זנזיבר ופמבה
טוב, כפי שכבר אמרו לפני - אין בזנזיבר מגיפה. המלצתי לך אם אתה רוצה לחסוך במעות, להגיע לשם עצמאית. ולא צריך להזמין שומדבר מראש. הצלילה המדוברת באי זנזיבר עצמו, הוא האי הקטן והפרטי צפון מזרחית לאי. שכרגע פרח ממני שמו. אפשר לקחת את הצלילה מהעיר עצמה, או ליסוע לכפר בצפון - נונגווי, שם מגורים עולים בממוצע 10$ ללילה, כמו גם בסטון טאון, ויש שם כמה אתרים. בד"כ הדיל הוא 2 צלילות + ארוחת צהריים ב 70$ מהעיר, (בעיר יש שני מועדונים, אחד מהם היותר זול וטוב מציע את המחיר הזה) אני צללתי מהצפון, ומשם כיוון שהשיוט בסירה הוא ארוך יותר, זה עולה 80$. אותה צלילה. בכל מקרה מהעיר יש אתרים, וגם סירות שקועות שאי אפשר להגיע אליהן מהצפון. אבל תכלס לא צריך 10 צלילות, אני עשיתי 6 וזה היה די והותר. כשהייתי בספטמבר אוקטובר הראות לא הייתה משהו, כל מיני זרמי פלנקטון. אבל היו צבים ירוקים, וריף נחמד. מה שכן אני מאווווד ממליצה, זה ליסוע לפמפה - אי שכן, מבודד יותר וכמעט ללא תיירים. שם תוכל לצלול עם swhahily divers ויש להם גם אכסנייה מדליקה לא יקרה, 80$ ליום של 2 צלילות עם ארוחת צהריים. כן, הצלילות בזנזיבר - אגב זנזיבר זה שם של שלושת האיים ביחד - פמבה, אונגוג´ה ומאפיה, אבל שהאי שכולנו מכירים כזנזיבר הוא אונגוג´ה. בכל אופן, בפמבה, לפחות 50% מהצלילות היו עוצרות נשימה לחלוטין. משהו שלא יכולתי להגיד על אונגוג´ה. אתה שנקרא DEVIL´S WALL מין קיר שיורד, עם פיתולים, כך שלמעשה אתה עוקב אחריו ולא רואה מה מהצפה לך מעבר לפינה, את עומקו המירבי אינני יודעת, אבל בטוח יותר מ100 דגים שנראו היו GIANT GROUPER NAPOLEON WRASSE וגם דולפינים בשפע שליוו האת הסירה וגם ראינו חלק בצלילה, וגם צלילות ליד MISALI ISLAND אי קטן לחופי פמבה. הגרופר והנפוליאון, כל אחד היו לפחות 2-3 מטר גודל, וגם אמורות להיות שם מנטות אם כי כפי הנראה לא הייתי בעונה המתאימה. הקיצור, לא זול לצלול בזנזיבר, אני יכולה להמליץ על המועדון בכפר הצפוני בזנזיבר עצמה כיוון שצללתי איתם, אנשים נחמדים וציוד סביר, וכנ"ל עם סווהילי דייברז. אם יש למישהו שאלות נוספות, שלחו לי מסר ואשמח לענות. לפמבה אגב - מגיעים מאונגוג´ה, במעבורת, שעולה כ 30 $. וניתן להזמין מקום בסוויהלי דייברז לודג´ עוד כשאתם באונגוג´ה, בחינם (השיחה), ויבואו לאסוף אותכם. אם כי התענוג יעלה לכם יותר מאשר תחבורה ציבורית, בערך פי שלושים, אבל מצד שני יהיה מקום לשני פלחי ישבנכם על המושב. בסטון טאון מומלץ בחום להתאכסן בגרדן לודג´. מקום סימפטי מאוד ונקי וזול. 10-15$ ENJOY