צליאק רדום ???

• פותח הנושא tsuck
  • פורסם בתאריך

tsuck

New member
צליאק רדום ???

שלום. מישהו שמע על צליאק "רדום" ? מה המשמעות של זה ? תודה.

המשמעות היא צליאק ללא סימפטומים

או, אם נדייק, ללא סימפטומים שרגילים לקשר לצליאק.

tsuck

New member
הבהרה

בדיקות הדם הראו שיש צליאק (או יותר נכון נוגדנים), אך הביופסיה הראתה שהכל תקין. אז כדאי לשמור תזונה נ"ג או לא ?

נילוס11

New member
רדום,רדום,עד שהוא קם מתישהו?

אצלי הוא התעורר בסביבות גיל 45. אם כדאי לך לשמור על תזונה נ"ג , לדעתי רק רופא מומחה,רצוי שיתן לך תשובה.

מה אומר הרופא?

זו כמובן צריכה להיות קביעה של רופא ולא של הפורום. לעניות דעתי צריך בכ"ז לשמור על תזונה נטולת גלוטן. ביופסיה באה להראות את הנזק שנגרם למעיים. העובדה שלא נגרם נזק למעיים היא משמחת ומבורכת (ויכולה להסביר את היעדר הסימפטומים), אבל הימצאות הנוגדנים מעידה על כך שהצליאק קיים. לא נראה לי שיש טעם לחכות עד שהמעיים יהרסו (ויהיו סימפטומים, ותהיה תוצאה חיובית בביופסיה, והגוף ייחשף בינתיים לעוד סכנות בגלל הגלוטן) ורק אז לעבור לתזונה נ"ג. מה גם שביופסיה, כמו כל בדיקה רפואית אחרת, אינה אמינה ב 100% ותמיד עלולה לפספס.

tsuck

New member
דעת הרופא

הרופא אימץ את תוצאות הביופסיה בעיניים עצומות. הוא חושב שצריך להמשיך לאכול רגיל. אני, כמוך, לא מסכים איתו. כבוגר הסידרה "החיים" נראה לי שאם לגוף יש נוגדנים נגד משהו (גלוטן למשל), אז אסור להכניס את המשהו הזה לגוף... בכל מקרה, נמשיך לעקוב אחרי רמת הנוגדנים ובריאות הילד. תודה על התגובות.

למעלה