תתפלא, אבל הפורום הוא לא מרכז היקום
ואפילו לא מרכז "עולם הצלילה הישראלי".
במידה ונפתחה חקירת משטרה על המקרה, אוקטופוס חייבים תשובות לחוקרים. הם לא חייבים לך, לי, לפורום ולאף אחד אחר פה דין וחשבון לגבי זה.
מעבר לכך, זכותם לפרסם בפורום תחת התנאים של מנהלי הפורום (בעוגן המתאים וכד'...). אין שום הנחייה של תפוז או מישהו מטעמם לענות על תשובות של גולשים לפני שאפשר להמליץ על בית העסק או לפני שבית העסק מפרסם בפורום.
כמו שאמרו לך, יש סיכוי סביר שאם תטרח להגיע למרינה, רצוי ביום שקט מבחינת פעילות ועם שקית של בורקסים וקפה שחור חזק, שמישהו מטעמם יישב איתך בארבע עיניים ויענה לך על שאלות שמטרידות אותך. לאו דווקא לגבי המקרה הספציפי הזה, אפשר גם יותר בסיגנון של "שיפרנו את הבטיחות על ידי כך וכך..." (ובתכל'ס, זה מה שחשוב). מצד שני, יש גם מצב שהם יבעטו אותך החוצה משטח המועדון ולא ירצו שתחזור אליהם בעתיד.
וגילוי נאות:
אין לי שום קשר כזה או אחר לאוקטופוס. אני לא חושב שאי פעם צללתי דרכם מסיבות כאלו או אחרות. להפך, כבר "זכיתי" בעבר לאיומים בתביעות מאנשים מטעמם לאחר שכתבתי את מה שאני חושב לגבי נהלי צלילות הריענון שלהם, כך שאי אפשר להגיד שאני הסנגור שלהם. אבל במקרה הזה, כאמור, אני חושב שהעליהום הוא לא במקום. אז... מה דעתך על צלילות הריענון שלהם?