צלילה ללא מדריך

asafmaoz1

New member
צלילה ללא מדריך

שלום, עד היום צללתי צלילות מודרכות בלבד ואני רוצה להתחיל לצלול עם באדיז ללא מדריך.
מה צריך לעשות לפני הצלילה ואיך?
בעיקר אני רוצה לדעת איך לחשב את המסלול, עצירת בטיחות, זמן קרקעית...
האם צריך לרכוש מחשב צלילה או שניתן להשכיר עם הציוד? מדריך לשימוש מחשב?
ועוד מידע רלוונטי שפיספסתי... אם יש מדריך מוכן אז קישור למדריך יהיה מצוין.
תודה.

טום גיא

New member
המלצות

1. בחלק מהמועדונים ניתן לשכור מחשב. בכל זאת אני מאוד ממליץ לך לקנות אחד משלך. היום ניתן לקנות מחשבים במחירים מאוד סבירים כך שאם אתה רציני בנוגע לצלילה זו לא השקעה בשמיים. היתרון של מחשב אישי הוא שאתה מכיר אותו טוב ויודע בדיוק איך להפעיל אותו. יכול להיות שלא תדע איך לכוון את ההגדרות של מחשב מושכר (למשל, אחוז חמצן בתערובת אם אתה משתמש בניטרוקס) אבל הרבה יותר חשוב - יכול להיות שלא תדע איך לזהות כשהמחשב נכנס למצב דקומפרסיה ותמשיך לצלול כרגיל כשלמעשה אתה בסיכון. חוץ מזה מחשב לא דורש תחזוקה (למעט החלפת בטריה תקופתית) או מקום אחסון, וניתן לקחת אותו בקלות לכל חופשת צלילה בלי להיסחב עם דברים כבדים. בקיצור - קנה מחשב.

2. לגבי "איך לצלול ללא מדריך". אני מציע שתצלול בהתחלה עם באדי מנוסה יותר שמכיר את האתרים.

ארלה5

New member
אם אתה לא

בטוח איך מתכננים צלילה או איך הבצעים עצירת בטיחות אזי יש לחזור לעשות כוכב ראשון מההתחלה.

חי בר

New member
לא ציינת איזה הסמכה יש לך, וכמה צלילות מודרכות כבר עשית

לפי השאלות, נראה לי כדאי לך לחבור לצולל מנוסה, ולצבור יותר נסיון. עוד יותר כדאי לך, לדעתי, זה להתקדם במקביל עם קורסים מתקדמים יותר. למשל שני כוכבים, הצלה וכו'.

גם תצבור נסיון וגם תהנה, גם תלמד. תמיד טוב ..

asafmaoz1

New member
מוסמך 2 כוכבים. 25 צלילות.

אני מבין שמחשב צלילה זה חובה לעניין ושהמחשב עושה חלק גדול מהעבודה.
טוב שלא שלחו אותי פה ללמוד לשחות שוב...
תודה על התשובה טום.

חול1

New member
בנוסף להמלצה לרכוש מחשב אם

אתה בטוח שתמשיך לצלול אני ממליץ כקודמי לנסות לחבור לבאדי מנוסה. ממליץ שתצלול צלילות ראשונות בעומק של 10-15 מטרים יעדיף באתרים שאינם מורכבים מבחינת ניווט. למשל באילת באוניברסיטה, שם הצלילה במקביל לחוף ו ניתן להזדהות בקלות יחסית. בים תיכון, צלילות חוף. עדיף לקנות מצפן אם אין לך. המלצתי: sk7. בהצלחה.

חול1

New member
צ"ל:

איני ממליץ למי שלא נוח לו במים בוודאי למי שאינו יודע לשחות, לצלול...

טום גיא

New member
בכיף + תוספות

1. אני אכן מאמין שכיום מחשב זה אביזר חובה לבטיחות הצלילה (מעבר לעובדה שתוכל לבצע צלילות ארוכות יותר מאלו שמתאפשרות ע"י הטבלה). אבל - אני לא אוהב את הניסוח "המחשב עושה חלק גדול מהעבודה". המחשב הוא כלי עזר בלבד, ובסופו של דבר האחריות לביצוע צלילה בטוחה חלה עלייך ולא על יצרן המחשב. לפני השימוש במחשב מאוד חשוב להבין כיצד הוא עובד ואיך להפעיל אותו נכון. אבל אל תדאג, זה לא מאוד מסובך.

2. אני מבין למה זה מרגיש לא נעים ששלחו אותך ללמוד שוב, אבל אני אנסה להסביר את הכוונה: כל הדברים שציינת שאתה לא בטוח כיצד לבצע, הם דברים שלומדים בקורס הצלילה, כך שלכאורה מצופה שתדע אותם. מצד שני, לי אישית קשה לצפות שמי שסיים את הקורס לפני כמה שנים ומאז צלל רק בצלילות מודרכות יזכור איך לתכנן נכון צלילה, משום שלא היה צריך לעשות זאת מאז שסיים את הקורס.

אני אישית חושב שחשוב שמי שמרגיש לא בטוח באספקט כלשהו של היכולות שלו בצלילה יוכל לקבל את העזרה שהוא צריך מבלי לספוג ביקורת. בסופו של דבר עדיף למנוע את המצב שבו מישהו שלא קיבל את העזרה שהוא נזקק לה, או שלא היה נעים לו לבקש, פשוט הלך לצלול לאחר מכן בצורה פחות בטיחותית.

