צלילה בתאילנד

ס ו ח ר

New member
צלילה בתאילנד

מתכוון לטוס בדצמבר עם מספר חברים לדרום. שאלה- אם לא עברתי מעולם קורס בצלילה ואין לאף אחד מהחברים שלי מושג לגבי צלילה, אני וחברי בכל זאת נוכל לעושת צלילות באזורים אלו? הבנתי שהאזורים האלו בתאילנד מאוד יפים ושכדי מאוד לצלול ולראות גם את החיים מתחת לפני המים... ואם התשובה חיובית, אז זה יחשב לנו כקורס או צלילה לכל דבר או שסתם מדובר במשהו צלילה חאפרית... תודה מראש למגיבים!!!

jeshu

New member
תתעניין בבי"ח באילת כמה נפגעי תאונות צלילה יש להם בשנה. זה לא סתם לא חוקי לצלול ללא תעודת צלילה (ועוד כמה תנאים) בישראל. אל תעשה שטויות - אתה וחברים שלך יכולים להשקיע שבוע בקורס צלילה בתאילנד.רק לא לחסוך סתם כסף,מישהו יותר יקר עשוי להיות גם יותר מקצועי ולהחזיק ציוד חדיש יותר ובטיחותי יותר. תהנו.

ס ו ח ר

New member
צודק ב-100%

קראתי שמועדוני הצלילה בתאילנד נחשבים טובים מאוד וזאת הסיבה שאני מוכן ורוצה לצלול שם. התכוונת שנעשה כאן קורס צלילה ושם (בתאילנד) נשכיר ציוד ונצלול בעצמנו בלי הדרכה או ליווי...? אני מתכוון לבחון ב-1000 עייניים את מועדון הצלילה שם לפני שאני נכנס למים!

SPnage

New member
עדיף להתחיל בארץ

קורס צלילה שני כוכבים זה קצת כמו טירונות של שבוע, וממש לא בטוח ששם זה יהיה יותר זול. לדעתי עדיף לעשות קורס באילת (או סיני בימים טובים יותר), ואז תוכל לצלול שם בכיף.

מממותק86

New member
אפשר לצלול שם לפני שמסיימים את 20

הצלילות? או שאחת הצלילות (בתאילנ לדוג') נחשבת לאחת מה20?

lala182

New member
החוק של ה20 צלילות

זה רק בארץ אתה יכול לצלול בחו"ל במידה ואתה מוסמך גם בלי ה20 צלילות גם אני ממליצה על קורס בארץ, גם בגלל השפה, העובדה שאם מתעוררות בעיות מסוימות יש לאן לפנות למקרה שצריך להשלים וגם בגלל שזה חוסך זמן טיול יקר... ממה שהבנתי (גם אני מתכננת לצלול בתאילנד וטסה עוד כשבועיים) נדיר המצב בו תצלול רק אתה והבן זוג בד"כ זה בקבוצות ושחושבים על זה, זה גם עדיף שכן לא תבזבז זמן תחתית יקר בלנווט במקום שאתה בכלל לא מכיר... תן למישהו אחר לעשות את העבודה ותהנה "מהנוף"
תהנה

jeshu

New member
זמן טיול יקר ? השהיה באילת לא זולה במיוחד אם לא ישנים על החוף. קורס יכול להיות זול יותר בתאילנד. לפחות כשאני הייתצי היו קורסים בעברית.צריך רק לודא שהם לא חפרים. בכל אופן - המלצה על קורס בארץ תנתן במסרים לכל המעוניין.

lala182

New member
לא חסר סיבות למה לעשות לארץ..

זו רק אחת מהן... ומה עם במהלך ההקורס יהיה לו בעיה בסינוסים או באוזניים והוא לא יוכל להמשיך? שלא לדבר על טיפול רפואי... ודרך אגב השהות שלי באילת במהלך הקורס עלתה כ200 ש"ח כולל ארוחת בוקר במסגרת הקורס... ו200 ש"ח לשבוע בעיני זה לא הרבה וזה לא סיבה לעשות קורס בתאילנד אבל זו דעתי...

jeshu

New member
איפה ישנים ואוכלים באילת ב-200 ש"ח לשבוע ? טוב נו,גם לי זה היה ככה - שינה על החוף ובישול על החוף.

sela v

New member
צודק

באמת איפה אפשר לישון באילת בשבוע ולאכול ב-200 שקל? אם זה היה ככה אף אחד לא היה יורד לסיני, וגם שם 200 שקל לא נראה לי מספיקים לשבוע. בכלל רק אוכל, ולגור אצל ההורים בחינם עלו לי לפני כמה שנים מעל 200 שקל לשבוע.

lala182

New member
זה כמובן רק אם אתה

עושה קורס כמובן... בכל מצב אחר זה לא אפשרי

lala182

New member
באכסניה (המזוויעה יש לציין)

של הקורס... עשיתי באקווה ספורט התנאים היו זוועה אבל גם ככה זה היה רק בשביל לשים ת'ראש ולהתקלח אז אפילו מפונקת כמוני הסתדרה.... וגם קיבלתי א. בוקר מהקיוסק של המועדון בחינם כי אני סטודנטית.. ההפרש בין קורס ללא לינה לקורס עם לינה היה 200 ש"ח.

lala182

New member
וכמובן שזה לא כולל

את כל ההוצאות מעבר ללינה וארוחת בוקר..

itai80

New member
צלילה זה לא משחק - תעשה קורס בארץ

צלילה זהו ספורט מסוכן ודורש יד ומיומנות לא חסרות תאונות צלילה ובטח לא חסרות תאונות צלילה של אנשים שעשו את הקורס בתאילנד וזו אחת הסיבות לחוק 20 הצלילות. אם אתה מעוניין בפרטים לגבי צלילה אתה יכול להיוועץ בפורום צלילה : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=216

למעלה