צלילה עם משקולות

roytal27

New member
צלילה עם משקולות

בהנחה שאני צולל עד 6 מטרים עם חליפה של 5 ממ open cell כמה משקולות אני צריך לשים עלי ע"מ להשאר סטטי.

בשרטי

New member
שאלה מצויינת שהתשובה לה לא מתאפשרת

מסיבה פשוטה שלכל אחד משקל אחר,וזה משנה העל. כעיקרון אתה שם עליך משקולות עד שבמצב ריאות ללא אויר הראש יורד מתחת למים ב 10 ס"מ+-ץממלא אויר ועולה מחוץ למים. אני שוקל 70 ק"ג עם חליפה זהה,למיטב זכרוני אני שם עלי 16 פאונד-לא נעול על זה...

roytal27

New member
נתונים נוספים

אני שוקל 80 קילו ואחי 86. שנינו חנכנו ביום ראשון את החליפות החדשות שלנו. בלי החליפה שמתי 8 פאונד ואחי 10 ואז כשצללנו בעומקים נמוכים בין 2-6 מטר נשארנו סטטים. על החליפות שלנו שמנו כל אחד עוד 4 פאונד אבל הפעם כל פעם כשנסינו לצלול עלינו כמו מצוף בטיסה לגובה פני הים. זה היה מתסכל. בסוף נשארנו בגובה פני הים. כשהיינו בספה וקנינו את החליפות אמרו לנו שאנחנו משוגעים שאנחנו צוללים עם כזאתי כמות של משקולות (בלי חליפה) אבל מה לעשות לא נשארנו סטטים ללא המשקל הזה. כרגע אנחנו עם חליפות ומרגישים כמו מצופים. כמה משקולות עלינו להוסיף? ושוב אנחנו נמצאים בעומקים נמוכים עד שש מטר.

hili241

New member
כמות משקולות

לכל צולל יש צורך בכמות משקולות שונה זה קשור במסה של הגוף לכן מומלץ שתבצע ניסוי. ניראה לי מניסיון אישי שתצטרך כ 8 קג. בהצלחה.

זה קשור..

למשקל שלך לעומת נפח הגוף שלך ככל שנפח הגוף גדול לעומת המשקל הקטן אתה תטה לצוף יותר, ולהיפך לכן זה אישי לחלוטין ולא קשור רק למשקלך לצד זה ככל שהחליפה שלך מציפה יותר... אתה תצוף יותר... ומכאן שככל שאתה גבוה יותר ויש לך חליפה XL הרי שיש עליך יותר חומר מציף ויותר נטיה לצוף ולבסוף ככל שתעמיק אתה זקוק לפחות משקולות, משקולות שמאזנות אותך בעשרה מטר, בחמישה וארבעה מטר אתה עף למעלה... בקיצור הדרך היחידה היא לבדוק בעצמך את העצמך ולבדוק בעומקים שונים כמו כן אני לפחות צולל לעיתים בכמה עומקים שונים בצלילה אחת, המצוף שלי הוא מסוג בוגי,, אני מראש יורד למים עם פחות משקל, משקולת ספר על הבוגי, ומוסיף אם ובמידה ומגיע לצלילות ברדוד.

roytal27

New member
תודה על המידע. הייתי רוצה לדעת

איך לשפר את השהיה שלי מתחת למים, איזה תרגילים לעשות או בכלל המלצות לשיפור השהות במים (אין באפשרותי כרגע לעשות קורס).

למעלה