צלילה באפריל

ayeletff

New member
צלילה באפריל

הי,
אני מחפשת המלצה ליעד מעניין ומיוחד לצלילה בחודש אפריל (יש לי כ - 12 ימים).
אני אוהבת בעיקר צלילות עם דגה גדולה וצלילות ריף צבעוניות ועשירות. אני פחות מתחברת לצלילות של ספינות טבועות וכו׳.
כדי לקבל מושג איזה צלילות אני מחפשת - נהנתי בצלילות בסיני (כמובן), באיים המלדיביים, בפלאו ובמערות במכסיקו.
תודה מראש!

shmuel16

New member
צלילה בקפריסין לזנוביה, אלכסנדריה, קריקט.....

שלום רב

אם האי קפריסין בא בחשבון אז :
במרחק של 40 דקות טיסה מישראל ובעלות LOW COST של אל על
את יכולה לצלול לספינות הטבועות בקפריסין בהן ה"זנוביה" שנחשבת
לאחת מעשר הספינות הטרופות הטובות לצלילה בעולם
אשמח להעביר לך עוד אינפורמציה במסר אישי

סמואל
לרנקה
קפריסין

Squid

New member
פיליפינים. תנסי להגיע לטובטהה, עונה על

ההגדרות שלך.

כן וכן

אפשר לשוב למלדיבים שוב. זה בד"כ הכי כלכלי.
גם פיליפינים נהדר ויש גם טיולים טובים לטובתאה.

נשמח לעזור

חתולי12

New member
הייתי בודק גם את איי אנדמן

חבר טוב צלל באיי אנדמן ונהנה מאוד
המקום שופע באלמוגים דגים ואני מאמין שגם החברה הגדולים מבקרים שם
מנטות וכרישי לוייתן
גיאוגרפית המקום לא כל כך קרוב למאלדיביים אבל עדיין זה האוקיינוס ההודי וכמעט אותם בעלי החיים
אצלי בכל מקרה הנקודה הזאת מסומנת כיעד עתידי
אני יודע שאילן ורד בודק לאחרונה את האיזור בצורה רצינית אז תוכלי להתיעץ אית
או כמובן נשמח עוד יותר אם הוא יגיב פה

אנדמן

איי אנדמן תוחמים את ים אנדמן מערב . ההגעה היא מצ'אניי או כולכתה. צריך ויזה להודו.
עונה נובמבר עד אפריל. הכי טוב פברואר מרץ ואפריל (עדיף חצי ראשון של אפריל)
מרבית האנשים מגיעים לפורט בלייר ומשם ל-Havelock .מתמקמים בריזורט וצוללים באזור.
אזור זה אינו מספיק טוב מבחינתנו בהיבט של תמהיל המצדיק הגעה במיוחד וחלקו הרוס בעקבות הצונאמי.
לאחרונה קמה אופרציה מקומית ראשונה מסוגה של ספינת Liveaboard רצינית להפלגות באזור.
אופרציה זו מיוצגת על ידנו בלעדית בישראל. יחד איתם בנינו מסלולים שאמורים להיות ה"צעקה הבאה" בעולם הצלילה.
המיוחד בהפלגה זו היא ההגעה לאיים סופר מבודדים המנותקים מדיג מסחרי ותיירות. הם רחוקים מאד
ומעט מאד אנשים צללו שם בעבר. במקומות אלו אכן יש הגעה של כרישים, מנטות , מובולות ולהקות דגי ים פתוח.
כל זה לצד ריפים עשירים והמון המון דגה.
עניין זה עובר בדיקה רצינית על ידי משלחת ראשונה היוצאת בהובלתי ובהובלתו של בועז סמוראי 09-19.02
מקווה שהתוצאות יתאמו את הציפיות אולם אין לדעת. נוכל לעדכן לאחר חזרתנו.

Cobi Hay Yacobi

New member
אני רק אניח את זה כאן...

משלחת ראשונה מסוגה לאחד האזורים הנידחים והבלתי מוכרים בעולם. איי אנדמן הנידחים: Barren Island & Narcondam Island זהו טיול הרפתקני לגילוי אזורי צלילה חדשים, טיול הטומן בחובו הפתעות רבות והבטחות גדולות.

משלחת לאיי אנדמן

ayeletff

New member
תודה לכולם

לפי מה שאני מבינה צלילות ב - Tubbataha הן רק באמצעות ספינה - האומנם או שיש אפשרות גם לצלילות יומיות מהיבשה?
הפעם בא לנו להתמקם על היבשה ולצאת לצלילות יומיות ולא לעלות למספר ימים לספינה.
אילן - מהבחינה הזו המלדיבים זה יעד מושלם, אבל היינו כבר מספר פעמים ורוצים לגוון. יש לך רעיון ליעד דומה בתנאים?
מה עם צלילות בבליז?
שבת שלום!

בכיף

בליז חביבה - לא יותר מזה. המדינה אמנם מתגאה באחת השוניות החוגרות הרציניות בעולם אולם יש להבין:
הריף הקאריבי אמנם מעניין אך יחסית חד גוני. יש חיות, יש כרישים לעיתים ותלוי היכן ומתי - אבל לא היתי ממליץ לבנות על זה יתר על המידה.
דווקא בבליז הייתי ממליץ בחום על הפלגה. היתרון הבליז הוא שמלבד הצלילות מדובר במדינה קטנה ונוחה מאד לטיול ומלאת אטרקציות
גם ביבשה. חלק מאתרי המאיה החשובים במרכז אמריקה נמצאים שם כמו גם טבע מדהים. אגב, שלא כמו בעבר - ביטלו הצורך בויזת כניסה לבליז.