3. לגבי קורס קורס הצלה, גם אני ממליץ. אבל בכל מקרה שים לב שזה לא יכשיר אותך לתכנן צלילה כך שזה לא באמת עונה על השאלה שלך. מה שכן, זה יכול מאוד לשפר את הביטחון שלך במים וללמד אותך יותר כיצד להתמודד עם מצבים שבהם משהו... מתפקשש. ובכך להפוך אותך לבן זוג יותר טוב לצלילה.

giladshay

New member
נראה כאילו נפגעת, ציטוט:

"טוב שלא שלחו אותי פה ללמוד לשחות שוב...".
נראה שענו לך תשובות יפות מאד, ללא תוספות ציניות. אין מה להיפגע, אלא ליישם את מה שהומלץ ושיהיה

חול1

New member
הי גלעד,

אכן ניתנו תשובות עניניות. יחד עם זה תשובה אחת היתה חסרת רגישות ואני מבין את הפגיעות של הבחור...מזכיר לי שבעבר הרחוק באתי עם צוללת חדשה יחסית למועדון של דני בירנבואם בצפון. הצוללת ביקשה ממנו להגיד לה עם כמה משקלות להערכתו כדאי לה לצלול והוא אמר לה שאם צריכה לשאול זאת אז אסור לה לצלול, היא צריכה שוב לעשות את הקורס והגדיל עשות באיום שלא בטוח שהוא מוכן להשכיר לה מיכל...מאז כמובן שהיא ואני הדרנו משם סנפירינו...

חול1

New member
אכן...עברו

מאז כ-15 שנה אבל כבר אז הוא לא יצא מה ניילון...

Dilbert26

New member
בנוגע לשאלתך על חומר כתוב

יש את הספר של אמיר גור 44 אתרי צלילה בישראל. אני קניתי דרך אמיר ישירות ולא בחנות.
כמובן שלא הייתי יוצא לדרך בלי מחשב אישי (מצד שני - גם לצלילות מודרכות בארץ ובעולם אני לא יוצא בלעדיו)
כאן בפורום צוללים די רציניים - לא מאמין שמישהו מהם באמת מסתפק במחשב "כניסה" ואף יהיה להם קשה לא לעקם עליו אף
, אבל אני די newbie, והמחשב שבחרתי לפני כמה שנים הוא MARES PUCK ב 150 דולר, והוא כולל נייטרוקס.

חול1

New member
אני צולל וממליץ על הוויפר עבודה. רוב הותיקים

שהוא סוס עבודה ואמין מאוד. רוב המגורים לצלילה הותיקים נעזרים בו בלילות ספורטיביות, ו ניתן להחליף בו סוללה באופן עצמאי. העיקר שתצלול ותרכוש נסיון ותננה מצלילותך. אם אתה מגיע לצפון אתה מוזמן לצלול איתי.

קותי

New member
השאלות שלך קצת מדאיגות

אף אחד לא נולד עם הידע איך לחשב מסלול, איזו עצירת בטיחות צריך לעשות, כמה זמן תחתית צריך לקחת וכו'.
&nbsp
הדברים האלה נלמדים בקורס באופן שטחי מאד (מה לעשות? הקורס הוא לזמן מוגבל מאד ואפשר רק לרפרף על המידע).
&nbsp
זה שאתה שואל את השאלות האלה עכשיו, אחרי שעשית כבר צלילות מודרכות רומז על כך שלא ניצלת את הצלילות המודרכות כמו שצריך. הדרך הנכונה לצולל מתחיל שלוקח צלילות מודרכות, ומתכוון להפוך להיות צולל עצמאי, היא לשאול ולשאול כל הזמן. גם אם נדמה לך שזה מציק למדריך שאיתו אתה צולל (ובדרך כלל זה לא כי הם שמחים ללמד כאלה שמשלמים על הצלילה המודרכת).
&nbsp
זה מאד קל ללכת לצלילה מודרכת ולהפקיד את הבטחון והבטיחות שלך, ואת הניווט, בידי המדריך. זה נעים וזה נוח אבל ככה לא לומדים כלום. עדיף לשאול לפני הצלילה - איפה נצלול? מה יהיה המסלול? איפה נכנס? מתי נעמיק? מה יהיה עומק המקסימום? לאיזה כיוון נצלול? כמה זמן תחתית אנחנו מתכננים? ועוד ועוד. בצורה הזאת, אחרי כמה פעמים אתה מתחיל לקבל מושג לגבי התשובות לשאלות ששאלת בפוסט הפותח שרשור זה.
&nbsp
הדרך השניה היא לצלול עם צולל ותיק יותר ממך אבל הכי חשוב זה לשאול גם אותו את כל השאלות. לא להפקיד את עצמך ואת המוח שלך בידיים שלו. להבין מה אתם הולכים לעשות. להבין לאחר מכן מה עשיתם. להבין למה עשיתם את מה שעשיתם. לקנות מחשב צלילה ולראות במהלך כל הצלילה איפה אתה נמצא, כמה זמן אתה עוד יכול להיות שם, ועוד ועוד.
&nbsp
לך על זה. ובעיקר, היה ערני למתרחש, שאל שאלות לפני ואחרי והיה אחראי לפרופיל הצלילה שלך.
&nbsp
בהצלחה.

למעלה