צלילה טכנית

oren65

New member
צלילה טכנית

שלום לכולם אבקש מידע בנושא צלילה טכנית, כל מידע יתקבל בברכה. בתודה מראש

Nitrox 36

New member
מצטרף לשאלה

האם ניתן לעשות קורס טכני לפני גיל 18? כמה זמן הקורס? מה הדרישות? מה תמצית החומר הנלמד? איפה עושים? (לא צריך המלצת מועדון, שממנה נמנעים בכל הודעה שניה)

albanetc

New member
|הזהרה| בלי קשר לגיל |הזהרה|

אל תעבור את העומק של 34 מ', אם אתה מתכוון לחיות עוד קצת
ומומלץ לך בחום לא לעבור את 30 מ' (שבו אתה מגיע ל-1.45).

Nitrox 36

New member
אתה יכול להרגע

אני לא עושה שטויות... בסה"כ שואל... אחרת איך אני אלמד
בקיצור, מה נסגר? אתה עומד גם לענות לשאלה?

ilanbt

New member
זו הווי פורומי

שקשורה לכינויי שלך גלעד שי ישמח (או אוליי לא) להסביר

albanetc

New member
לפני שבוחרים כינוי...

מומלץ להבין את משמעותו (ומגבלותיו)
לגבי הקורס - מה אני אגיד... נמשך כשבוע. הדרישות תלויות בארגון ובמדריך אבל בד"כ מדובר בגיל 18 וכ-50 צלילות רשומות (למרות שידוע לי על מקרה של מישהו שהתקבל לקורס עם יותר מזה ונשלח מהצלילה הראשונה לעבוד עוד על הציפה שלו). לומדים לבצע צלילות דקומפרסיה
בקורס הטכני הנושא של מי המדריך עוד יותר חשוב. המועדון לא משנה כמעט.

ilanbt

New member
שאני אבין ../images/Emo8.gif

בוא נניח שקוראים לי נועה ואני בת 32 האם הכינויי נועה32 מוגבל

albanetc

New member
כבר עלה הרעיון במוחי

כשנועה17 שאלה אם שווה לה לשנות את הכינוי לרגל מעבר את גיל ה-30. בדיוק חשבתי שבעוד שנתיים הכינוי NOAA32 יתאים לה

ilanbt

New member
זו הייתה שאלה תיאורטית לחלוטין

לא ידוע לי על נשים בנות יותר מ25 שנה

zolti

New member
f16 ../images/Emo68.gif

בזמן אחר במקום אחר קראתי לעצמי f16 על שם המטוס. אך איזה הצעות קבלתי.

giladshay

New member
לא יכולתי לעמוד בפיתוי ולעמוד שמנגד

ולכן מצטרף לאלבנטק ולאילןבט. נייטרוקס36- אם אתה רוצה לצלול בטוח: תקפיד לא לעבור את ה- 27 מטר.

Nitrox 36

New member
כן אמא אני לא אצלול עמוק מידי../images/Emo163.gif

היו בטוחים שאני יודע את מגבלות הנייטרוקס והציוד שלי, (גם אם זאת הייתה רק בדיחה על חשבוני
) אני מוכן לעבור בכל רגע נתון שוב את כל אחד ממבחני הקורסים שעשיתי עד היום, ולקבל שוב 100. (גם לי מגיע להשתחצן קצת לא?
לא שזה משהו מיוחד...) ועוד אני אוסיף, שגם ככה אני לא יורד עם שום מיכל מעבר למגבלת ה-30 מטר שאני מציב לעצמי, לפחות עד הקורס הבא שלי- טכני. ומישהו יכול להסביר לי למה מגבילים את הקורס לגיל 18 ומעלה? אין אפשרות לעשותו גם עם חתימת הורים, רופא, MD, ואלוהים?

giladshay

New member
אל תיפגע יותר מדי

לא צוחקים עלייך. צוחקים על המקרה המופיע בקישורים "מהווי הפורום". בכול מקרה- כמה צלילות יש לך בכלל ? יעני, אתה מדבר כאילו יש לך כבר אלפי צלילות מאחורייך. בנקודה זאת לא נשאר לי אלא להצטרף למה שחיבר כבר רשם.

Nitrox 36

New member
ללא נושא

דבר ראשון, אני לא נעלב, הכל בכיף, מובן לי שזה הווי ולא בדיחות על חשבוני... יש לי 54 צלילות רשומות, ואני חושב שאמרתי הכל בהודעה שמתחתי שכתבתי עם הכותרת "
מובן"...

