צליאק סמוי

charmedgirl

New member
צליאק סמוי

נאוה שלום לבני יש צליאק ומאז האבחון הרבתי בחיפוש וקריאת חומר בנושא.קראתי מאמר שלפעמים הצליאק מתחפש לתסמונת התשישות הכרונית(cfs)האם ידוע לך או לבאי הפורום משהו בנושא? בתודה אליס

אין לי ידע על קשר ספציפי ישיר

אבל חסר לי מידע כדי להרחיב לדברים שכן ידועים לי. בן כמה הילד? אילו סימפטומים יש לו ומתי אובחן? האם את שואלת כי יש סימפטומים שמחשידים אותך בקיום תשישות כרונית, או שאת מחפשת מידע רחב יותר כדי למנוע התפתחות כזאת?

charmedgirl

New member
צליאק

הילד בן 9 ואובחן כצליאקי בעקבות עיקוב גדילה לפני כשנתיים.אני שואלת כי יש לי קרובת משפחה עם תשישות כרונית ואני יודעת שצליאק זה גנטי.האם יש טעם להמליץ לה על בדיקות ראשוניות לאבחון צליאק.הקביעה הסופית לצליאק היא ע"י ביופסיה של המעי דק. תודה אליס

לתשישות כרונית סיבות רבות אבל ללא

יוצא מן הכלל, תמיד נמצא בעיות עיכול כאלו ואחרות. זה לא מקרי. תשישות כרונית זו מין אמירה שאין לנו כוח להתמודד עם העולם. מערכת העיכול אחראית על היכולת שלנו לעכל, לספוג ולהטמיע את החוויות השונות שאנחנו חשופים להן. האדם העייף כרונית אומר למעשה: "אני לא יכול" לכן, יתכן שיש לה צליאק. ובכל זאת, לא הייתי ממהרת לבדיקות פולשניות. יש המון דברים שכדאי לבדוק לפני... בררי אצלה אם היא מטופלת בצורה מסודרת, והמליצי לה לפנות לטיפול הוליסטי (גוף-נפש) אצל תזונאי, נטורופת או מטפל סיני. תעדכני אותנו?

charmedgirl

New member
תשישות כרונית וצליאק

נאוה היי אברר את מה שאמרת לי אצל קרובתי ואעדכן בהמשך. רק אומר לך שכדי לקבוע צליאק,קודם עושים בדיקות דם ורק אם צריך,עוברים לבדיקות פולשניות. תודה על התשובה אליס

למעלה