צלילה במים כבדים

rosba74

New member
צלילה במים כבדים

H2O -> D2O מיים כבדים משמשים לקרור.

אם למישהוא חם וחייב לצלול, למה לא במיים כבדים ?

שאלות פילוסופיות...

מי ים המלח סתם מלוחים ולא טעימים, אבל מיים כבדים , זה מעניין...

zulufox

New member
עשו, עושים, ויעשו את זה ..

r7000

New member
בא לי להיות כבד!!

מיים כבדים זה יקר.. אבל בכור גרעיני יש בריכות כאלו אז עם קצת קשרים זה זמין. בכל אופן תוכל לחפס תיאור באינטרנט איך מתים מקרינה גרעינית (מוות איטי הדרגתי וצפוי מראש.. אפשר להכין לו"ז כדי להפרד מהקרובים) כי מיים כבדים פולטים מלא קרינה.. אבל אם בא לך ממש לשקוע מה אתה אומר על צלילה בכספית?

rosba74

New member
צלילה בכספית נשמע מעניין..

אחרי צלילה בים תיכון, עם 0 (zero, nada) ראות, וזרמים שלוקחים אותי לאן שהם רוצים, אם לא היה חבל להחזיק בו בשתי ידיים..

אז צלילה במיים כבדים, או בכספית כבר לא מאתגר..

אני עדיין מתכנן את הצלילה, במיכל 60 טון מעל הדירת גג פה, שמשמש למקרי חירום כמו שריפות, וגם להביא לשם כמה קרפיונים...

r7000

New member
ממשיך להיות כבד

טעיתי.. צלילה במיים כבדים או כספית תגרום לציפה חזקה :) .. תצטרך המון משקולות. אם תרצה לשקוע אז צלילה בשמן זה הפתרון.. עדיף ארומתי.. זה עושה טוב לעור ועדיף בלי חליפה...

rosba74

New member
נשמע ממש טוב..

צלילה בשמן ארומתי..

אני יודע גם על אמבטיה משוקולד, אז צלילה במיכל שוקולד נוזלי יכול להיות מעניין..

poochie

New member
כמה נקודות פיזיקליות

מעבר לעניין הסרטן (שהוא קשקוש - מים כבדים אינם רדיואקטיבים. למעשה מים רגילים מכילים אותם בריכוז 0.003%), אתה צריך לקחת בחשבון שמים כבדים הם, במפתיע, יותר כבדים ממים מזוקקים פי 1.105, וממי ים פי 1.073, מה שאומר שראשית הציפה שלך תהיה מאד חזקה (לשם השוואה מי ים המלח כבדים פי 1.240 ממים מזוקקים, ושם אתה לגמרי צף..), לכן תתכונן לבוא עם משקולות. דבר שני (וחשוב יותר) שצריך לתת את הדעת עליו הוא זמני דיקומפרסיה יותר קצרים: מאחר והמים כבדים יותר, הלחץ גדול יותר. למעשה, עד שיוסיפו אופציה כזאת למחשבי צלילה, תצטרך לצלול עם טבלאות ולחשב את העומק שלך כגדול פי 1.073 מהעומק האמיתי. לדוגמא אם זמן תחתית במים רגילים לפי טבלה בעומק 28 מטר (90 רגל) הוא 25 דקות, הרי שבצלילה במים כבדים זמן תחתית יהיה מקביל לעומק 30 מטר (1.073x28, או 100 רגל), שהם 20 דקות. דבר אחרון הוא העלות: מים כבדים הם מאד יקרים, אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

למעלה