צלילה באיים הקנריים

צלילה באיים הקנריים

בחודש אפריל ביקרתי באיים הקנריים, טיול שהיה ברובו יבשתי. בין לבין נכנסו גם 5 צלילות. התוכנית היתה לצלול קצת יותר אבל המים היו קרים מאוד 17-18 מעלות כך שצלילה אחת ביום היתה די והותר. צללתי בשני איים - אל היירו ולנזרוטה.
אל היירו - 2 צלילות בינוניות, נחמדות, ראות סבירה. צלילה אחת WOW - צלילה לEL BAJON - לוע של הר געש תת מימי. ראס מוחמד של האיים הקנריים. הרבה מורנות, דקרים, זרם מטורף בפינות של הריף, איפה שהברקודות מסתובבות. מי שהלך לצלם את הברקודות (אני) נסחף בשניה בזרם וחטף היפרונטילציה (שוב אני) בכוחותי האחרונים שבתי אל הריף ומשכתי עצמי למדרגת הסלע שם צפו בברקודות ובי המדריך והבחורה השניה, לא יודעת מי נתן הופעה מרשימה יותר חחח. בסוף הצלילה מגיעים ללוע הר הגעש. הר הגעש הזה רדום אבל קרוב מאוד נמצא הר געש תת מימי פעיל שהתפרץ כאן ממש לא מזמן. צלילה שווה ביותר. נותנים לכל אחד לצלול פעם אחת באתר כי יש מגבלות על מספר הצוללים בו.
לנזרוטה - שתי צלילות. אחת פרטית לגמרי עם מדריך ודייבמאסטר מתלמד. צלילה מדהימה לאתר בעל השם המרהיב החור הכחול- דיונוניות לרוב, המון דגים במים, סוסון ים צהוב, חשמלן וגולת הכותרת ANGEL SHARK. אפילו שניים. את הראשון המדריך איתר במיומנות. היה קשה אבל הצלחתי לצלם. את השני אני "איתרתי", כלומר עברתי כמה ס"מ מעליו בלי לראות (היה קבור בחול) והוא קפץ בבהלה מתחתי ונס על נפשו, נראה לי שהמדריך צחק חצי צלילה אח"כ....
צלילה שניה לאתר הקתדרלה - אתר שיכול היה להיות טוב אם לא היהקר (17 מעלות), מסיכה עם אדים כל הצלילה, וקבוצה מעפנה של צוללים ששרפו רבע שעה בכניסה ויצאו אחרי 35 דקות. מכיוון שהיה כל כך קר ועם מסך ערפל מול העיניים אולי זה היה לטובה....
סה"כ בהחלט נהניתי, לא הייתי נוסעת במיוחד לאיים הקנריים לצלול, לפחות לא בתקופה הזו של השנה שהמים כ"כ קרים (גם בשיאהחום הם לא הרבהיותר חמים) אבל כתוספת ליעד יבשתי מדהים ביופיו בהחלט מומלץ.

למעלה