חזרה לפעילות:
בהמשך למה שכבוד השייח' כתב, עוד מספר הערות, הארות ותיקונים:
קודם כל, שאלת הבהרה: איזה קורס צלילה עברת בתאילנד? Open water (יקרא מעתה OW או כוכב 1) או Advanced open water (להלן AOW או כוכב שני)? וכמה צלילות רשומות יש לך בלוג בוק? בארץ מבצעים 6/12 צלילות בהתאמה, בתאילנד עפ"ר מדובר על פחות).
1. ביטוח צלילה. לפני שייתנו לך להכניס קצה סנפיר למים, אתה חייב בארץ ביטוח צלילה. מבצעים את זה on line באתר האינטרנט של המבטחת החביבה עליך. הביטוח הוא לשנה ולכן מבצעים את רכישת הביטוח באותו יום של הצלילה. אתה יכול לבדוק אם תבצע את הביטוח דרך מועדון הצלילה, לפעמים מקבלים הטבות כלשהן (חבר מועדון בחינם וכד'...). עלות הביטוח לשנה הוא בסביבות 175 ש"ח. אני חייב לציין שיש גם ביטוח של 5 ימים, רק שהוא לא משתלם בעליל. הוא עולה 100 ש"ח, מספיק שתרצה במהלך השנה לצלול עוד פעם אחת - עוד 100 ש"ח - וכבר עברת את העלות של הביטוח השנתי.
2. ריענון צלילה. בארץ על פי התקנות של רשות הצלילה צולל אשר לא צלל מעל חצי שנה חייב בביצוע של צלילת ריענון. יש עוד קצת סייגים (בתלות בדרגת הצלילה ומספר הצלילות), רק שכרגע זה לא רלוונטי לגביך אז אני אחסוך במילים.
3. צלילות מודרכות. אם נחזור שוב לתקנות רשות הצלילה, ישנה תקנה כלשהי שאומרת שצולל עם פחות מ-12 צלילות רשומות חייב בצלילות מודרכות. אם כי כבר נתקלתי במספר מועדונים שלא אכפו את התקנה הזו ואיפשרו גם לצולל OW עם 6 צלילות רשומות לצלול באופן פרטי. אבל זה אולי בגלל שאני ו/או מיאו היינו בני הזוג ואנחנו מדריכי צלילה. בכל מקרה, צלילה מודרכת זו לא מילה גסה. ובהחלט אפשר ורצוי לקחת מספר צלילות שכאלו, במיוחד שעברת את הקורס באוקיינוס אחר ואתה לא מכיר את אתרי הצלילה.
4. ציוד. בהחלט לשכור ציוד. אין טעם לקנות אותו כרגע בהתחשב בעובדה שאתה בכלל לא יודע אם תתמיד בתחביב הזה (עובדה, במשך שנתיים+ לא צללת, כנראה שעדיין לא נדבקת בחיידק). אם תראה שאתה באמת יורד לצלול יותר ממספר בודד של פעמים בשנה אז יהיה אפשר אולי להמליץ לך אחרת. זה גם מאוד תלוי בסוג הצלילות והחבורה שתגבש לעצמך. אם תצלול בעיקר באילת - אתה מגיע בשעות וימים שמועדוני הצלילה פתוחים ואפשר לשכור ציוד בקלות. אם תצלול בים תיכון, לפני / אחרי שעות העבודה, ובצורה ספונטנית ובהתראה של רגע כפי שהרבה חבר'ה פה עושים, אז כבר צריך ציוד מלא בבית, כולל מיכל ומשקולות וקומפרסור קטן.
זהו, מקווה שלא שכחתי שום דבר.
אההה... כן. נזכרתי. כל מה שכתבתי מופיע כבר בצורה כזו או אחרת בקובץ ה-FAQ שבקישורי הפורום. לך תקרא אותו!