צלילה טכנית

ניב ד

New member
נכון שבמדוזה באמת משאילים הכל מכל

ומבחינה זו זה מאד נוח. מאידך, אני חושב שגם מועדונים טכניים מובילים אחרים כגון דיפ ואולי גם מרינה דייברס יותר משאילים היום ציוד מאשר בעבר. פעם גם במועדונים לא היו יותר מדי סטים או ציוד טכני, מה שאין כן היום. אני הייתי מברר במדוזה, דיפ ומרינה דייברס. בקורל סי למיטב ידיעתי לא מעבירים קורסים טכניים (אלא דרך מרינה דייברס) ולגבי מנטה אני באמת לא יודע מה הסטטוס שלהם כיום מבחינת ההכשרות הטכניות ומה הם משאילים בקורס, אבל שווה לברר.

אילוניק

New member
ניב יקירי

בין מה שאתה חושב לבין העובדות יש הבדל עצום לגבי מדוזה כתבתי הם נותנים מה שחסר ואגב לא כתבת על מה ללחוץ שמתקשרים למרינה , ודיפ , מה עושה מי שיש לו טלפון עם חוגה , לאיזה מחלקה, ועם מי לדבר .
אגב גם במחירים מדוזה יותר זולים רק שהפרינססה לא תשלח לי הודעת ארגעה

liorl

New member
למה טכני למה?

נראה לי שיותר מאשר אתה אוהב לצלול אתה אוהב לעשות קורסים
או שאני טועה? אני קצת לא מבין איך אתה חושב שמיצית את כל אופציות הצלילה שלך בתחום הצלילה הלא טכנית שאתה חושב שצלילה טכנית תוסיף לך? ראית כבר הכל בצלילה ללא דקומפרסיה בעומקים עד 30-42 מטר שאתה חושב שצלילת דקומפרסיה עמוקה יותר תגלה לך משהו חדש? הייתי מבין אם היה בא לך לעשות משהו באמת שונה כמו צלילת מערות או צלילות חדירה לאוניות טרופות אבל מה לעשות, צלילת מערות אין בישראל ואוניות טרופות זה גם לא הצד החזק שלנו. במחיר (ובזמן) של הקורסים הטכניים (זה לא קורס אחד) אתה יכול לעשות כמה וכמה ספארים בסיני או במקומות אחרים בעולם. שלא לדבר על להתנסות בצלילה במקומות קצת יותר "בעייתים" מאשר אילת וסיני (עם גלים וזרמים ודגים גדולים...) מה שיהפוך אותך לצולל הרבה יותר טוב - אפילו שעם פחות קצת קורסים.

ilanbt

New member
../images/Emo45.gifאני מסכים לחלוטין עם ליאור../images/Emo70.gif

לטעמי עדיף ספארי על קורס טכני ואם יש לך כסף לשניהם עשה 2 ספארים

Nitrox 36

New member
עוד יותר טוב

אני יותר מפתוח להצעות.אני אכן מתכנן לסוע לספארי צלילות במצריים בחופש הגדול. אתה צודק בעניין הקורסים, אני מאוד נהנה מהם, אבל אלו אך ורק על מנת להרחיב את מרחב ההתנסויות שלי בעולם הצלילה. יכול להיות שאני רץ מהר מדי, בשביל מישהו שעשה קורס 2 כוכבים לפני שנה... בגלל זה אני פה... לשמוע עצות, התנסויות, לראות תמונות מדהימות, לשמוע על מקומות לצלילה, על ציוד, וכו'... שתבין, כשאני שואל מידע על קורס טכני אני פשוט רוצה מידע, גם ככה אין לי את הכסף הנדרש לזה, בהתחשב בעובדה שאני תלמיד. בקשר לספארים... מחירים לספארי צלילה בסיני הם בסביבות ה 400- 500 $...האם גם למקומות אחרים המחיר דומה? (כמובן שיש את הטיסה למקום... וכו'). כמו שאמרתי, אני ממש רוצה להתרחב ולצלול גם למערות וספינות טרופות, אבל אין לנו בארץ כאלו, ושוב, אני קצר בכסף... בקצת כסף שאני מרוויח, קניתי עכשיו וסת חדש בהרבה כסף (סקובהפרו MK25 / X650 עם מיני קומבן ואוקטופוס R390), והדבר הבא הוא באמת ספארי בחופש הגדול בכסף שאני ארוויח בזמן הקרוב-רחוק... בכל מקרה, אני תמיד פתוח לעצות...

Nitrox

I, too, believe that you need more experience. I may have missed something, but I understand that you are a teenager (correct me if I'm wrong). There is no hurry. You have a lifetime of diving ahead of you. Don't rush into Technical Diving just yet. Get more experience. Learn as much as you can by personal experience. Courses are good, but between the courses you MUST pick up personal experience. The courses mean nothing if you don't learn from them and improve in an individual way that is yours and yours only. The course gives you knowledge and direction, but after that comes application. It takes time to learn how to apply what you learned. I am a grat believer in Technical Diving Courses, but too many divers do these courses when their skills are not yet advanced enough. Technical Diving is a beautiful thing, but you have time to get into it. Slow down

Nitrox 36

New member
ל"ת

אכן, אני צעיר, בן 17 סה"כ. בכל מקרה, תודה רבה על ההמלצות... אני כמובן אקח אותם לתשומת לבי.

elad 2808

New member
קורס נייטרוקס מתקדם

ממה שאני זוכר (וכדאי שתוודא במועדון) אפשר להתקבל לקורס נייטרוקס מתקדם (השלב הראשון בקורס טכני) במדוזה מגיל 15 (עם חתימת הורים). מסכים עם כל מה שכתבו לך קודם מבחינת רמת צלילה ואיזון מושלם. לגבי ציוד: רצוי מאד מאזן פרפר לצלילות טכניות אבל לא חובה לשלב הראשון. תלוי מה כושר ההצפה שלו, חוזק ואפשרות לחבר מיכלי דקו וזוג מיכלים על הגב. מבחינת ציוד, לצלילה טכנית אתה צריך עוד 2 מערכות נשימה (למיכל פוני ולמיכל השני שעל הגב/למיכל עם ברז כפול), מסיכה רזרבית, שק הצפה+גלגלת ומצפן. יש מועדונים שמשאילים את הציוד במהלך הקורס ויש שלא. מעיון בכרטיס שלך, אני מבין שאתה לפני גיוס. לא בטוח שהייתי הולך על עוד קורס כשלא בטוח שתוכל לצלול הרבה בשנים הקרובות, במיחד ברמה של צלילה טכנית שמחייבת שמירה על מיומנות. אולי כדאי שתשקיע את הכסף בספארי צלילה בסיני, מקום שכנראה לא תוכל להגיע אליו במהלך הצבא. בכל מקרה, בהצלחה.

למעלה