מאחר ונושא הצלילות הוא העיקרי כאן ומאחר ואת מעוניינת בלינה בריזורט ועם זאת להגיע לצלילות טובות, צריך לבדוק התקציב.
יעד נפלא שניתן לשקול הוא פלאו. בפלאו ניתן לקחת חופשה במלון ויציאה לצלילות ימיות. בקונסטלציה זו ובמידה ומוכנים להתפשר על מלון
פשוט, ניתן להגיע כמעט לכל האתרים המובילים ובתקציב הרבה יותר זול מאופציית ההפלגה.
זה יעד של שוניות סופר צבעוניות ובנוסף מגוון עצום של דגה כמו גם החברה הגדולים.

הפיליפינים הם אחד היעדים האהובים כאן ובהחלט אחד האהובים עלי. יש להבין כי מדובר ביעד בו מגוון אפשרויות מאד רחב אבל
גם מאד מפוזר. לכן במידה ורוצים לחוות חלק נרחב ממגוון זה, הדרך הנכונה היא לנוע ממקום למקום. מרבית הלוקיישנים מציגים בעיקר
צלילות שופעות מאקרו. זהו אחד המקומות הטובים למטרה זו. כמובן שיש גם נקודות בהן רואים חיות גדולות כמו מלפאסקווה המציעה את הכרישועלים
ב-MONAD SHOAL ולבני הקצוות ב- GATO ISLAND. אנחנו כמובן מציעים אפשרויות במקומות אלו.

יש גם פיג'י, פולינזיה הצרפתית , מקסיקו , בהאמס ועוד רבים. העניין הוא מה הציפייה מבחינת "מה רוצים לראות" ותקציב.

כמו-כן, אפריל הטיסות יקרות באופן יחסי לכלל היעדים בעולם הן מהסיבה שהחיבור מישראל ליעד יקר בגלל תקופת פסח והן "בזכות"
האירופאים שנוסעים לפני, תוך כדי ואחרי ה-Easter.
כדאי להחליט מהר ולתפוס מקום ASAP.

אגב, מדוע ריזורט ולא הפלגה???? האם קשור להרכב הנוסעים ??
אגב 2, איפה במלדיבים הייתם? יש לא מעט אפשרויות שם.

ayeletff

New member
שוב תודה

בפלאו צללנו ודווקא בהפלגה. מאוד נהננו. ואני מניחה שמתישהו נחזור לסבב נוסף. גם בסיני בזמנו צללנו בהפלגה, כך אנחנו לא נגד הפלגה באופן עקרוני ויש מקומות שאני מסכימה שעדיף בהפלגה. הפעם החלטנו שאנחנו רוצים חופש בשילוב עם צלילות. בסופו של דבר בהפלגה יש בין 4-5 צלילות ביום ותחושת ״הפיספוס״ גורמת לכך (לפחות אצלנו) בסוף שצוללים את כולם או את מרביתן (אני פחות אוהבת צלילות לילה).

יש לנו 12 ימים באפריל (פסח - זמן נוח מבחינת עבודה ולא מבחינת הכיס כפי שציינת). אנחנו אוהבים צלילות עם חיות גדולות וצלילות ריף עשירות. לגבי התקציב - לא מצומצם.

במלדיבים צללנו בכמה הזדמנויות שונות באזור North Malé Atoll. המלצה על אזורים נוספים במלדיביים יתקבלו בשמחה.

אני אבדוק שוב את הפיליפינים.

כשכתבת על אינדונזיה זה כלל גם את באלי?

תודה רבה!

אינדונזיה

במידה ויש דרכונים זרים ניתן גם לשקול יעד זה אליו אנו שולחים אנשים בעלי אזרחויות זרות.
כישראלים , גם ביציאה עם ויזת "עבודה" קבוצתית הניתנת בסינגפור הייתי ממליץ להיזהר.
כבר ראינו קבוצות שנתקעו בסינגפור למרות הבטחות לקבלת הויזה.
אנו , לקבוצות ישראלים, בשלב זה ירדנו מיעד זה בגלל הסיכון שבדבר.

ilanbt

New member
בעסה

החלום שלי בה' הידיעה זה כמה שבועות במיצרי למבה

קבוצות

קבוצות יוצאות ויצאו לאינדונזיה.
בפועל זה עובד.
מבחינתי מדובר באפשרות בעלת סיכון גבוה יחסי ולי לא מתאים לארגן דבר כזה בשלב זה.

מי שעושה זאת - שיהנה.
מבחינתך, אם ישנה אפשרות - צא.
אם תהיה בעיה - וודא מראש כי ברור שכספך יוחזר לך.

ilanbt

New member
אני כנראה אנסה בעתיד

אבל החלום שלי שונה קצת ממה שיוצע בקבוצה

מזל שיש כל כך הרבה יעדים שווים עדיין שלא הייתי בהם.

למעלה