צלילה במקסיקו

talmon2

New member
צלילה במקסיקו

אקדים ואומר שעשיתי חיפוש וקראתי את הדברים שנכתבו, אבל אשמח למידע עדכני ומרוכז במקום אחד...

אני נוחת בקנקון ביולי, ואמור לעשות את כל מקסיקו עד לצפון..מהם אתרי הצלילה הכי מומלצים, והיכן יש יעדי צלילה שאפשר לשהות בהם שבוע - שבועיים ורק לצלול בהם (סגנון קו טאו)?

תודה מראש לעונים...

Squid

New member
לא מכיר את כל מקסיקו, מכיר טוב את איזור

ריווירה מאיה. אתר מספר 1 ביולי הוא דווקא לא בצלילה, שנירקול עם מאות כרישי ליוויתן ומנטות במפרץ מקסיקו, האופרציה יוצאת מאיסלה מוחרס שזה אתר מומלץ ללינה והרגעות בכלל. ממליץ גם לצאת לצלילות מאיסלה מוחרס למספר יעדים נחמדים אם אתה כבר שם. בחזרה לחצי האי יוקטן, ממליץ לשהות מספר ימים בפלאיה דל קארמן ולקחת צלילות מודרכות ושנירקולים בסנוטס. הממומלצים בעיני הם פיט, דוס אוחוס, אנחליטה יש עוד מלא סנוטס מומלצים. אם יש לך כ10 ימים אני יכול להמליץ לך על קורס צלילת מערות בקוניגורצית סייד מאונט, אם אתה מעונין פנה אלי בפרטי ואמסור לך עוד מידע.
הייתי ממליץ לצאת במעבורת לקוזומל ולשהות שם כמה ימים. אי מגניב ואתרי צלילה בים מהטובים באיזור.
כולי קינאה, תהנה.

Yamyam99

New member
מקסיקו

המקום הכי טוב לצלילות ים פתוח במקסיקו זה קוזמל- אי קטן חצי שעה הפלגה מפלייה דל קרמן (בערך שעה ומשהו נסיעה מקנקון), יש שם הרבה אתרי צלילה מצויינים.
וכמובן אל תפספס את הצלילת מערות במקסיקו - הסנוטוס. הן באמצע הדרך בין פלייה דל קרמן לטולום. לדעתי עדיף עדיף לשהות בטולום - עיירה קטנה וחמודה.

Kaneapua

New member
צלילה במקסיקו - שווה

היי,
לפני כמה שנים עשיתי שבוע מאד כיפי באי קוסומל - Cozumel (דרומית לקנקון, חצי שעה במעבורת מ-Playa del Carmen שעולה גרושים). מחירי הצלילולת והלינה היו סבירים עד זולים. זה לא סיני, אבל האתרים הדרומיים באי שווים במיוחד (לוקחים לשם רק צוללים עם נסיון ). הצלילות כולן היו מסירה עם דייבמאסטר מקומי. החוויה שלי הייתה מצויינת, הדייבמאסטר מצא תמיד דברים מענינים, הכיר היטב את האתרים ואחת מצלילות הלילה המדהימות ביותר הייתה בשבוע הזה.
השירות אדיב ומפנק, כולל שטיפת הציוד אחרי כל יום צלילה ופרי + שתייה חמה ביציאה מהמים. חוץ מצלילה, אין מה לעשות בקוסומל - האי די מעפן, כמעט בלי שירידים של תרבויות פרה-קולומביאניות (מאיה) - מה שכן האי מלא בלטאות איגואנה גדולות ומכוערות.
לאחר קוסומל אפשר לצאת לציללת מערות (CENOTES) מפלאייה דל כרמן - מוממלץ עד מאד! לקחתי צילילות מודרכות כי לא היה לי זמן וכסף לעשות את קורס המערות, אבל זה מעביר מצויין את החוויה המיוחדת הזאת. יתרון נוסף - הציוד נשטף במים מתוקים :)

בהצלחה,
KANEAPUA

talmon2

New member
תודה לכולם + שאלה נוספת

אני כנראה אהיה תקופה לא קצרה בפליה ומשם אצא לגיחות - קוזמל כבר עמוק בפנקס שלי. הבנתי שגם מטולום יש צלילות נחמדות?
ומאיפה יוצאים לצלילות מערות הנטיפים? מפליה?

אני דייבמאסטר עם ניסיון לא מועט (אבל גם לא רב מדי, סביבות 130 צלילות)

והכי חשוב - איפה ניתן להיפגש עם כרישי הלוויתן? עדיף בצלילה אבל גם שנירקול תופס!!!

Kaneapua

New member
פלאייה, סנוטס, קוסומל

היי, יש בפלאייה מבחר של מפעילים שמוציאים צלילות לסנוטס. אני צללתי עם GoCenotes והיה סבבה.
לגבי יציאה יומיומית לקוסומל -אני לא ממליץ. בשנים האחרונות קוסומל הפכה לתחנת נמל לספינות קרוז (שייט תענוגות), כך שבכל עגינה של ספינה כזאת האי מתמלא באינטרואיסטים וצוללים פעורים. אתה לא רוצה להיות מצורף לכזאת קבוצה. מה גם שלא יקחו אותך לאתרים הדרומיים. ההמלצה שלי - תשאר על האי ליומיים רצוף, מצא מועדון שעובד עם צוללים רציניים ותהנה ממה שיש לקוסומל להציע.

בהצלחה,
Kaneapua

למעלה