צלילה עם מיכל פלדה:

צלילה עם מיכל פלדה:

ממה שהבנתי מיכל פלדה קל יותר ממיכל אלומיניום ועל כן יש להפחית מכמות המשקולות. בצלילות בים התיכון אני חוגר 2 שמיניות (עם מיכל אלומיניום) איזה משקולות ידרשו לצלילה עם מיכל פלדה?

ממה שאני יודע - ההבדל נובע מ...

יצירת ציפה חיובית של מיכלי האלומיניום עם התרוקנותם. מה שמצריך תוספת משקל מראש כדי לא לצוף בתחנת הדקו. בסיום הצלילה. במיוחד אם יוצאים עם מיכל די ריק.
למיכלי פלדה אין תופעה כזו, ולכן אפשר להיפרד מכ 4 פאונד (או קצת פחות).
עדיין, מציע לבדוק דעה מקצועית ממני.

ReefDiver

New member
ההבדל אינו נובע מהציפה החיובית של מיכלי האלומיניום

ההבדל נובע מכך שמיכלי אלומיניום גדולים יותר ושוקלים פחות ממיכלי פלדה (סוג של "משקל סגולי").
לצורך הענין, גם אם תקח שני מיכלים עם ציפה חיובית, שניהם באותו גודל, אבל אחד שוקל פחות מהשני, אז המיכל הקל יותר יצריך יותר משקולות. ואתו הדבר כמובן עם שני מיכלים בעלי ציפה שלילית.

אבי ע

New member
תלוי איזה פלדה ואיזה אלומיניום...

במעבר בין אלומיניום 12 למיכל 15 פלדה במשקל קל (16 ק"ג) יש להוריד כ-4 פאונד, ואילו למיכל 15 פלדה במשקל בינוני (18 ק"ג) יש להוריד עוד 4 פאונד (שהם 2 הק"ג שנוספו במשקל העצמי של המיכל). זה מניסיון רב שנים עם שלושת האפשרויות הללו.

האם במיכל 16 ק"ג פלדה עלי לחגור 2 שישיות

במקום שתי שמיניות שאני חוגר עם מיכל אלומיניום 12, ועם מיכל 18 ק"ג שתי רביעיות?

אבי ע

New member
נכון

כמו שכתבת. כך זה לפחות אצלי, אבל אני חושב שחוק ארכימדס הוא אוניברסלי.
אישית אני ממליץ לרכוש חגורת כיסים למשקלות ואז אתה יכול לעשות גם איזון יותר עדין עם משקלות.

אבי ע

New member
שים לב שרוב מיכלי 15 במועדונים הם 18 ק"ג

קשה למצוא את ה-16 ק"ג אלא אם יש לך אחד, וחבל כי הם הרבה יותר נוחים לאיזון ותימרון.

אבי ע

New member
אגב יש גם 15 אלומיניום

אני לא כל כך זוכר כמה משקלות הורדתי עבורו ביחס ל-12 אלומיניום, דומני ש-4 פאונד. כדאי לדעת שנפחו קטן בכ-10% מנפח ה-15 פלדה (הכותרות "15" ו-"12" הן קירוב ולא הנפח הפנימי האמיתי), כלומר הוא בערך באמצע בין 12 אלומיניום ל-15 פלדה מבחינת נפח האוויר והזמן המתאפשר.

e zi

New member
15? מכלי האל' הגדולים ביותר שאני מכיר: "13" (100 קיוביק פיט)

איזה חברה מייצרת מכלי "15" אלומיניום?

אבי ע

New member
יש במצרים, בפלאו ועוד

אבל נכון שהנפח האמיתי שלהם נראה יותר סביב 13.5 מאשר 15.

e zi

New member
הנפח האמיתי שלהם: 13.2 ליטר

המיכל הגדול ביותר (מבחינת נפח פנימי) מתוצרת Luxfer או מתוצרת Catalina מסומן "100" (100 קיוביק פיט ..בקירוב) ובשני המקרים, הנפח הפנימי 13.2 (אם אתה מכיר יצרן, שמייצר מיכלי אלומיניום גדולים יותר, אשמח לשמוע עליו). Luxfer מייצרים גם מיכל שמסומן "106" אבל הנפח הפנימי שלו 11.1 ליטר:

אבי ע

New member
ייתכן מאד. תודה על המידע! הם מוצגים תמיד כ"15"

לקח לי זמן להבין שנפחם האמיתי קטן יותר בכ-10% מנפח מיכלי 15 פלדה. הנתונים שאתה מביא מבססים זאת.
כינויים כ-15 נפוץ בכל העולם, וזו באמת הטעייה לא נעימה. מצד שני, באין 15, הם עדיין עדיפים מבחינתי על ה-12 בזכות 10% התוספת לאוויר, ובלבד שלא מצפים לנפח וזמן תחתית של 15 אלא של מה שבאמת יש.

e zi

New member
10%? ..תוספת של 25%

במיכלי Luxfer,
ב-80CF ניתן לדחוס 2192 ליטר.
ב-100CF ניתן לדחוס 2798 ליטר.
אולי בגלל זה קוראים להם "15" ("12" כפול 1.25). אבל בפועל הנפח הפנימי הוא 13.2, ותוספת ה-25% תבוא לידי ביטוי רק עם הדוחס יועיל בטובו לדחוס את מיכל ה-"100" ל-228 באר.

bkeilat

New member
הניסיון שלי

לעומת מיכל אלומיניום 12 ל' (שהוא בעצם 11.1 ל'):
&nbsp
עם מיכל פלדה 8 ל' 300 בר מורידים 12-14 פאונד
עם מיכל פלדה 10 ל' מורידים 8-10 פאונד
עם מיכל פלדה 12 ל' גוץ (קצר) 10-12 פאונד
&nbsp
&nbsp

למעלה