צליאק

טליאמתי

New member
היי וברוכה הבאה
כן, יש קשר בין צליאק לסוכרת
הנה ההסבר המקצועי של פרופ' קרפ מתוך האתר דוקטורס:
http://www.doctors.co.il/ar/14883/סוכרת+וצליאק:+הקשר+האוטואימוני.
&nbsp
כשמדובר בסוכרת סוג 1 (נעורים) אין קשר בין הסוכר שצורכים לבין התפרצות המחלה.
המחלה הנה אוטואימונית והתפרצותה אינה מותנת תזונה:)
&nbsp
יש בפורום צליאקים שהם גם סוכרתיים.
גם אצלי במשפחה הסיפור הגנטי די צפוף. אני ואמא שלי חולות צליאק, יש לי בן סוכרתי מאז גיל 12.5 (כבר 17 שנים) ויש לי בת צליאקית מזה 5 שנים. (בנוסף, יש לי בת שנמצאת במעקב כבר 4 שנים לגבי התפרצות מחלה אוטואימונית שונה מהשתיים האלה)
&nbsp
&nbsp

צליאק

שלום לכולם ,אני חדשה באתר ובעלי החליט לתת לי את שם המשתמש הזה ולא בכדי...בגלל שאני באמת אמא שאוהבת להיות מודאגת תמיד...לפני כשנה בתי בת החמש אובחנה כצליאקית ,לאחר שהייתי אצל רופא,ותזונאית של קופת חולים וקיבלתי כלים כיצד להתמודד ואיך...אני דואגת לתזונה מתאימה ללא גלוטן כמו כן קונה לה לחמים מעדן טבע מרקט בעיקר של המותג גרין לייט,עוגיות ללא גלוטן וכדומה..כאמא מודאגת אני מאוד אוהבת לגלוש באינטרנט ולקרוא על הנושא,ואתמול קראתי הרבה תגובות של אנשים עם צליאק שיש להם גם סוכרת!ברצוני לדעת האם למי שיש צליאק אמור לפתח גם סוכרת???מה גם שראיתי שכל הלחמים והעוגיות וכל מיני מאכלים אחרים כתוב שהם ללא גלוטן וללא סוכר למה?הבנתי כבר ששתיהם מחלות אוטואימוניות...אבל לא חייב שיהיה בינהם קשר...תודה לכל מי שעונה...(אם אפשר להמליץ על רופא טוב -גסטרו,ונטורופתית טובה באזור תל אביב ...אשמח לכל מענה...)

keren143

New member
היי

אפשר לגלוש באינטרנט ולקרוא על הרבה מחלות מפחידות.. :)
אפשר גם לדאוג בלי סוף..
מציע לך קודם להתמודד עם מה שיש ולא לפחד ממה שאין. ולא ידוע אם יהיה כמו שלא ידעת שיהיה צליאק את לא יודעת אם יהיה משהו אחר חס וחלילה
גם לי היתה תקופה שכל דבר הקפיץ אותי (גם עכשיו האמת..) וחשבתי שיש לי עוד משהו . כי כשמגיע משהו אחד ועוד משהו מתמשך נכנסים לפלונטר של דאגות...
בחנויות יש הרבה מוצרים שהם ללא גלוטן וללא סוכר גם כי היצרינים רוצים לפנות לשוק רחב יותר גם בגלל הטרנד ולאו דווקא מהסיבה שהם מודעים לקשר
הגנטי בין השניים (לא נראה לי שהם התעמקו בנושא עד כדי כך..:) וגם עם כל הכבוד .. אין הרבה כאלה..)

זהו, תפסיקי לדאוג:)

keren143

New member
תשובה

כרגע למיטב ידיעתי הצליאקים הם 1% מהאוכלוסיה הכללית.
חולים בצליאק + סוכרת הם פחות לפי ההיגיון...
התכוונתי שהיצרנים לא ישקיעו במוצרים רק בשביל אוכלוסיה מצומצמת מאוד
משמע קיומם של מוצרים אלה לא מצביע על קשר בין המחלות...

אני לא נכנסת למספרים , לסיכויים ולאחוזים כי אני לא יודעת אותם ...
אני מציעה לך שוב לא להתעסק בזה כל עוד אין את זה..

hillator

New member
חלק מהמוצרים ללא סוכר

זה גם לחולי צליאק שלא רוצים להשמין..

למעלה