צלילה באילת

clairvoyance

New member
צלילה באילת

היי, עברתי קצת על הפורום, הצלילות שלכם נשמעות ממש ממש כייפיות (אחלה של תיאור צלילה אבי!) אני כל כך מתגעגעת. בקיץ השנה עשיתי קורס צלילה בתאילנד - 2 כוכבים, ומאז לא צללתי. שאולותי הם: 1) אחרי כמה זמן צריך לעשות "ריענון צלילה", זה בכלל הכרחי או רק מומלץ? 2) מה לגבי ביטוח צלילה? הכרחי? איפה כדאי לעשות? האם זה ביטוח לשנה או ביטוח על כל צלילה שיוצאים וכדומה? 3) האם יש זמן או עונות מועדפות לצלילה באילת? תמשיכו עם הדיווחים הכייפים האלו שגורמים לי קנאה נוראית :)

Alto

New member
צלילה באילת - תשובות

1. רענון - אחרי חצי שנה ללא צלילות הכרחי! ובלי קשר מאד מאד מומלץ. 2. ביטוח - הוא לשנה, הכרחי, איפה זה כל אחד והעדפות שלו. 3. עונה מועדפת - תמיד וכמה שיותר. תעבור על הפורום, יש הרבה דיונים על צלילות רענון וחשיבותן וכן על הביטוחים השנים.

אבי ע

New member
תודה ../images/Emo13.gif לשאלותייך אוסיף

על התשובות שכבר קיבלת: נתקלנו בפורום בכמה מקרים של קורסי צלילה בתאילנד שבהם ההכשרה לא היתה מספקת, ובמקרה אחד הדבר כנראה הוביל לתאונה קטלנית. לכן בהחלט מומלץ גם לעשות רענון יסודי, וגם לבצע צלילות ראשונות בזהירות, ורצוי עם צוללים מנוסים (וללמוד מהם). כפי ששמת לב כל הזמן יש נציגות של הפורום באילת ואם תתאמי בודאי תוכלי לצלול עם חברים/ות מהפורום. אשר לעונות: אני אישית מעדיף יותר מכל את ינואר-פברואר: המים צלולים ביותר, וריק... בפברואר-מרץ מתחיל להגיע פלנקטון ומעכיר מאד את המים, וגם בקיץ ובסתיו הראות לרוב לא חוזרת לשיאים של החורף. אבל מעבר לכך, באילת ממש כל השנה מתאימה לצלילות.

clairvoyance

New member
וואי, תודה על התשובות המהירות

אני אנסה לקחת צלילת רענון, ולאחר מכן - צלילות עם המנוסים יותר, לפי הצעתכם. בקשר לעונות - בינואר כבר מתוכננת לי חופשת סקי, אבל בפברואר, נראה לי מתאים ביותר. בהמשך לשאלותי, כמה אמור לעלות שכירת ציוד? (כדי שאני אדע כמה כסף לנסות לאגור בכיסי הדל..?).

ניב ד

New member
שכירת ציוד

ציוד מלא יכול ליום הוא בסביבות מאה וקצת ש"ח, אבל כל פריט שיש לך מוריד מהסכום הזה כך שאפשר להגיע גם רק לכמה עשרות שקלים. המקום הזול באילת לשכירת ציוד ומיכלים הוא ללא ספק בסנובה וגם יש הנחה לחברי הפורום.

akira

New member
שכירת ציוד מלאה

עולה בסביבות ה140-150 ש"ח ליום, כולל שני מיכלים, כאשר בד"כ אפשר לסדר הנחה של 10% בלי הרבה בעיות (חייל/סטודנט/חבר מועדון וכיו"ב) ולהגיע לאילת אפשר ורצוי בכל עונה, ואם באמת על תקציב, ירידה לאילת עם 2 ימי צלילות, כולל שינה על החוף באוהל, דלק אוכל ושאר דברים (כולל השכרת רוב הציוד) נסגר ב 500 ש"ח -דניאל

siliconarts

New member
סקר שוק ע"י ניב ד.

