צלילה באילת

helius

New member
צלילה באילת

ערב טוב לכולם, חזרתי לא מכבר מאילת שם צללתי פעמיים, ביתוש ובסלע משה. היו אחלה צלילות, היו המון דגים ליד הסלע וביתוש היה נחמד. אבל לא בזה עסקינן. שאלה לי לכל חכמי הפורום. בצלילה הראשונה ליתוש, שאגב היתה צלילת ניטרוקס, לקחנו מיכלים ומציוד וירדנו שמחים וטובי לב למים. איך שנכנסו למים, עוד לא הפסקתי לשים את המסיכה ואני שומע ציפצוף מאחור. ביקשתי מבן זוגי לבדוק את פשר התופעה והוא אמר שיש זרימה חלשה של בועות אוויר מהווסת. בעודי מתארגן לחזרה לחוף חברי אומר שגם אצלו יש ציפצוף. אני בודק אותו ואני מוצא זרימה יפה ומכובדת של אוויר מהווסת. להשלמת הפרטים, כאשר בדקנו את לחץ המיכלים היו בשניהם 210 אטמ´. כאשר בדקנו האחד לשני את המיכלים לי היו משהו כמו 205 אטמ´ ולבן זוגי היו 200 אטמ´. במועדון הסתכלתי על האו-רינג במיכל שלו והיא נראתה בערך משנות השישים בעוד ששלי נראתה בסדר גמור. חברי החליף מיכל בעוד שלי נאמר שישנם ווסתים שמאזנים לחץ האוויר המוזרם, ע"י זרימה קלה של אוויר מהווסת (דובר על הדרגה הראשונה). מישהו יכול לאמת?/להרחיב בנושא? אגב צללתי עם אותו המיכל ליתוש והיה בסדר גמור. לא ברח אוויר והכל היה סבבה. סיפור אחר היה שמד העומק הראה ביתוש על 22 כשידוע היתוש נמצא בשלושים.(מכיוון שלא האמנתי שאני רואה את זה בדקתי את העומק במחשב הצלילה ובמד של בן הזוג. מיותר לציין שהחזרתי את מד העומק לאחר הצלילה ווידאתי שהוא הולך לבית המלאכה.

פליפר.

New member
לגבי "שריקת ווסת" וירידת לחץ

אכן יש ווסתים שכאשר הם מחוץ למים (לחץ סביבתי נמוך) הם משחררים קצת אויר דרך חורים שנועדו לכך ויש שריקה קלה. כמות האויר הנפלטת היא זניחה ובזמן צלילה ה"נזילה" מפסיקה. לגבי ההבדלים בלחץ האויר - כאשר נכנסים למים המיכל מתקרר ואז יש לפעמים ירידה קצת בלחץ האויר (כתוצאה מהתקררות האויר ולכן גם הדחיסות יורדת). ירידה של 5 אטמוספרות היא אפשרית ודי נורמלית

שרקי..

New member
אם הווסת היה מתוצרת שרווד ?

בחברה זאת יש אכן דרגה ראשונה שמשחררת זרם בועות קטנות במשך כל זמן הצלילה בכדי לשמור על הווסת מפני חדירת מים ומזהמים. פליטת בועות זאת לא אמורה להיות מלווה ברעש כל שהוא.

מוטי

New member
תגובה 1

הדליפה נגרמת משכיקה של תושבה לחץ גבוה או אורינג לחץ גבוה הסיבה היא טיפול לא בזמן או בטיפול לא הוחלפו שני הדברים במיוחד האורינג.

למעלה