צלילה

NBANBA

New member
צלילה

לפני שנתיים+ עשיתי קורס צלילה בתאילנד,ומאז לא השתמשתי. אני רוצה להתחיל להשתמש בזה. אילו אתרי צלילה יש באיזור המרכז/השרון?

מעוניין לעשות (איך קוראים לזה) צלילת ריענון? שאכנס לזה לאט לאט. בנוסף האם כדאי לקנות ציוד או שאקח מההשכרה(מתכוון בעתיד).

יש תקופות לצלילה?

תודה לעונים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
צלילת ריענון וחזרה לפעילות

אני מאד ממליץ לעבור צלילת רענון במקרה כמו שתיארת אבל גם בלי המלצתי פה בארץ אתה מחויב לעשות זאת על פי חוק שאם לא כן שום מועדון לא ייתן לך בארץ שירותי צלילה ולא ישכיר לך ציוד.

לגבי מועדוני צלילה רשימת המועדונים המומלצים על ידי חברי הפורום נמצאת בקישורי הפורום, בחר לך מועדון מתוך הרשימה.

לגבי ציוד צלילה ממליץ כי תתחיל עם ציוד מושכר ותוך כדי תוכל לגבש לך דעה לגבי הציוד המתאים לך.

ב ה צ ל ח ה.

ההמלצה שלי

בקיץ האחרון לקחתי קורס כוכב 1 בים התיכון. עקב תקלות רבות כמעט ולא צללתי בקורס (צלילה בבריכה ביום הראשון, שתי צלילות שהתפקששו בגלל התקלות ועוד שלוש צלילות ביומיים האחרונים).
בסוף השבוע האחרון הייתי באילת כדי לקחת קורס כוכב 2 במועדון מנטה. על הדרך הוספתי נייטרוקס (בהמלצת המדריך, שהייתה מעולה כי זה האריך לנו את צלילת העומק).
צלילת ריענון היא חובה. גם מבחינת החוק וגם מבחינת ההנאה מהמשך הצלילה. המדריך בצלילת הריענון (ירון) ראה שקשה לי עם האיזון (כאמור, לא צללתי הרבה לפני) והוא לקח אותי לצלילה נוספת כדי לעזור לי לשפר את האיזון. בצלילה הזו הוא למעשה לימד אותי כל מה שהייתי צריכה לדעת בתחילת קורס כוכב 2. פשוט יישר אותי עם שאר החברים בקורס. מרגע שסיימתי את הצלילה הזו, התחלתי ליהנות. מאותו רגע פשוט היה כיף! מאחר ולא צללת שנתיים, אני ממליצה בחום לקחת ברצינות את צלילת הריענון.
את הקורס עשיתי עם דניאל, עוד תותח על של מנטה. פשוט כיף לראות אותו משייט במים בתנועות מדויקות על המילימטר..
מאוד מאוד ממליצה על המועדון. מדריכים מדהימים, סבלנים, חביבים ואחראים מאוד. הצוות נחמד וכולם (בקבלה, בחלוקת ציוד, בחנות) מאוד נכונים לעזור. המועדון נעים, עם מתקנים חדשים ונקיים.
הקורס הזה הוא בשבילי הגשמת חלום של הרבה שנים שנדחה ונדחה בגלל הריונות, עבודה, הגירה ועוד טלטולים של החיים. במנטה דאגו שזה יהיה בדיוק כמו שחלמתי. ככה בדיוק דמיינתי לי את הצלילה.
אני בטוחה שיש עוד מועדונים נהדרים (באופן אישי שמעתי המלצות על אקווה ספורט) אבל בשבילי מנטה היו הכי.

ספוקי

New member
חזרה לפעילות:

בהמשך למה שכבוד השייח' כתב, עוד מספר הערות, הארות ותיקונים:

קודם כל, שאלת הבהרה: איזה קורס צלילה עברת בתאילנד? Open water (יקרא מעתה OW או כוכב 1) או Advanced open water (להלן AOW או כוכב שני)? וכמה צלילות רשומות יש לך בלוג בוק? בארץ מבצעים 6/12 צלילות בהתאמה, בתאילנד עפ"ר מדובר על פחות).

1. ביטוח צלילה. לפני שייתנו לך להכניס קצה סנפיר למים, אתה חייב בארץ ביטוח צלילה. מבצעים את זה on line באתר האינטרנט של המבטחת החביבה עליך. הביטוח הוא לשנה ולכן מבצעים את רכישת הביטוח באותו יום של הצלילה. אתה יכול לבדוק אם תבצע את הביטוח דרך מועדון הצלילה, לפעמים מקבלים הטבות כלשהן (חבר מועדון בחינם וכד'...). עלות הביטוח לשנה הוא בסביבות 175 ש"ח. אני חייב לציין שיש גם ביטוח של 5 ימים, רק שהוא לא משתלם בעליל. הוא עולה 100 ש"ח, מספיק שתרצה במהלך השנה לצלול עוד פעם אחת - עוד 100 ש"ח - וכבר עברת את העלות של הביטוח השנתי.

