צלילה בעקבה, ירדן?!

NoamAzogui

New member
צלילה בעקבה, ירדן?!

שלום לחברים הפורום.
האם אתם מוצאים צלילה בעקבה בטוחה (בטחונית, זאת אמרת)?

תודה,
נועם

dovella

New member
כן

מומלץ ללא חולצות גמר מסלול צבאי כלשהוא או עברית בולטת.

טוב ובטוח

דב

רבנצרן

New member
ודאי ודאי

הייתי בעקבה 3 ימים באוגוסט והרגשתי בטוח ונוח - גם בעיר וגם באוירה שבמועדון הצלילה ובמלון. הירדנים מאד נחמדים (בעיני הרבה יותר מהמצרים) ולא הרגשתי שום חשש בגלל היותי ישראלי

NoamAzogui

New member
תודה על עצתכם

בגללכם, עכשיו אני צריך לקבוע מועד ולהזמין חמשוש לזוג...

חי בר

New member
גם אנחנו אכלנו אותה

וצריכים להזמין חמשוש.

למישהו יש המלצות מלון + מועדון שמוציא סירה? פעם היה רק אחד כזה, היום נדמה לי שיש כמה וכמה...

רבנצרן

New member
שני הסנט שלי

לגבי סירה - בד"כ מדובר במינימום של 4 אנשים ואם יש - רוב המועדונים עובדים עם סירה או עם מפעיל סירה. לגבי מלון + מועדון: אני יכול להמליץ על מלון captain + מועדון seastar. הייתי שם באוגוסט דרך חבילה שהזמנתי אצל אילן ורד המוכר והטוב
. המלון נחמד מאד ונמצא ממש במרכז העיר, עם מסעדות ומקומות בילוי מסביב והטיילת במרחק 5 דקות. המועדון צלילה (seastars) מופעל על ידי מקומיים ולא על ידי אירופאים, ולדעתי זה דווקא הרבה יותר נחמד
. בקיצור - טלפון אחד לאילן וכל עקבה על הרגלים

tal702

New member
DiveAqaba ו Al Qidra

אני ממליץ מנסיון אישי על מועדון צלילה http://www.diveaqaba.com/
ובצמוד אליו יש את מלון Al Qidra
http://www.booking.com/hotel/jo/al-qidra.he.html?aid=329424;label=al-qidra-c2pmFNt_0*0NpNYMay4FvwS8170271958;sid=6f1a320a967cd08dee676dfab629d293;dcid=1;srfid=99936fdd9d729bacf21450b466d004c1f41f16ccX1
המועדון מוציא צלילות רק עם סירה, הם יוצאים לשתי צלילות ביום,
המחיר כולל מיכל, משקולות, שתיה קלה חופשית וארוחת צהרים בשרית.
המקום מנוהל ע"י אנגלים, עובדים בו גם מקומיים, וגם מדריכים מרחבי העולם.
מומלץ בחום,
המלון נקי וזול, כולל ארוחת בוקר, קלאסי לצוללים.
שניהם ממוקמים בתוך העיר, במרחק הליכה מהכול.

חי בר

New member
צלילה בעקבה- עדכון

התארגנו ממש בשניה האחרונה, שלחנו אימייל לכמה מועדונים שי באיחור (יום לפני הנסיעה). קיבלנו תשובה רק ממועדון סי-סטאר אז הודענו להם שאנחנו באים, טלפון גם למלון (הלכנו על רדיסון בלו בחוף טלהא), העמסת ציוד לרכב ולדרך.

מעבר הגבול עבר חלק, הירדנים היו מאוד אדיבים. במועדון אמרו לנו שהם לא יכולים לאסוף אותנו מהגבול ורק למוניות מותר להכנס- לא זוכר מה עשינו בפעמים קודמות. בכל מקרה, לקחנו מונית למועדון.

האנשים והצוות במועדון seastar מאוד נחמדים ואדיבים. המלון כרגע בשיפוץ אז יש שם קצת בלגן, אבל בגדול סביר. הגענו עם ציוד שלנו אז אין לי שמץ של מושג לגבי מצב הציוד שלהם. מיכלים- יש להם ניטרוקס, יש להם ברזי דין (וכמובן שגם יוק). הגענו אחרי הצהריים אז עשינו צלילה בהאוס ריף שלהם מלווים במדריכה (או דייבמאסטרית, אין לי מושג) בחורה רוסיה חביבה בשם לאנה. היא די הניחה לנו לנפשנו ונתנה לנו לצלול איך שבא לנו (שזה בערך עד שהיינו כחולים מקור) והאתר שלהם נראה במצב טוב מאוד מבחינת אלמוגים ודגים- יותר טוב מכל אתר בצד שלנו (למעט דרום דרך המשי, אולי).

לאחר מכן בדקנו את המיכלים (נייטרוקס, 7 דינר תוספת לכל מיכל) עבור הצלילה מהסירה למחרת. אספו אותנו עם רכב של המועדון היישר מהמלון ולמרינה. היינו שני הצוללים היחדים על הסירה, אז לפחות בעונת החורף הם כנראה מעדיפים להוציא סירה אפילו עם זוג צוללים? בכל מקרה, צלילה ראשונה נקשרנו לבויה באזור ה-Power station צלילה יפה לאורך קיר. לאורך הצלילה חלפנו על טריטוריה של נפוליאון גדול ועוד אחת של נפוליאון קטן יותר. המון כוכבי ים, רקדנית ספרדיה ובכלל האתר באמת יפה ושמור.

לקח להם יחסית הרבה זמן להקשר לבויה, והקפטן הראה המון סימני אי נוחות מההקשרות במקום (בגלל הרוח), ולאחר הצלילה החליט שאי אפשר להשאר במקום (האמת, אם החבל מתנתק/נקרע אין הוא תוך שניה על הריף- אין לו שום מרחב תמרון) אז דילגנו משם לסידר פרייד, למרות שהיינו מעדיפים להשאר לצלילה שניה באותו האתר.

הסידר פרייד חיכתה לנו לבדה (חורף, אין צוללים?), יפה כרגיל, וזאת הרגשה נעימה להיות שני הצוללים היחידים באוניה הגדולה הזו.

הסירה של המועדון סיסטאר די מצ'וקמקת, לעניות דעתי היא היתה צריכה להיות ממזמן בשיפוץ, אני אפילו לא בטוח שיש לה כושר שייט. מבט חטוף מראה שהעץ רקוב כמעט בכל מקום, מדבקות בדיקת הכשרות על סירות ההצלה המתנפחות פגו תוקף ב-2010, יש מיכל חמצן קטן עם וסת שנראה ריק, הזקף נראה רקוב והמאחזות לחבל ההקשרות רוטטים ונראים עומדים להתלש מהמקום בכל רגע. אינני מומחה לספינות, אבל זאת לא בדיוק סירה שהייתי רוצה לצאת איתה לים פתוח ו/או גבוה

בחזרה לגבול איכשהו הבנו שאחרי הצלילות הם יקפיצו אותנו, אבל כנראה היתה אי הבנה, הגענו לעיר ומשם במונית לגבול. לא ביג דיל.

זהו, היה קצר אבל הצלילות היו מאוד יפות, המים באזור 22 מעלות, הראות מעולה, האוכל היה טוב, הירדנים היו מאוד נחמדים ואדיבים וחזרנו עם טעם לעוד

למעלה