צלילה לירח דבש

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך

maz

New member
צלילה לירח דבש

אנחנו מתחתנים בעוד 3 שבועות ומחפשים יעד לירח דבש. מכיוון שאפילו הצעת הנישואין היתה היתה מתחת למים, נראה לנו טבעי לחפש יעד שאפשר גם לצלול בו. חשבנו על נופש משולב עם 2-3 ימים של ספארי צלילה. אמנם ההורים יממנו (זו המתנה), אבל אנחנו לא רוצים להגזים בהוצאות. הצעות? המלצות? אזהרות?

ביקו

New member
מלדיבים ../images/Emo42.gif

מקום רומנטי להפליא וצלילות מהטובות בעולם. שבוע של בטן-גב-צלילות באחד האיים. גם המחירים לא בשמיים (חוצמיזה מתחתנים רק פעם בחיים לא ?
) אני מתאר לעצמי שגם סיישל וזנזיבר יתאימו לירח דבש וצלילות במחיר סביר, אם כי לא ביקרתי שם... מזל טוב ותהנו

lizard

New member
בזנזיבר יש כרגע מגפת מלריה

או משהו כזה. ככה שאני כמעט בטוח שלשם לא תרצו ללכת.

כולירה, מלריה יש להם כל השנה.

למרות שלמי שלא צולל כל הזמן זנזיבר שווה הרבה יותר, בשביל לחזור בריאים אחריי שבוע תצטרכו חבילת חיסונים קטלנית ויקרה, כנראה שעדיף לנסוע למלדיבים (צפו יותר יקר מזנזיבר, אבל יותר שווה מתחת למים).

gidib

New member
מספיק להם הכולירה, לא צריך להוסיף../images/Emo5.gif

מלריה. החיסון הנדרש מהמגיעים לזנזיבר נגד מלריה נועד למנוע את כניסת המחלה לשם. המגיעים מהארץ בטיסה ישירה אינם נדרשים לחיסון משום שההגעה היא מאיזור שאינו מוגדר מוכה מלריה. המגיעים בטיסה הכוללת עצירת ביניים נדרשים לחיסון עקב מקום עצירת הביניים.

לפניי שנתיים הייתה להם מלריה

מייצור עצמי. בין החולים גם מיטו האגדי מסטון טאון (ממציא סיורי התבלינים) ותיירת ישראלית באחד החופים.

חי בר

New member
תיקון קל

אין דבר כזה חיסון נגד מלריה. ישנם כדורים שחייבים לקחת לפחות שבוע אחד לפני ההגעה לאזור שבו יש סיכוי למלריה. קיימים הרבה סוגים של כדורי מניהף ורובם צריך להמשיך לקחת עד 3-4 שבועות אחרי שעוזבים את האזור. המחלה נגרמת ע"י יצורים חד-תאיים בשם המגעיל PLASMODIUM שנישאים ע"י יתושי אנופלס ומעוברים אל בני אדם בזמן העקיצה שלהם. אני אפילו לא בטוח שאדם חולה מלריה יכול להעביר את המחלה הלאה למישהו אחר (נניח שיתוש "רגיל"-לא-אנופלס עוקץ אדם נגוע ומיד אח"כ עוקץ אדם לא חולה). לסיכום, אין חיסון למלריה ולכן לא יכולים לבקש ממישהו להתחסן נגד מלריה "כדי למנוע את כניסת המחלה". כדי למנוע מלריה צריך לחסל את המקומות בהם היתושים מתרבים, ובמלחמת האנושות נגד היתושים אנחנו מפסידים בגדול. מלריה עדיין נפוצה מאוד ברוב העולם (בקרבו אצלנו?) וגם התרופות נעשות כל הזמן לא אפקטיביות בגלל שימוש יתר ושימוש לא נכון, דבר שמאלץ כל הזמן לפתח תרופות חדשות חזקות יותר שבד"כ מלוות תופעות לוואי.

ניב ד

New member
אתה טועה - מדובר על קדחת צהובה

הוכחת החיסון נגד קדחת צהובה דרושה כדי לא להכניס את המחלה לאי. לגבי מלריה - אין חיסון למלריה, הכדורים מיועדים לכך שאם תחטוף את המחלה (שמאד נפוצה באפריקה, אמל"ט ודרמ"ז אסיה ואחד מגורמי התמותה הגדולים) היא תהיה בצורה קלה יותר - למעשה כמו שפעת בינונית-קשה (לי היתה פעם בילדותי כשגרתי באפריקה).

steklov

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ראשית מזל טוב
אני מצטרף להצעה על המלדיביים. אם אתם כבר טסים לשם מומלץ לצרף טיול של מספר ימים בסרי לנקה. הינו שם לפני 3 חודשים טיול של 10 ימים (3 סרי לנקה 6 על אי מדהים) כל זה הסתכם בכ 3700$ לזוג. אם ברצונכם פרטים נוספים [email protected] ביום חמישי במסע עולמי יש על סרי לנקה מומלץ !!!

הולנדי

New member
פוקט תאילנד

יש היום טיסות צ´רטר ישירות לפוקט, ובפוקט יש שפע של אפשריות להפלגות צלילה, לאיים הסימליים ואתרים באיזור, העונה המתאימה זה עכשיו. הטיסה יוצאת ביום שישי וחוזרת בשבת , כך שניתן באמצע לקחת הפלגה של 4 ימים ועוד כ 3 לילות בבית מלון. עלויות לאדם טיסה כ 750 $ הפלגה כ 600 $ מלון ל 3 ימים כ 150 $ לאדם. מזל טוב
נראה לי קומפקטי ונוח ללא צורך בלוח טיסות מורכב וזמן רב.

Alto

New member
בהרצאה על צילום בשבא ים....

חילקו דפים עם חבילות נופש-צלילה בתאילנד, אפשר לבדוק גם שם.

reef shark

New member
ירח דבש

היום קיימים טיסות ישירות בחברות ישראליות ל 2 יעדים אקזוטיים פוקט - תיאלנד או איי סיישל שמעתי שלצבי בעולמי 03-5703113 או אצל דנה בבועות ניתן לקבל חבילות ומזל טוב לכם

למעלה