צלילות בפיליפינים?

slarti

New member
צלילות בפיליפינים?

אני צריך לנסוע בסוף פברואר לסינגפור, וחשבתי "לחבר לזה" משהו בפיליפינים.
מישהו מכיר ויודע?
בהנחה שאני מגיע למנילה בשבת, וצריך לצאת משם ברביעי בערב או בחמישי בבוקר (מה שמשאיר לי בעקרון זמן לצלול ראשון, שני ושלישי) - האם בכלל אפשר להספיק משהו הגיוני? זה שווה את המאמץ?

שמוליקש

New member
טוס ל Cebu משם יש הרבה אפשרויות להגיע למקומות בהם ניתן לשלב

כמה ימי צלילה ואוירה של כיף כמו שיש בחופי המזרח הרחוק.
תתקשר אם תרצה עוד מידע
שמוליק
0544736535

bkeilat

New member
ויש טיסות ישירות לשם (cebu) מסינגפור

לא צריך את בלגן של מנילה

ReefDiver

New member
אנילאו

אם אני לא טועה, משהו כמו שעתיים נסיעה ממנילה. אתה יכול כבר בשבת לסוע לשם. יש שם ישראלי בשם אילן לוביץ עם מקום לינה ולוקח גם לצלילות. חפש אותו כאן (מצלם נהדר) או בפייס.
אתה יכול גם לקחת טיסה לסבו כמו ששמוליק הציע אבל זה כבר מתחיל להיות יותר זמן בנסיעות. מואלבואל זה עוד שעתיים-שלוש שעות משדה התעופה של סבו, ואם אתה ממשיך לאלונה ביץ או קבילאו בבוהול זה עוד כמה שעות במעבורת. זה יישרוף לך יותר מדי זמן.
דרך אגב אני אהיה בסבו-נגרוס-בוהול גם בסוף פברואר.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
יותר שלוש וחצי שעות

בכל מקרה אם תתאם מראש עם אילן לוביץ' יכול לחכות לך כבר רכב איסוף בשדה מה שיקצר מאד את הזמנים.

מהדף של אילן לוביץ

To my dear facebook friends and followers.
The time has arrived for me to quit excessive diving.
After 52 years of diving and 6 years excessive diving
in Anilao reaching age 76+ years it is time to say enough
is enough. I have a stock of many thousands of pictures
I will keep posting for your enjoyment.
My wife Ella and me are planning to leave Anilao to Manila
after we sell our house in Anilao.
God bless you all

slarti

New member
PALAWAN?

אמרו לי כמה אנשים שהכי כדאי לנסוע ל-PALAWAN. יש לשם טיסה מהשדה של מנילה של שעה ועשרה. ושם אני יכול להיות כמה ימים, כשביום האחרון אני מטייל ולא צולל ואז טס למנילה ומשם לארץ.
&nbsp
דעות?
&nbsp

ReefDiver

New member
בדוק כמה זמן אתה שורף בנסיעות

הבעיה הגדולה בפיליפינים זו ההתניידות ממקום למקום שלוקחת המון זמן. אתה מגיע רק למספר ימים אז כדאי לך לבדוק טוב מה יישאר לך כדי לצלול.
בפאלאוואן לא צללתי אז קשה לי להמליץ. זה אי ענק. נדמה לי שנסיעה מפורטו פרינססה לאל נידו לוקחת כ-5 שעות. קורון זה בכלל סיפור. בדוק טוב איפה יש שם צלילות טובות וכמה זמן לוקח להגיע לשם.
אני עדיין חושב שבגלל שאתה מוגבל בזמן, אנילאו הכי מתאים לך, ובכל אופן גם אם היה לך זמן, זה יעד נפלא. צללתי שם יומיים לפני 3 שנים ומאוד נהניתי.

slarti

New member
עוד כמה שאלות...

(אני מתנדנד בין להאריך ללעשות קצר ללא לעשות כלום... :)
הבנתי שפאלאוון רלוונטי רק אם אני נוסע ליותר זמן (אם כי יש גם טיסות ישירות ל-ELNIDO). אבל בהנחה שאני באמת עושה גיחה מאוד קצרה...
אני יכול לטוס בשבת מסינגפור למנילה, לצלול ראשון ושני באזור אנילאו, ולטוס שלישי בערב אחרי 24+ שעות דיקומפרסיה על החוף :)
&nbsp
השאלות:
1. האם זה שווה את זה (נשמע שאתה אומר שכן...)
2. האם צוללים בצד של אנילאו, או שצריך לחצות לפורטו גלרו? או שאני יכול לישון בצד של אנילאו ומשם לקחת יום צלילות עם סירה שחוצה)
3. האם למלונות באנילאו/וכו' יש הסעות מהשדה?
4. לא יודע אם יצא לך - אבל הבנתי שיש שם הר געש מדהים ליד בשם טאאל - יצא לך לטייל שם? חשבתי שאם אני טס בשלישי בערב (23:00) ובמילא לא יכול לצלול בשלישי בגלל הטיסה - אני יכול לטייל שם. דעות ?
&nbsp

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בהחלט שווה לצלול באנילאו עצמה, בעיקר אם אתה חובב מקרו

אני הייתי שם 9 ימים באוגוסט כאשר מצב הים היה מאד לא אידאלי (מינפתי קונקשן במנילה לכמה ימי צלילה) ובכ"ז נהנתי מאד.

ReefDiver

New member

צללתי שם יומיים ואח"כ עברנו לפורטו גלירה ומשם לקחנו הפלגה לאפו ריף. אנילאו מקום יפה מאוד, הרבה מקרו כדברי השיח.
פורטו גלירה עדיף, אבל בגלל שאתה קצר בזמן, אז לא כדאי לשרוף חצי יום על מעבורת. לאנילאו אתה יכול להגיע כמה שעות אחרי הנחיתה במנילה כבר בשבת ואז יש לך יומיים שלושה מלאים לצלילה.

slarti

New member
לפי מה שהבנתי זה לא חצי יום....

אם פורטו גלירה עדיפה אז אולי שווה לי. לפי מה שהבנתי מהם, אם אני נוחת מוקדם מספיק (יש טיסה שאני יכול להזמין שמגיעה ב-13:00 בצהריים) הם יכולים לסדר לי תחבורה ישירות מהשדה למעבורת ולצאת עם מעבורת באותו יום. ואז ראשון-שני אני יכול לצלול בפורטו גלרה, ושלישי לקחת מעבורת על הבוקר חזרה, לטייל בהר געש, ומשם להגיע לשדה.
&nbsp
אשמח לשמוע במה פורטו גלירה עדיפה :)
&nbsp

למעלה