילת או בצלילה לאנדיראה דוריה הידועה לשימצה . עפ"י DIR אין להשתמש במע´ משקולות אינטגרלית כיוון שאם קיים צורך להוריד את המאזן מהגוף ( בכדי לעבור מכשול וכו´ ) כאשר המשקולות ימצאו בכיסי המאזן פשוט נצוף כלפי מעלה והסכנה ברורה . בנושא אוקטופוס ומד עומק , אני מקווה שהבנתי נכון את שאלתך . דבר ראשון על פי DIR המושג אוקטופוס או וסת גיבוי לא קיים אתה כנראה מתכוון לוסת השני ( וזה חשוב מאוד כי שני הוסתים צריכים להיות ברמה דומה כאשר נושמים מהוסת אותו נגיש לצולל במצוקה - בעצם נושמים מהאוקטופוס ) וחזרה לשאלתך , הכוונה היא שבמידה ומחברים אבזם או קליפס במטרה לאבטח את הוסת השני( אוקטופוס ) או מד הלחץ יש לחברם בעזרת אזיקון או אמצעי חיבור אחר אשר ניתן לשבור /לקרוע בקלות כיוון שיש לשחררם במהירות במצב חירום ( הגשת וסת לצולל במצוקה או במיקרה שמד הלחץ היסתבך בחוט דייג /רשת וכו´ ) לעומתם , את הפנס אפשר לחבר לאבזם ע"י חוט קשירה , כיון שהוא לא משמש לחירום , כמו שאמרת , הגיוני , הגיון שנלמד מהרבה נסיון . זו רק דוגמא אחת , דווקא מתחום הציוד , בו עוסק הDIR . קיים היום ארגון צלילה אחד אשר מסמיך צוללים על "טהרת" ה DIR , הארגון נקרא
GUE . ל
GUE קיימים שלוש רמות של הסמכה לצלילה טכנית ושלוש רמות של הסמכה לצלילת מערות ובנוסף השתלמות בסיסית ב DIR אשר מיועדת לכל הצוללים . ממש בימים אלה הארגון הוציא לאור את המדריך : Doing It Right: The Fundamentals of Better Diving בעותק כתוב ואת קובצי ההדרכה לקורסים טכני 1 ומערה 1 בפורמט PDF אשר ניתן להוריד בתשלום מהרשת . באתר הבית של
GUE תוכל למצוא המון מידע בנושאים השונים בהם עוסק תחום ה DIR DIVING . אני אישית ( לא קשה להבין מדברי ) נסחפתי עם זרם הDIR , כמובן שאני צולל עפ"י קונפיגורצית הציוד של DIR . קותי כותב שהוא עדיין לא ניסה ויכול להיות ..... אז הנה סיפור אישי . לפני כארבע שנים עברתי קורסי צלילת מערות בפלורידה אצל מדריך שהוא צולל של ה
WKPP ואצלו למדתי על קונפיגורצית הציוד של DIR ( אז קראו לזה קונפיגורציאת הוגרטיין על שם ביל הוגרט גם הוא צולל
WKPP ) כמובן שישר ביטלתי בהחלטיות באימרה שזה טוב לצוללי מערות ומה אני צריך את זה בארץ אז הנה אני , באיחור של מס´ שנים לאחר שביזבזתי כל כך הרבה כסף על ציוד שטוב בעצם ליצרני הציוד ולא לי . לסיום , היום ביקרתי במועדון הצלילה מדוזה בהרצליה ודיברתי עם בעל המקום כיוון שהוא בעצם היחיד שמוכר ציוד צלילה שמתאים לDIR כנראה שאני אעביר שם הרצאה בנושא קונפיגורצית ציוד עפ"י DIR , במידה וזה יסגר אני אפרסם את זה בפורום ונוכל להיפגש ולהחליף דעות בנושא . שלומי