רוב הצוללים ינסו למשוך אותך למועדון שלהם, זה מעין גאוות יחידה או משהו כזה. רק זכור, לא בהכרח, יותר יקר = יותר טוב. אך בד"כ זול יותר = מתוחזק פחות, ושוב גם זה לא בהכרח. אני לא מקבל אחוזים משום מועדון, לכן עצתי לך - תמצא לך את המועדון שלך, זה שיותר נוח לך להיות בו - תדאג שלא תתקע במועדון שנמצא רחוק מידי מהים ולא מספק טרמפים עפ"י בקשה (יש כאלו שדי רחוקים אבל יקפיצו אותך עד המים). אני אישית צולל בדר"כ בקורל סי דייברס (טלפון 180022DIVE) - אני מאוד מרוצה. יש גם מועדונים שיסדרו לך לינה מוזלת באכסניה שלהם/הסדר. אבל אם אתה יורד לאילת יחד עם עוד צולל - ואתה לא מכיר אף מועדון - לך איתו לאן שהוא הולך - ההבדלים בין המועדונים הם עד 50 ש"ח ליום צליללה בד"כ. והכי חשוב - בדוק את הציוד לפני שאתה יורד לצלילה (בכל מועדון). והעיקר תהנה!

שטויות

רק לידיעתך בכללית, אתה מדבר שטויות, גם לנו אין אחוזים מאף מועדון, ויאשרו זאת מנהלי המועדונים שגם הם חברים כאן בפורום. אנחנו חבריי הפורום לא אומרים לך תלך לכאן או לשם, אנחנו כן ממליצים על מקומות שונים שכן מכירים מקרוב מכירים את הנפשות הפועלות. לדברייך בדבר טיפול בציוד אתה מדבר דבריים ללא ידע מקדים בכלל, (אני במקומך הייתי שותק לפני בירור קפדני). ההבדלים במחירים הם לא לפי ימי צלילה בכלל הדבר הזה לא מתומחר בצורה כזו,(תלוי מה השכרת וכמה דחיסות היו לך). אבל כן אתה צודק לגבי בדיקת הציוד לפני הירידה למים. אני הייתי מציע לך לקחת ריענון רציני לפני הצלילה הראשונה שלך למים עם חבר/ה. צלילה בטוחה ח ג ש מ ח
קיסר הדור

javierg

New member
גאוות יחידה?

גאוות מועדון! אם אני מכיר מועדון שכיף להיות בו, שהאוירה נחמדה, שהאנשים נחמדים, לא יהיה זה טבעי שאמליץ עליו בחום? כל המועדונים עושים את אותו הדבר, פחות או יותר: אתה נותן כסף והם נותנים לך ציוד, הדרכה, וכו´. אין כמעט הבדל בין המחירים. לא תוכל כנראה לקנות מאזן חדש בהפרשים שבין מחיר צלילת רענון בין המועדונים השונים. אז אולי מה שאני לא ממליץ הכי מתאים בשבילך, אבל אני ממליץ בחום: סנובה, סיאם, מנטה, אקווה ספורט. אני אישית לא ממליץ על מרינה דיוורס (ללא סיבה מיוחדת, אני פשוט לא מכיר אותם מספיק) אבל אני יודע בוודאות שהם מומלצים מאוד ע"י חברי הפורום. צלילה מהנה!

אילוניק

New member
גאוות יחידה +++++++ועוד +

אני אישית לידיעת כל חברי הפורום צולל דרך מועדון מרינה דייברס כבר כמעט 5 שנים שם גם עשיתי את הקורס הטכני שלי שהמדריך היה גור צור לסיכום מועדון10 אוירה10 קרוב לסטיל יש להם אכסניה חדשה הנחות לחברים בדולפין רייף השייך לקבוצה תחנה למילוי נייטרוקס של אנדי במועדון חנות למכירת ציוד צלילה בית קפה קטן וחמוד יחס אישי הוגן לוקרים בחינם לכל חבר ומניסיון עזרה בכל תחום משימעון סגן המנהל משי המנהל מגור והכל בחום רב ובלי התנשאות מה עוד צריך חופש מים חוב חנקן נמוך רעב לצלילה וקדימה למרינה דייברס אילוניק היפה i.h.b

פליפר.