2. ריענון צלילה. בארץ על פי התקנות של רשות הצלילה צולל אשר לא צלל מעל חצי שנה חייב בביצוע של צלילת ריענון. יש עוד קצת סייגים (בתלות בדרגת הצלילה ומספר הצלילות), רק שכרגע זה לא רלוונטי לגביך אז אני אחסוך במילים.

3. צלילות מודרכות. אם נחזור שוב לתקנות רשות הצלילה, ישנה תקנה כלשהי שאומרת שצולל עם פחות מ-12 צלילות רשומות חייב בצלילות מודרכות. אם כי כבר נתקלתי במספר מועדונים שלא אכפו את התקנה הזו ואיפשרו גם לצולל OW עם 6 צלילות רשומות לצלול באופן פרטי. אבל זה אולי בגלל שאני ו/או מיאו היינו בני הזוג ואנחנו מדריכי צלילה. בכל מקרה, צלילה מודרכת זו לא מילה גסה. ובהחלט אפשר ורצוי לקחת מספר צלילות שכאלו, במיוחד שעברת את הקורס באוקיינוס אחר ואתה לא מכיר את אתרי הצלילה.

4. ציוד. בהחלט לשכור ציוד. אין טעם לקנות אותו כרגע בהתחשב בעובדה שאתה בכלל לא יודע אם תתמיד בתחביב הזה (עובדה, במשך שנתיים+ לא צללת, כנראה שעדיין לא נדבקת בחיידק). אם תראה שאתה באמת יורד לצלול יותר ממספר בודד של פעמים בשנה אז יהיה אפשר אולי להמליץ לך אחרת. זה גם מאוד תלוי בסוג הצלילות והחבורה שתגבש לעצמך. אם תצלול בעיקר באילת - אתה מגיע בשעות וימים שמועדוני הצלילה פתוחים ואפשר לשכור ציוד בקלות. אם תצלול בים תיכון, לפני / אחרי שעות העבודה, ובצורה ספונטנית ובהתראה של רגע כפי שהרבה חבר'ה פה עושים, אז כבר צריך ציוד מלא בבית, כולל מיכל ומשקולות וקומפרסור קטן.

זהו, מקווה שלא שכחתי שום דבר.
אההה... כן. נזכרתי. כל מה שכתבתי מופיע כבר בצורה כזו או אחרת בקובץ ה-FAQ שבקישורי הפורום. לך תקרא אותו!

NBANBA

New member
תגובה

וואו הרבה מידע מועיל.

אז לפי מה שכתבת, אני עשיתי AOW סה"כ 9 צלילות.

אני רואה שהצלילות היו לפני שלוש + (טעיתי בשנה).

אקרא את הקובץ,תודה.

mesan

New member
כל מילה בסלע- ומבקש להוסיף

זוגתי דהיום לא צללה 10 שנים, מאחר וזה לא סוד "שמועדון הבית שלי" זה מועדון הצלילה הכי צפוני בישראל
באתי לשם ואנשים הרי מכירים אותי סופ"ש מלא - "זוגתי הפקידה עצמה" בידיים אמונות של צוות ההדרכה כדי "שיורידו ממנה את החלודה"
וסליחה "מהקפטן" שגנבנו לו את החליפה......היא עדין רוצה לרכוש אותה ממך נו....
ואז המשכנו בצלילות.....ממליץ (כי לצערי אני לא יכול לחייב אף אחד - אבל אני DM וראיתי דבר או שניים בצלילות שלי בצפון הארץ) ויעידו על כך, יאיר, שי, אלון אורן ושאר החברים......
אני בהחלט מחזק ידי מי שקיבל את ההחלטה הזו וכן בעיני זו חובה, ממש חובה לעשות רענון ולחזור לצלילות לאט לאט. עקב בצד אגודל....

לגבי רכישת ציוד - אין לך מה לרכוש ציוד עד שתחליט שאתה ממש בעיניין ומשם כמו בקורסים שממליצים, רכוש קמ"ס תראה "שזה בשבילך" ומשם תמשיך
להוציא כסף זה הכי קל......אבל כדאי שתעשה זאת בצורה מושכלת.....

שיהיה בהצלחה וברוך השב

למעלה