חי בר

New member
קח בחשבון שבקורס טכני *לא* משפרים

את רמת הצלילה. לכן חשוב לעשות את הקורס כשרמת הצלילה טובה- איזון מושלם. בקורס הטכני מתרגלים דברים שקשורים לצלילות טכניות, וזה ממש לא הזמן לשפר את היכולת בצלילה. כשצריך להתפנות לפתיחת מצנח (ולא תמיד יש לך נקודת לייחוס) אם אין שליטה באיזון ועוד התעסקות עם מצנח/גלגלת עלולה לגרום לקפיצות למעלה/למטה וזה לא ממש הדבר הכי בריא בצלילה טכנית. זאת הדרישה הראשונה בחשיבות, לדעתי. אני מתאר לעצמי שיש גם מינימום צלילות, אבל אם גם צברת מספיק צלילות רשומות בלוג ואתה לא בטוח לגבי רמת הצלילה, אז כדאי לחכות עם זה. בסופו של דבר, פספוס חניות דקומפרסיה בצלילה טכנית יכולים להביא צולל לתא הלחץ בסבירות די גבוהה. מה לומדים? על סוג הציוד המתאים, אבזור שלו, תאוריה של דקומפרסיה, תכנון וביצוע צלילות דקומפרסיה וכו'. איפה עושים? איפה שבא לך: דיפ, מרינה דיוורס, מדוזה, מנטה, קורל סי, סיאם (נדמה לי) ואקווה ספורט וכו' וכו'. יש קצת הבדלים למשל מועדונים מסוימים ישאילו לך ציוד לנסיון והתאמה במהלך הקורס, אחרים לא. תבדוק בכל מועדון לגופו ותראה מה הכי משתלם/כדאי לך.

Nitrox 36

New member
../images/Emo110.gifמובן

תודה על התשובה המפורטת, ואני ממש לא רוצה שתבינו אותי לא נכון, יש כאן בפורום אנשים קצת יותר מנוסים ממני
, גם בשנות חיים וגם בשנות צלילה, אבל בכל זאת, אני חושב שלאחר שנה של צלילות, שבה אני מפסיד מבחנים וימי לימוד רבים וחופשות רק כדי לבוא לאילת או סיני כדי לצלול, כי אתהבתי בדבר מאז הקורס, שבשנה הזו השקעתי אלפי שקלים בקניית ציוד מצויין, ולמעלה מ-50 צלילות, ובערך כל קורס אפשרי של SSI (מה לעשות, עשיתי במרינה דייברס) וצלילות עם אנשים שאין להם מושג כבר איך לשים את הוסת על המיכל ומאיזה צד לובשים את הסנפיר, לימדו אותי שאני צולל לא רע בכלל, בהתחשב בנתונים... ואני מעריך שמבחינת שליטה ויכולת אני מוכן לקורס טכני מכל בחינה. עכשיו, איזה ציוד בדיוק צריך לטכני? יש לי חליפה, כולל ווסט עם כיסוי לראש (בעומק יותר קר, צריך חליפה עבה יותר?) יש וסת MK25 / X650, חדש! יש מאזן לא פרפר, ככה שלא יעזור לי בטכני, אם אני לא טועה... יש סנפירים יש פנס יש מסיכה יש בוטיס זאת אומרת שמבחינת ציוד חסר לי רק מאזן פרפר לטכני, שאותו אני יכול להשכיר. מה אני מפספס? מה עוד צריך לקורס? (חוץ ממצנח) והשאלה של איפה כדאי לעשות את הקורס הייתה מהבחינה של איפה הכי יפה ונוח לעשות את הקורס בגבולות הארץ+ סיני?

חי בר

New member
לגבי קור- לא חושב שבעומק יותר קר

בצורה משמעותית, אבל החליפה יותר דחוסה וייתכן וזה משפיע. בנוסף, הצלילות ארוכות יותר והשהייה בחניות כמעט ללא תזוזה. לגבי מאזן אני לא חושב שזה עניין של פרפר או לא, זה יותר הצורך לסחוב מיכלים נוספים (בין אם זה שניים על הגב ו/או מיכל נוסף תלוי על טבעות). לא כל מאזן בנוי לזה (כולל לא מעט "מאזני פרפר"). בד"כ צריך עוד וסת/ים בשביל המיכלים נוספים, גלגלת, נקניק לחניות וכו' וכו'. כמובן שתקבל רשימה מלאה של כל הציוד לו אתה זקוק לפני הקורס, וכאמור, יש מקומות שגם ישאילו פרטים חסרים או שיעזרו בקניה מרוכזת עם שאר המשתתפים בקורס. איפה הכי יפה? בסיני יותר יפה מאשר באילת, ובאילת כנראה יותר יפה מהים התיכון. יופי זה נחמד אבל תדאג שאתה מבין היטב את החומר התיאורטי במהלך הקורס, שתנאי הים טובים ללימוד ותרגול (זרמים, גלים, ראות, זמן הפלגה בסירה לעומק) וכו'. מה שכנראה נותן עדיפות לאילת.

אילוניק

New member
תוספת קטנה לחי בר

במדוזה תקבל את כל הציוד שחסר לך לקורס וזה אומר הכל ברוב המקומות נותנים רק מיכל דקו (פוני) ועוד ווסת לפוני בכל המועדונים מחייבים אותך להיות בעל מאזן פרפר וגלגלת מה שלעיתים מייקר את הקורס אם אני טועה סביר שיתקנו אותי אגב בקורס נורמוקסיק לשיח נתנו גם מד עומק נוסף למחשב שלו

למעלה