New member
מצטרף להמלצות על

מרינה דייברס ועל סנובה - יחס מאד נחמד, ציוד טוב, פשוט מקומות שנעים להיות בהם. שניהם קרובים לים (מרינה דייברס יותר) כך שאין שום בעיה (ושניהם ליד אתרי צלילה יפים) לגבי השאר - לא מכיר מספיק טוב

ניב ד

New member
לא הבנתי את הקשר אלי

לידיעתך המועדון היחיד באילת שרחוק מן הים הוא קורל סי והם אכן דואגים להקפצות לאתרים. כל יתר המועדונים הם או על החוף או בכביש ממול (מנטה וסנובה). את לאקי דייברס אנחנו אפילו לא מחשיבים כמועדון לצורך הענין. ולגבי סקר שוק - אני מכיר היטב את כל המועדונים באילת וחד-משמעית בסנובה יותר זול לחברי הפורום, ולדעתי גם לבריות אחרות.נקודה ! גם אנחנו לא מקבלים אחוזים משום מועדון ומאף אחד - רק יחס ומחיר.

albanetc

New member
אין בכוונתי לנקוט עמדה כלשהי

בדיון הזה, אבל מבחינת לוגיקה פורמלית (עד כמה שאני זוכר אותה) יש סתירה מסויימת בין משפט א´ - "בסנובה יותר זול לחברי הפורום" ומשפט ב´ - "אנחנו לא מקבלים אחוזים משום מועדון", בהינתן, כמובן, שחברי הפורום = אנחנו.
או ששכחתי משהו? באותה הזדמנות - ברוך השב וחג שמח

ניב ד

New member
אהמ... ../images/Emo137.gif

תודה וחג שמח גם לך. לגבי לוגיקה - אני טיפוס של רגש יותר... אבל פה מדובר בסמנטיקה ולא בלוגיקה. כשאתה מקבל אחוזים ממישהו הכוונה כמובן שמשלמים לך אחוז מסויים עבור השירות - למשל מעודד אנשים לבוא למקום. הנחה היא בפירוש לא מתן אחוזים - זה לא שעל כל שלושה אנשים שבאים מהפורום אתה מקבל עוד כסף... ובלי קשר - מובן שגם מועדונים אחרים הם מצויינים, אבל עובדה שרוב חברי הפורום מעדיפים את סנובה לצורך מיכלים, משקולות, קרטיבים וכלבים דלמטיים.

אבי ע

New member
מועד ב´ בלוגיקה למתחילים ../images/Emo8.gif

1. בסנובה אכן זול לחברי הפורום בצורה משמעותית. 2. איש מחברי הפורום אינו מקבל אחוזים על מתן המלצה זו. היכן הסתירה?

javierg

New member
הפעם הראשונה שהגעתי לסנובה

היתה מתוך סקרנות. אפילו לא ידעתי שהם מתפקדים כמועדון צלילה, הייתי בטוח שהם עושים אך ןרק סנובה. מאוד מצא חן בעיני לקרוא את ההודעות של בני- בעל ידע נרחב מאוד ועתיר נסיון בכל מה שקשור בצלילה- והוא מעולם לא ניסה ולו ברמז לעשות פרסום בפורום לסנובה. אז הלכתי לשם, והמקום נחמד. מזכיר קצת את סיני. שקט. אנשים נחמדים מאוד. אז בלי קשר למחירים אני חושב שהמקום מאוד מומלץ. זה אפילו לא קשור ללוגיקה בסיסית. לא מקבלים שם אחוזים, מקבלים שם יחס נחמד. וזה מובטח לא רק לחברי הפורום, אלא לכל מי שמגיע לשם.

Cassiopeia

New member
זה בתכנון שלי גם כן

שמעתי עליהם כי נחמד קטן מקצועי וחמים אצלם. בפעם הבאה אבקר שם.

כיסך הדל

לא שזה ממש עניני פשוט תהיתי לעצמי כמה דל כיסך לאור העובדה שבינואר את עוזבת אותנו לטובת מורדות מושלגים אי-שם

c_f

New member
לאיזה מהמועודנוים יש אופצ´ ללינה?

ומה המחיר (אם מישהו יודע),תנאים??? שוּקרַן

למעלה